Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

f01 - co vybrat 740d nebo 740d xDrive

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
siko34

#21 Příspěvek od siko34 »

Mozno pre niekoho zbytocna otazka,ale pri zadnom nahone kolies dost dolezita:
Mal si prazdny kufor,alebo bol nalozeny?Myslim ze ked si isiel na chatu,tak asi bol nalozeny a preto si mal na zadnych kolesach zataz a islo ti to lepsie :)

MOD fishmaker : necituj primo predchazejici prispevek
mari

#22 Příspěvek od mari »

Tak to si pán když ježdíš kopce kde je půl metru sněhu (to je tak cca výška kolen). A teď nám řekni tu o Smolíčkovi.
Filozof

#23 Příspěvek od Filozof »

siko je pravda že v nádrži je 50L benzínu a plná LPG dalších 65litru.... plus nějaké věci ...rezerva a kufr s nářadím ...no max 100-150kg když to shrnu ty náplně ...to je pravda...

Byl to lehkej prašan a projel jsem ho jak kdyby to byl nafoukanej polystyren ikdyž je pravda že kola měla co dělat to projet cítil jsem už prokluzy ... jinak kopec byl velice mírnej opravdu jen lehce takže o kopec nešlo spíše o ten sníh že to projelo ...

předek auta byl celej bílej i světla měli pár cm sněhu protože byl vysoko sníh...

psal jsem že to bylo už tak na hraně a kdybych zastavil asi bych měl co dělat se rozjet ... .

ale je pravda že jsem se vsázel s kamarádem co má fabii a přední náhon že vyjedu víc jak on.
Jen jsme zatim nenašli kopec kde bych já visel nebo on... bohužel nejsme na horách a nebyl čas to furt někde zkoušet...

Ještě jedna věc ...nezastavuji v kopci kde bych čekal že se nerozjedu ...tudíž furt se snažím jet ...a LPG bomba taky něco váží takže je možné že bez LPG bych byl o 50-80kg lehčí a asi to něco taky udělá to souhlasím ta váha na kola :)

ale odbočujete od tématu ...
já bych osobně bral jen zadek ...ale pokud bych bydlel v horách asi bych možná řešil x-drive zda často jezdí v kopcích a kalamitách atd ....
přecijen 7er není na sportovní závodění po okreskách takže defakto limuzína a pokud jsem podnikatel a mám na novou 7er už neřeším takové věci a vemu klidně x-drive a pokud chce radost z jízdy koupí si M3 pro radost... třeba starší E46.
Srandik32

#24 Příspěvek od Srandik32 »

Filozof píše:...rezerva a kufr s nářadím ....

:D to si vozíš cajk na chalupu?100-150 kg je kurevskej rozdíl.Nehledě na šířku pneu u 7er zimáky 245.
Filozof

#25 Příspěvek od Filozof »

Srandik32 píše:
Filozof píše:...rezerva a kufr s nářadím ....

:D to si vozíš cajk na chalupu?100-150 kg je kurevskej rozdíl.Nehledě na šířku pneu u 7er zimáky 245.

kufr má jen pár kg počítám (nářadí první pomoci) komplet LPG system a rezerva....
A plná nádrž ...cca 55-65litru... válec pár kg ... benzín ... no snad 90-100kg víc to asi nebude jak kdybych vozil mrtvolu chlapa v kufru :lol:

Možná to bude tím a auta bez lpg mají větší problémy...
pneu je 195/65 e15 což je žiletka pravda....

pěkně si to dává s e34 ikdyž měl párkrát namále...
http://www.autoweb.cz/video-na-snih-je- ... zadokolka/
siko34

#26 Příspěvek od siko34 »

@Filozof
tak to uz vieme preco si mal tak skvele auto v tom snehu,ved 150kg je riadne zataz a pomoc na zadny nahon :)
Vies co sa dlhe roky hovorilo o BMW a Mercedes autach?Ze v povinnej zimnej vybave museli mat okrem zimnych gum a retazi este 50kg vrece do kufra :)
janbrasna

#27 Příspěvek od janbrasna »

doomi píše:Máte někdo zkušenosti jak je to s jízdou v zimě bez xDrive?

