Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E 38 - autotelefon

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
ignor
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od ignor »

Mam v me e 38 jiz z vyroby zabudovany autotelefon. Funguje skvele ale neni dualni a nelze v nem pouzit predplacene karty go twist a pod. Nestacila by vymenit jen nejaka cast aby fungoval dualne a treba s go? Myslel jsem treba z novejsiho modelu. Je mi lito ho nepouzivat.
Anonymous

#2 Příspěvek od Anonymous »

Zdar, ja mam taky v sedmicce E38 r.v.97 autotelefon original,a je uz GSM ale mam zase problem s tim, ze Eurotel starou kartu (pausal)mi to bere.Chtel jsem si nechat udelat DUO kartu,abych to tam porad nemusel prendavat a tu novejsi generaci karet mi taky nechce brat.Nevim taky jak to resit,protoze ten tel je integrovanej s radiem a palubkou MID a je to fakt skoda nepouzivat,ale porad vyndavat kartu z mobilu a nandavat do BMW je opruz.Tak taky nevim :cry: :cry:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od darmon »

Kocour píše:Zdar, ja mam taky v sedmicce E38 r.v.97 autotelefon original,a je uz GSM ale mam zase problem s tim, ze Eurotel starou kartu (pausal)mi to bere.Chtel jsem si nechat udelat DUO kartu,abych to tam porad nemusel prendavat a tu novejsi generaci karet mi taky nechce brat.Nevim taky jak to resit,protoze ten tel je integrovanej s radiem a palubkou MID a je to fakt skoda nepouzivat,ale porad vyndavat kartu z mobilu a nandavat do BMW je opruz.Tak taky nevim :cry: :cry:

tak tu starou dej do auta a novou si strc do telefonu, v cem je problem ?
Dolphin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Dolphin »

mel jsem v prvni E46 taky telefon a stal za nic ( se snurou ), ted uz mam bez snury a ten chodi dobre, ale stejne neni dualni, takze Oskar v Praze ani ranu a pritom je to E39 525d 2002. ale ostatni site a jejich vyhledavani je ok. nejlepsi je ted bluetooth, kde neni co resit, ale to je az ted
Dresic

#5 Příspěvek od Dresic »

čau čau, potřebuju poradit, jak do telefonu ukládat kontakty...mám ten klasickej oranž mezi loketkou na šnuře...
Ale zaboha nevím jak uložit kontakty..?
meda

#6 Příspěvek od meda »

darmon píše:
Kocour píše:Zdar, ja mam taky v sedmicce E38 r.v.97 autotelefon original,a je uz GSM ale mam zase problem s tim, ze Eurotel starou kartu (pausal)mi to bere.Chtel jsem si nechat udelat DUO kartu,abych to tam porad nemusel prendavat a tu novejsi generaci karet mi taky nechce brat.Nevim taky jak to resit,protoze ten tel je integrovanej s radiem a palubkou MID a je to fakt skoda nepouzivat,ale porad vyndavat kartu z mobilu a nandavat do BMW je opruz.Tak taky nevim :cry: :cry:

tak tu starou dej do auta a novou si strc do telefonu, v cem je problem ?

Když oni ti tu starou vemou a dají ti dvě nové.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

nejlepší je koupit origo bluetooth modul a hotovo
HonzaK

#8 Příspěvek od HonzaK »

mohl bys to trochu rozvést? Mam taky E38 r.v.01. Telefon tam je, funguje fajn, ale jak psali chlapi tak je pro mě naprosto k ničemu. Dual sim i druhé číslo.
Co to obnáší to přidání ULF. Bude to fungovat jako třeba v X5 nebo E46. Mám tam velký monitor s navi.
Stačilo by tedy sehnat jednotku ULF, bluetooth anténu a co ještě? Jak s napojením do systému.
Už si to prakticky někomu do E38 zapojoval? Jsem po tom zatím teda nepátral, ale myslím že do sedmy se to nikdy nedávalo nebo jsem to v žádné aspoň neviděl. Rozchodit by to mělo snad jít, protože ty poslední sedmy jsou co se elektroniky týče na tom stejně jako později vyráběné auta co to měly.
A co pak s tím orig autotelefonem, ten musí pryč z výbavy?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

origo telefon pryč, telefonní svazek novej, ULF novej, kolíbka misto telefonu nová, cely to vyjde cca na 12 000kč,
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Snejk »

nechapu co mate za problem s tou sim... obzlvast v tom novejsim typu... samo se to nesmi tupe cpat pod to sluchatko ale vzadu do kufru do jednotky... tam funguji uplne vsechny simkarty jakekoli i nove koupena predplacenka z trafiky... bezproblemu..
hadice

