Ahoj sedmičkáři Jelikož jsem se stal hrdým majitelem E65, tak budu přidávat na toto fórum samé doufám užitečné dotazy Takže - kufr se mi normálně sám otevře, ale je vidět že už to nedělá tak lehko a je i trochu hlasitější, takže bych chtěl doplnit kapalinu. Kde je na to nějaká nádobka a znáte specifikaci toho oleje? Nerad bych tam dal nějaký nesprávný....Díky za rady
jj prodava se primo specialni kapalina (na e38 je stejna a mnohem levnejsi..by jarax). ale z meho badani stejne ted vyplynulo ze hydromotor vubec ten kufr neotevira, pouze ho zavira...
otevirani maji na starost dve ohromne pistnice s pruzinama, ktery dou proste do prdele (viko kufru se musi po odskoceni samo otevrit a pevne drzet i v autech ktere hydro nema) a ten pridavny hydromotor ho pak uz jen zavre, to je funkce hydrokufru v e65. takze ne prznit motor ale vymenit ty dve vzpery (1500/ks) a bude to litat uplne neuveritelne.
V případě že hydro, kufr neotvírá proč vrčí při obou dvou operacích. Zavírání mu jde samo líp padž gravitace funguje pořád stejně,ale nahoru je prostě línej. Ty pístnice jsou hydro nebo normální jak na kufru bez hydro?
kabyr01 píše:Ahoj sedmičkáři Jelikož jsem se stal hrdým majitelem E65, tak budu přidávat na toto fórum samé doufám užitečné dotazy Takže - kufr se mi normálně sám otevře, ale je vidět že už to nedělá tak lehko a je i trochu hlasitější, takže bych chtěl doplnit kapalinu. Kde je na to nějaká nádobka a znáte specifikaci toho oleje? Nerad bych tam dal nějaký nesprávný....Díky za rady
Kdepak, wutce měl jenom manuální kufr Ale je to ted muj hlavní mechanik na 7er, je zkusenej a sikovnej a umí i prezout koula, takže co vic chtít Koukali jsme na to spolu a chceme to zlepsit, takže jsem rad, ze se taky zeptá... Já do toho tolik nevidím....
wutce píše:V případě že hydro, kufr neotvírá proč vrčí při obou dvou operacích. Zavírání mu jde samo líp padž gravitace funguje pořád stejně,ale nahoru je prostě línej. Ty pístnice jsou hydro nebo normální jak na kufru bez hydro?
proc vrci ti nebudu vysvetlovat, musis tomu kufru udat pocatecni energii aby ty pistnice to mohli otevrit... ta dvojice pistnic ktera kufr "otevira" jsou normalni dve pruzinove pistnice (jako na nehydrokufru) ...
psal sem to vyse ktere...
dil c.23, leva i prava pro system s hydrozaviranim... porad se prodavaji etk keca...
se zaviranim to nema co spolecneho ze nejaka gravitace bla bla bla ... je tam jen jedna mala tenka hydropistnicka ktera se roztahuje az kdyz viko jede dolu takze ten proces je mnohem pomalejsi ale dokaze to prekonat tu silu tech dvou pistnic. kapis? ... to ze to nahoru jede hlucneji je jasne protoze to musi prekonavat pri smrstovani pistnice tu silu a pere se to s tim protoze mu ty pruzinovky vubec nepomahaj (pritom maj cely viko zvednout a drzet zvednuty samy.... jako v e38 kdyz ti lehnou pistnice..)
tak vcera sem ty vzpery vymenil a je to lepsi nez novy... prace je to teda oprc jak kokot neni tam misto, ale vysledek je pecka...
kufr vyjede prakticky okamzite, drzi, nepada, drzi i v kopci... a kdyz ho rukou do pulky zavru tak se samovolne otevre, takze novy nevycvachtany pistnice pecka....
musi se koupit ta pro hydrokufr, protoze na ty levy je "ocko" na pripojeni te hydropistnice....
i s odpojenym hydrokufrem se to viko krasne samo otevre..
stopro obe, po te prvni to bylo trochu lepsi ale porad to samo nevyjizdelo...
btw u 38my se meni jedna. protoze je mame repasovane a naplnene asi na 5x vetsi tlak.. kdybys koupil obe dve v BMW a dal si tam jen jednu tak ti ten kufr jebne do lebky asi za 5 vterin... originaly jsou potreba obe.. jedna na to nestaci ani nahodou...
Chlapi, jak zjistim že mám málo oleje, rozhodil jsem tapec a kouká na mě nádobka kde je olej přímo v úrovni křížku, taky mám problém s tím že se kufr někdy a většinou po jízdě nechce otevřít a musím mu pomoci... tedy koupit vzpěry, to jsem pochopil a ten olej ? ? ?
Hmm podle toho videa, mam teda kapalinu správně, takže bude problem jak psal Snejk v těch vzpěrách. Když je kufr otevřený a potlačím ho dolů, tak se začne sám zavírat svou vahou až se zaklapne... no asi to v pondělí objednám, když jsem tak koukal tak je tam přístup jak k penězům.....