Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E 38 - autotelefon
Zdar, ja mam taky v sedmicce E38 r.v.97 autotelefon original,a je uz GSM ale mam zase problem s tim, ze Eurotel starou kartu (pausal)mi to bere.Chtel jsem si nechat udelat DUO kartu,abych to tam porad nemusel prendavat a tu novejsi generaci karet mi taky nechce brat.Nevim taky jak to resit,protoze ten tel je integrovanej s radiem a palubkou MID a je to fakt skoda nepouzivat,ale porad vyndavat kartu z mobilu a nandavat do BMW je opruz.Tak taky nevim

Kocour píše:Zdar, ja mam taky v sedmicce E38 r.v.97 autotelefon original,a je uz GSM ale mam zase problem s tim, ze Eurotel starou kartu (pausal)mi to bere.Chtel jsem si nechat udelat DUO kartu,abych to tam porad nemusel prendavat a tu novejsi generaci karet mi taky nechce brat.Nevim taky jak to resit,protoze ten tel je integrovanej s radiem a palubkou MID a je to fakt skoda nepouzivat,ale porad vyndavat kartu z mobilu a nandavat do BMW je opruz.Tak taky nevim![]()
tak tu starou dej do auta a novou si strc do telefonu, v cem je problem ?
darmon píše:Kocour píše:Zdar, ja mam taky v sedmicce E38 r.v.97 autotelefon original,a je uz GSM ale mam zase problem s tim, ze Eurotel starou kartu (pausal)mi to bere.Chtel jsem si nechat udelat DUO kartu,abych to tam porad nemusel prendavat a tu novejsi generaci karet mi taky nechce brat.Nevim taky jak to resit,protoze ten tel je integrovanej s radiem a palubkou MID a je to fakt skoda nepouzivat,ale porad vyndavat kartu z mobilu a nandavat do BMW je opruz.Tak taky nevim![]()
tak tu starou dej do auta a novou si strc do telefonu, v cem je problem ?
Když oni ti tu starou vemou a dají ti dvě nové.
mohl bys to trochu rozvést? Mam taky E38 r.v.01. Telefon tam je, funguje fajn, ale jak psali chlapi tak je pro mě naprosto k ničemu. Dual sim i druhé číslo.
Co to obnáší to přidání ULF. Bude to fungovat jako třeba v X5 nebo E46. Mám tam velký monitor s navi.
Stačilo by tedy sehnat jednotku ULF, bluetooth anténu a co ještě? Jak s napojením do systému.
Už si to prakticky někomu do E38 zapojoval? Jsem po tom zatím teda nepátral, ale myslím že do sedmy se to nikdy nedávalo nebo jsem to v žádné aspoň neviděl. Rozchodit by to mělo snad jít, protože ty poslední sedmy jsou co se elektroniky týče na tom stejně jako později vyráběné auta co to měly.
A co pak s tím orig autotelefonem, ten musí pryč z výbavy?
Co to obnáší to přidání ULF. Bude to fungovat jako třeba v X5 nebo E46. Mám tam velký monitor s navi.
Stačilo by tedy sehnat jednotku ULF, bluetooth anténu a co ještě? Jak s napojením do systému.
Už si to prakticky někomu do E38 zapojoval? Jsem po tom zatím teda nepátral, ale myslím že do sedmy se to nikdy nedávalo nebo jsem to v žádné aspoň neviděl. Rozchodit by to mělo snad jít, protože ty poslední sedmy jsou co se elektroniky týče na tom stejně jako později vyráběné auta co to měly.
A co pak s tím orig autotelefonem, ten musí pryč z výbavy?
souhlasim, taky jsem tu simku rval pod operku a prd, furt prufen, dal jsem ji do jednotky a jede. Zajimalo by me, jak jste na tu simku pretahali kontakty kdyz ma kreditkovy tvar, kdyz simku vystipnu a dam do mob, prehraju kont., tak pak nemam poneti, jak ji narvat zpet do karty a do jednotky,
Pls, nema nekdo manual v pdf ci necem jinem na telefon? Skopcacky umim jenom Straße a Ja! Natürlich... Diky
Pls, nema nekdo manual v pdf ci necem jinem na telefon? Skopcacky umim jenom Straße a Ja! Natürlich... Diky

mozna jsem to blbe napsal, jde o to, ze sila, kterou drzi jednotka kreditku se simkou je prilis velka, nato, abych ji vytahl rucne, skrze maly otvor a malou plochu na uchyceni kreditky.. Snejku, pises spravne o okynko na vybrani tam je, ale mam asi velke palce a nemuzu ji poradne chytnout
nebo mozna nefunguje system, cvak, cvak
kdyby vypadla simka tak verim, ze je sni amen

Mě fungujou obě sim čtečky na všechny karty bez rozdílu..
Ta v lok. opěrce zlobí. Občas píše ZKONTROLOVAT KARTU, občas VLOŽIT KARTU.
Ten modul vzadu je úplně bez problémů. Kartu (s nalepenou miniSIM) jsem vyndaval/zandaval už tak 20x a vše ok..
TIP: Stačí jakákoliv T-*obile SIM s aktivací služby LOCATOR (Kde je..) a na dalku tak lze sledovat aktuální polohu dané SIM karty. I když je přístroj vypnutý, tak simka schovaná v kufru vysílá signál o poloze.
Ta v lok. opěrce zlobí. Občas píše ZKONTROLOVAT KARTU, občas VLOŽIT KARTU.
Ten modul vzadu je úplně bez problémů. Kartu (s nalepenou miniSIM) jsem vyndaval/zandaval už tak 20x a vše ok..
TIP: Stačí jakákoliv T-*obile SIM s aktivací služby LOCATOR (Kde je..) a na dalku tak lze sledovat aktuální polohu dané SIM karty. I když je přístroj vypnutý, tak simka schovaná v kufru vysílá signál o poloze.

Ta karta na zjištění polohy vozidla vypadá dobře. Akorát na stránkách operátora píšou toto: "hledaná osoba (případně automobil, zařízení atd.) musí mít u sebe zapnutý mobilní telefon se SIM kartou T-Mobile." Takže při krádeži mi to asi nepomůže, protože když s autem nejedu, tak mám telefon vypnutý. Jinak já používám Duo kartu nebo jak se to jmenuje a jsem spokojený. Vypnu mobil, zapnu autotelefon a je to 

Zdravím,
mám takový hloupý dotaz
Kde v kufru najdu tu jednotku na ten telefon s tou druhou sim čtečkou?
A pak, mám v autě origo telefon, ale vubec nefunguje, nerozsvítí se, nejde zapnout, zkrátka vůbec nic... Jediné co dělá je, že když podržím na tom telefonu to zapínací tlačítko (to s tím kolečkem uprostřed s tečkou), tak to jen slabounce krátce pípne v reprácích...
Nevíte někdo co s tím může být a jak ten telefon zprovoznit???
Díky moc za rady.
mám takový hloupý dotaz

Kde v kufru najdu tu jednotku na ten telefon s tou druhou sim čtečkou?
A pak, mám v autě origo telefon, ale vubec nefunguje, nerozsvítí se, nejde zapnout, zkrátka vůbec nic... Jediné co dělá je, že když podržím na tom telefonu to zapínací tlačítko (to s tím kolečkem uprostřed s tečkou), tak to jen slabounce krátce pípne v reprácích...
Nevíte někdo co s tím může být a jak ten telefon zprovoznit???
Díky moc za rady.