Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e38 735i - Občasné vystřelení ručičky teploty do červeného

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
hanzikk
Klubové ID: 1988

#1 Příspěvek od hanzikk »

Ahoj kluci, občas se mi stává, že po 3-4km jízdy mi ručička teploty vystřelí do červeného..
jedu, ručička je třeba na čtvrtce a na testu 7 třeba 60st..Zničehonic ručička vystřelí do červeného na max a na testu 7 je hodnota mínus 128st..Auto by mělo být odvdušněné a hadice jsou v té chvíli měkké..napadá mě teplotní čidlo, ale netušim..Check nic nehlásí a auto jede normálně..zastavim ručička stále vpravo, počkám třeba minutu, nastartuju a teplota je opět normální a už se to nestane...Díky za rady..

je to e38 m62 735

MOD fishmaker : upraven název topicu
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od JaraX »

čidlo, dráty, vstup v budíkách,
začal bych kontoxem
Hrnek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hrnek »

Myslim, ze by to mohla delat bublinka, ktera ma teplotu treba 120st a kdyz narazi do cidla, vystreli to nahoru. Kdyz se nechladi voda, jede to nahoru, ale pomaleji, nevystreli. Pak, kdyz se zase ochladi vodou, je to ok. Dvakrat bych jeste zkontroloval, zda neni nekde trosku vzduchu.
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Snejk »

to s tou bubliinkou mi prijde dost pritazeny za vlasy...

a) bublinka pary neohreje cidlo za par milisekund co se u nej muze drzet vzhledem k flow kapaliny hadicema...

b) pokud je bublinka 120° tak nevim jestli ta voda kolem co ma 60° ji driv nezchladi

c) to cidlo je kovove a trva mu delsi dobu nez se zahreje na nejakou teplotu a o to vic budiku nez na to vubec stihne zareagovat...

d) je to obvyklej problem pristrojovky stava se to u e38 asi tak bezne jako na skodovce vysypane lozisko.... takze bych to videl na propajeni jednotky nebo spis zachvili uz jeji vymenu... konektory mezi budikama a jednotkou procistit... variant je hodne.. od vyteklych kondenzatoru, studenaku, zoxidovani.. nebo proste jen elektronika v picisku.. a nebo proste procistit konektor na cidlu jako takovem jestli uz neni zelenej...
hanzikk
Klubové ID: 1988

#5 Příspěvek od hanzikk »

Chyba je v budíkách a jen když je velká vlhkost a mráz..takže nějakej studeňák...Teď to přes léto neudělalo...
Odpovědět