Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e38 740i, 300.000km - je to moc?
Zdravim,
chci se zeptat premyslim o dovozu jedne e38 740i, rv. 09/2000, od pohledu velmi luxusni, kompletni serviska od bmw. Podle interieru a exterieru auta bych ho hodnotil tak na 120.000 km max. Fakt moc pekny a urzovany auto. Nicmene podle tacho najeto asi 302.000 km a me se to zda jako hrozne moc, a zajimalo by me, kolik toho jeste motor s automatem vydrzi..
Mate nekdo zkusenosti s tim, kolik tahle sedma asi tak zvlada kilometru? Nebo uz je to auto tesne pred smrti a doslova se mi rozsype pod zadkem?
chci se zeptat premyslim o dovozu jedne e38 740i, rv. 09/2000, od pohledu velmi luxusni, kompletni serviska od bmw. Podle interieru a exterieru auta bych ho hodnotil tak na 120.000 km max. Fakt moc pekny a urzovany auto. Nicmene podle tacho najeto asi 302.000 km a me se to zda jako hrozne moc, a zajimalo by me, kolik toho jeste motor s automatem vydrzi..
Mate nekdo zkusenosti s tim, kolik tahle sedma asi tak zvlada kilometru? Nebo uz je to auto tesne pred smrti a doslova se mi rozsype pod zadkem?
Podle mě jde jen o stav převodovky a jestli to je bořka.
Podvozek vyměníš, brzdy dáš nový, motor pokud nekouří a nežere olej je nesmrtelnej a převodovku budeš jednou za život (dalších 200kkm) stejně měnit/repasovat.
Docela ojeb je řešit zmrcasenou elektriku, jinak co se týče motoru a převodovky - podle stavu, nech to prohlídout známýho.
Taky záleží, jestli to je 300kkm po německý dálnici, nebo v českým městě.
Podvozek vyměníš, brzdy dáš nový, motor pokud nekouří a nežere olej je nesmrtelnej a převodovku budeš jednou za život (dalších 200kkm) stejně měnit/repasovat.
Docela ojeb je řešit zmrcasenou elektriku, jinak co se týče motoru a převodovky - podle stavu, nech to prohlídout známýho.
Taky záleží, jestli to je 300kkm po německý dálnici, nebo v českým městě.
Když se na mobile podíváš,tak tam jsou E38 i s 500-600t km navíc mnohdy v lepším estetickém stavu jak ty co mají kolem dvouset.Vždyť je to velice rozumný nájezd 30tis.km/rok.To auto je na to stavěné a pokud bylo servisované,tak bych se nebál.Já osobně jsem si chtěl vyzkoušet jetli bude auto s malým nájezdem na tom technicky lépe a koupil jsem (E39) s cca 140t.km.Musím konstatovat že mě stejně čeká podvozek,tlumiče atd.Takže to je opravdu jedno kolik má najeto rozhoduje STAV

já jsem kupoval e39 TDS se 400 000 a jediný co odešlo byl dvouhmoťák... ale to tebe trápit nemusí. U takovejch obsahů se toho vážně bát nemusíš, hlavně to pořádně projeď a hned měň olej v automatu. Když se o to člověk staral a ty budeš pokračovat tak tě čeká jěště 3x tolik kilometrů. Na tohle auto to jsou normální km 

To si nevybereš, u starého auta s 300tkm je to prostě trošku loterie, ale raději 300tkm origo než 120tkm českých
pokud se o ni někdo staral tak 90% věcí na voze už bude vyměněno. Já jsem koupil jednu z posledních e38 s 140tkm a 50k už do ni vlezlo
a to bych řekl, že je jako povinnost mít bokem na každou sedmu 

Já koupil ze 270tis a jsem v ní také kolem 50tis i s repasy přední nápravy, díly používám jen bmw, takže u druhovýroby budeš míň, motor samotný jen klasický servis, oleje filtry, ještě klínový řemen, kladky, svíčky ap., jinak není problém, auto by jezdilo i kdyby se to neudělalo, s nájezdem km bych si hlavu nedělal když je poctivý základ.. 

jak tu všichni řikaji je to o udržbě a včasne vyměně potřebnych a spotřebnich věci 300.000 a vic pro ty velke koraby neni problem při odpovidajici udržbě, ja mam sice e34 a 302.000km a najednou se vysypalo několik věci najednou cena kterych se bliži k pořizovaci ceně auta
rozhodl jsem se to opravit protože si e34 na nějakou dobu necham, kdybych se ji zbavil a dal k tomu penize za dily tak si koupim jiny auto v pojizdnem stavu ale to muže byt zase loterie tady aspoň vim že se nic extremně draheho nestane... snad
nejhorši jsou auta od lidi co radi vypravěji že 5let s tim autem jezdili a krom oleje a vody do ostřikovačů nic neměnili, tohle je pak časovana bomba

Že by tato http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=canhknqqnhh1 ?
Taky mě velice zaujala, vypadá moc moc hezky...Kdyby bylo o půl roku později, hned jedu na ni kouknout...

Taky mě velice zaujala, vypadá moc moc hezky...Kdyby bylo o půl roku později, hned jedu na ni kouknout...