Někdy se mi stávalo že při aktivaci předních PDC začaly pískat a nešly ani zadní. Bylo to tak 1 - 2x za měsíc takže jsem to neřešil. Za poslední dny je to při každým zařazení R. Měl jsem dole nárazník, prošel kabeláž i čidla se zdají být o.k.. Máte někdo nějaký tip či zkušenost s tímto problémem?
Zkusenost mam osobni, resil jsem totez a nejjednodussi je projet diagnostikou a ta ti rekne vadne cidlo. Nejrychlejsi jak se dostat k cili - fungujcimu PDC a nervajicimu autu Myslim ze i Carsoft tohle nacte.
když tam kopneš R a zazní dlouhej tón značící vyřazení systému z funkce, tak je nejjednodužší vylést ven a jít čidlo po čidlu poslouchat- funkční čidlo vydává brnění, který lze slyšet i cítit na dotyk. To který nebrní je KO. Mě to dělalo v zimě, po poklepání se oživilo
... hmmm ... problém je ten že CarSOFT hlási PDC bez závad a to o tom "vrnění" aktivních čidel vím. Tznm že jsem zapl klíček do kontrolek, zařadil R, auto začalo hvízdat a všech 8 čidel vydávalo stejně uspokojivý zvuk ...
Tak neco lepsiho nez Carsoft Nebo zajed k JaraXovi do Olmiku, to nemas tak daleko. Zvlast, kdyz jsi draty kontroloval. Jen tak mimochodem. Pisti to i kdyz mas D a spustis PDC tlacitkem na palubce?
Bohuzel ano .... Klasicka pri zarazeni R to zacne mnancet souvislym tonem a to samy to dela v pripade ktery jsi uvedl Ty. Mám k dispozici jeste BMWscanner a ten taky nic nenašel ... Jednotka PDC je vzadu u baterky, tam jsem na kabeláži (konektorech) nenašel nic a po rozboru jednoty (vniknutí vlhkostim uklepanej pin, studeňák) taky nula bodů ... Takže půlku auta rozhodit a jít po drátu odpředu - dozadu ? To snad nééé ...
Takže dneska "MOJE NERVY". Nárazník dolů, kontrola kabeláže, konektorů .... bez výsledku. PP kolo dolů, podběh ven, kontrola kabeláže + kontrola jejího uložení ... bez výsledku. V interieru kastlik ven, štekr s relatkama dolu, nedotčená fabrická kabeláž taky bez poškození. Zajímavý je že to zlobí tak jak se tomu chce. Většinou když stojím tak to funguje tak 50/50 a když jedu a někde parkuju tak to funguje tak 1x z 10ti parkování ... Už fakt nevím kde hledat ...
Stejne si osobne myslim na jedno z cidel. Nevidim jak by se nejakej drat od cidla sam od sebe prezvejkal. Cidla umiraj, normalka. Kdyz uz jsi udelal takovouhle rozborku, nemas nekde v okoli nekoho, kdo by ti pujcil cidla? Cim vic tim lepe a prohodil je? Prace na chvilku a masjasno. Skoda ze jsi z Vyskova...
presne. kdybys dojel tak asi za pul hodiny odjizdis s opravenym pdc. takhle to fakt nevyresis.. pritom s poradnou diagnostikou a nahradnima cidlama to mas za par minut hotovy.. a ne resit takovy blbiny. jako kabely..
Hehe, Snejk je na tom s casem vzdy blbe. Tomu musis zavolat a hned prijet, jinak nemas sanci. Ale jinak je Snejk zlatej, to mi ver! Jo a je z Prahy, takze z Vyskova to nemas nejbliz Ale zas funguje i o vikendech, tedy kdyz jsi na nej hodny.
2 čidla jsou ze hry ... žádá změna. Zkusil jsem prohodit komplet všechny 4 zadní za přední a obráceně a pořád všechno při starym, auto si furt myslí že před ním něco stojí. Tznm.: že čidlama to evidentně nebude... Už nevím kudy dál .... BMW scanner: PDC status O.K.
řešil sem přesně to stejný na x5...chovalo se to stejně jak píšeš....nakonec sem přišel na to že si pán měnil rámeček pod značkou a lehce ho posunul do strany že zasahoval do uhlu snímání čidla....
Haluz totalni, kazdopadne, tim ze prehodis predni za zadni a obracene, tim nepoznas ktere je vadne. Staci jedno vadne a je to v kelu a nemas nic. Jen mne tak napadlo, co ti ukaze Inpa? Ta ti je schopna ukazat vzdalenost od prekazky co meri kzde jednotlive cidlo. Hezky vidis sloupecky... Protoze, pokud jsi zkusil vymeniot kazde cidlo co mas v aute za jine 100% funkcni, tak je to fakt haluz.
Inpu zkusíme. Důvod té záměny čidel byl jediný: Eliminovat 100% vadné čidla z předního nárazníku. Kdyby nějaké vadné bylo a já je komplet hodil dozadu začaly by zlobid zadní PDC. Bohužel neustale stejna situace, zařadím R a předek párkrát pípne, někdy ani to ne a auto si neustale myslí že před ním něco je ... NO PAKÁRNA !!!