Jazdim do prace 3.400 km a po absolvovani tejto trasy nespim viac ako 8 hodin a neni som dolamany. Ak pride unava, zastavim dakde na odpocivadle, nastavim si komfortsitze do pozadovanej polohy, prip. nacasujem webasto, ak je zima vonku a nerusene spim jak doma v posteli. Raz sa mi podarilo zaspat na cca. 8 hodin, ked som si zabudol nastavit budik a vonku okolo 0 stupnov. Takze palec hore pre komfortsitze (odkedy jazdim v 7er, neviem, co znamena vystupit pokrceny a roz*ebany). Skoda, ze 2,5 rocna dcera si neuzije ten komfort, kedze sa musi rochnit v autosedacke. Zato kludne moze za mnou tancovat - je tam dostatok miesta (mam 180 cm), takze ako tu niekto tvrdi, ze tahat pol metra za sebou je zbytocne, tak nie je (btw. 7er ma aj tak mensi kufor - 500l ako 5er 520l + sklapatelne sedadla).
Super je rozlozenie ovl. prvkov nastavenia sedadiel + vyhrev a odvetravanie (vsetko sa da nastavit po pamati bez spustenia zraku z cesty, dokonca aj spolujazdcove sedadlo zo strany vodica

), zvlast vypichnem vyhrev, kedy sadnem do zamrznuteho auta a do minuty mam pod prdelou peklo.
Ten, kto tvrdi, ze je to neskutocny zrut, asi nevie, o com hovori. Mam 745Li a ten motor je super. Ma tah (je to radost predbiehat a hlavne aj bezpecnost) i slusnu spotrebu. 10,5/100 km kombinovana pri priemerke palubaku 115 - 120 km/h s tazsou nohou na trase 3.400 km, z toho bola asi 60 % dialnica a zvysok okrsky a mesta. Ale predpisovou jazdou sa da klesnut pod 10l uplne v poho. 760i na tom o moc horsie nebude. U 730d neviem a ani nechcem vediet. Ten motor do 7er nepatri, natoz nie do X5.
Klimatizovane drziaky poharov su super, chladnicka tiez, no kusok chyba, aby tam vosla 1,5L flasa.
Podvozok s DD je balada, zvlast s EDC sa da zvolit medzi comfort a sport. Na ceste sedi ako priklincovane a absolutne nesuhlasim, ako sa tu tvrdi, ze je nemotorne, pomale v zatackach alebo podobne blbiny. Kto sa nezviezol, nevie. Ja si tu v Norsku zasa tych kopcov a serpentin s nim uzijem hodne a rozhodne predpisovo alebo zvlast pomaly nejazdim, ze JaraX?
S velkostou je trochu problem ani nie tak pri samotnom parkovani, ako pri hladani a volbe miesta. Auto ma 5,2 m a neni problem zaparkovat do radu s miestom o velkosti 5,5 m, ale je zjavne problem pre ostatnych potom vyjst, o com svedcia moje obite narazniky. To iste plati pri parkovani kolmo, kde mame ja aj susedni vodici problem potom otvorit dvere, nieto este posadit malu do sedacky. Zase svedcia o tom moje obite dvere s roznymi druhmi farieb laku (je pravda, ze nedavno sa moj spatak asi v 130 - 140 km/h stretol oprotiiducim spatnym

). Holt, cesty v Norsku su tak pre Smarta, a to tu jazdim s kamionom

Takze podla mna je toto auto nevhodne do mesta.
Auto je perfektne odhlucnene. Absolutne nepocut okoloiduce auta a motor (cas od casu sa mi stane, ze v domneni, ze motor nejde, tak stlacim START a auto zhasne

)
Steptronic je tiez super. Nechapem ludi, ktori jazdia dennodenne a volili by manual namiesto automatu. Aj vo firme mame vsetky kamiony v automatoch, takze nevidim v manuali zmysel. Samozrejme, netyka sa to aut typu M3, M5 a pod.
Ako najvacsiu nevyhodu auta by som spomenul fakt, ze pri zvezeni sa v inom aute to porovnavam s mojim a zistujem, ze nic ine mi tak nevyhovuje, tym padom p*cujem, ake su to sunty a pod. Tzn., ze dalsie musi byt urcite 7er, coz je na prd, lebo musim k*rva hodne setrit na poslednu E66, prip. F02.