#11 Příspěvek od hadice »

..tak tak fungují tam všechny....a s ukládáním kontaktu jsem to dělal tak že jsem ji vyndal dal do klasickýho mobilu...tam jsem to uložil na simku..ten autotel využívá jenom paměť sim...teda podle toho co jsem se dočet v návodu k obsluze...
Thang

#12 Příspěvek od Thang »

souhlasim, taky jsem tu simku rval pod operku a prd, furt prufen, dal jsem ji do jednotky a jede. Zajimalo by me, jak jste na tu simku pretahali kontakty kdyz ma kreditkovy tvar, kdyz simku vystipnu a dam do mob, prehraju kont., tak pak nemam poneti, jak ji narvat zpet do karty a do jednotky,
Pls, nema nekdo manual v pdf ci necem jinem na telefon? Skopcacky umim jenom Straße a Ja! Natürlich... Diky :)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Snejk »

jednoduse vezmes kuz izolepy, podlepis to okynko a malou sim tam vlozis...
Thang

#14 Příspěvek od Thang »

diky snejku za kreativni mysleni :) sice je to malickost, ale poprve, co jsem objevil na aute za nefunkcnost, vyndavani simkarty z jednotky :) Takze prijde na radu pinzeta. Jinak telefonovat z ,,pevne linky´´ je dobry zazitek jak pro spolucestujici, tak urcite i s podivem koukajici okolni ridice :)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Thang píše:Takze prijde na radu pinzeta.

To si děláš (_!_)?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Snejk »

taky nechapu co chces vyndavat pinzetou... to okynko ma vybrani aby sla vytahnout uplne normalne.... ale mozna tusim ze si blbe prilepil malou simku a ona ti dovnitr spadla? to pinzetou nevylovis...
Thang

#17 Příspěvek od Thang »

mozna jsem to blbe napsal, jde o to, ze sila, kterou drzi jednotka kreditku se simkou je prilis velka, nato, abych ji vytahl rucne, skrze maly otvor a malou plochu na uchyceni kreditky.. Snejku, pises spravne o okynko na vybrani tam je, ale mam asi velke palce a nemuzu ji poradne chytnout :) nebo mozna nefunguje system, cvak, cvak :) kdyby vypadla simka tak verim, ze je sni amen
Full5er

#18 Příspěvek od Full5er »

Mě fungujou obě sim čtečky na všechny karty bez rozdílu..

Ta v lok. opěrce zlobí. Občas píše ZKONTROLOVAT KARTU, občas VLOŽIT KARTU.

Ten modul vzadu je úplně bez problémů. Kartu (s nalepenou miniSIM) jsem vyndaval/zandaval už tak 20x a vše ok..

TIP: Stačí jakákoliv T-*obile SIM s aktivací služby LOCATOR (Kde je..) a na dalku tak lze sledovat aktuální polohu dané SIM karty. I když je přístroj vypnutý, tak simka schovaná v kufru vysílá signál o poloze. :cool2:
Spooner

#19 Příspěvek od Spooner »

Ta karta na zjištění polohy vozidla vypadá dobře. Akorát na stránkách operátora píšou toto: "hledaná osoba (případně automobil, zařízení atd.) musí mít u sebe zapnutý mobilní telefon se SIM kartou T-Mobile." Takže při krádeži mi to asi nepomůže, protože když s autem nejedu, tak mám telefon vypnutý. Jinak já používám Duo kartu nebo jak se to jmenuje a jsem spokojený. Vypnu mobil, zapnu autotelefon a je to :)
m740i

#20 Příspěvek od m740i »

Zdravím,

mám takový hloupý dotaz :oops:
Kde v kufru najdu tu jednotku na ten telefon s tou druhou sim čtečkou?

A pak, mám v autě origo telefon, ale vubec nefunguje, nerozsvítí se, nejde zapnout, zkrátka vůbec nic... Jediné co dělá je, že když podržím na tom telefonu to zapínací tlačítko (to s tím kolečkem uprostřed s tečkou), tak to jen slabounce krátce pípne v reprácích...
Nevíte někdo co s tím může být a jak ten telefon zprovoznit???

Díky moc za rady.
Odpovědět