No v 750xd jsem projel i kam se silničáři nedostali ;) A jízda hlaďoučká i na rozbitých silnicích. (Nicméně srovnání s non-xd F01 nemam.)

Ale můžu porovnat 650i a 640xd a popravdě, jakkoliv je to blbý… kdybych to chtěl provozovat celoročně, tak bych šel do toho xDrivu. Je dobrej, přesnej, rychlej. (Jen teda ta nafta v F12 je zlá, zvenku to zní megapříšerně :( A přitom ten motor jede vyloženě dobře a za pár korun…)

Kdo řiká že BMW zadokolky v zimě dobrý, tak je petrolhead a baví se tim, jak se to chová. Dej to přitelce a rovnou začni vypisovat papíry pojišťovně…

Jo, mě samotnýho zadokol taky baví, a bavim se tim celou zimu, ale popravdě v reálným světě jsem o hodně pomalejší než s A6kou nebo jiným AWD tankem. Ale jasně, nikdy se zas nenudim ;D
100RM

#28 Příspěvek od 100RM »

Do nicoho ineho ako xDrive by som nesiel. Vyskusal som si ich na xDrive days a je to fakt pecka ...
7er. True definition of luxury. Yours.
hurvajs77

#29 Příspěvek od hurvajs77 »

Jj, xDrive je hustej. V Praze na letišti se mi ani nechtělo věřit, že si tak dobře poradil s ledovou plochou a rychlostma, kterýma jsme tam jezdili. Na rovinu, líbilo by se mi, pokud bych ho měl, ale pro mne to je spíše volitelná věc. Žiju v PHA, na hory sice jezdím, ale v Alpách jsem nikdy neměl potíž
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Filozof

#30 Příspěvek od Filozof »

proč ne xdrive ?

7er je luxusní limuzína a dálniční expres hltající tísice km bez problému.
to auto je prostě dělané proto když jedu dělat bussines do německa nebo do francie abych vypadal že jsem solventní zákazník a navíc vylezu s auta a budu schopen normálně pracovat a druhej den zase jedu zpátky tisic kilometru.... a pokud bude kalamita sněhová někde po cestě nebudu mít nikde problémy
... kdežto bez xdrive by to nemuselo vždy dopadnout ok.

Proto já být v kůži a vybírat auto jako 7er pro bussines a ne jako fanda a koníček tak jdu do xdrive.

Jako fanda se na to dívám jinak a kupoval bych na víkendy 750i.
A ve sněhu auto trápit nebudu.
Marda

#31 Příspěvek od Marda »

WITT píše:To, ze je nahon na zadek lepsi do kopce, nez nahon na predek je nesmysl.

Moje praxe: do práce jezdím kvůli závistivým lidem Pssatem 3C. Jakmile napadne sníh, beru i do práce 6er, parkuju půl kilometru od práce a jdu pěšky, protože bych měl problém s předokolkou vůbec do práce dojet! Kde se hrabe Passat, normálně s 6er jedu. Nemluvě o jízdních vlastnostech předokolky na kluzkém povrchu.... Navíc, Passat je TSI se 160 koni, pořád to hrabe jak blbý, prostě nesrovnatelné s těžkou velkou zadokolkou....
hurvajs77

#32 Příspěvek od hurvajs77 »

Marda píše:...do práce jezdím kvůli závistivým lidem Pssatem 3C

Tak to já bych je ještě schválně dráždil... :D
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Marda

#33 Příspěvek od Marda »

Ty jo, copak nevíš, čeho je schopna závist? :cry: :P
hurvajs77

#34 Příspěvek od hurvajs77 »

Ale vím. Beru to tak, že pokud je někdo tak neschopný a k hovnu, že závidí třeba auto, tak je to jen ubožák. Tyhle lidi já rád provokuji :-D
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Oooneil
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Oooneil »

hurvajs77 : Seš můj člověk :D
Odpovědět