Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E38: Co je "brake light switch" v live datech z EG

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
jarda
Klubové ID: 1426

#1 Příspěvek od jarda »

Vím že brake light switch je obecně ten Hall sensor na brzdovém pedálu, ale...

Live data z automatické převodovky mi ukazují, že brake light switch je stále ON, jen občas tam problikne OFF. Senzor na brzdovém pedálu už se měnil, brzdová světla fungují normálně....

Nevíte odkud bere převodovka tenhle signál? Má někde vlastní spínač, nebo je jen připojená na nějaký drát k brzdovým světlům, nebo...?

Mám totiž pocit, že by to mohlo souviset s tím že mi nefunguje tempomat..
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Podívej se na http://www.bmw-planet.com/diagrams/rele ... /index.htm a tady si nech vyhledat heslo brake light switch. Najdeš tady schémata zapojení i obrázky. Současně doporučuji pročíst heslo Brake-light/brake-test switches. Tady zjistíš, že tam jsou dva spínače jeden pro světla a druhý pro test atd.

Podle mne máš buď blbě nastavenou tu polohu spínače nebo je povadlá vratná pružina brzdového pedálu a kromě toho, že jezdíš se svítícími brzdovými světly si řídící automatika myslí že brzdíš a proto neřadí. Zkus rukou přizvednout ten pedál, jestli budou live data jen Off. Taky doporučuji zkontrolovat kostru na pinu 2 toho konektoru S29 od brake-switch.
jarda

#3 Příspěvek od jarda »

Díky díky, vím že tam jsou dva spínače i že podle toho svítí brzdová světla, ale jak říkám, brzdová světla fungují normálně, snímač na pedálu už se stejně měnil a jen převodovka si furt myslí že se brzdí... kouknu do toho WDS...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
Hansen
Klubové ID: 1589

#4 Příspěvek od Hansen »

Poloha spínače se musí přesně nastavit. Postup je v TIS. Když ho blbě nastavíš, tak dostává sběrnice chybnou zprávu. Chvíli mně to trvalo, než se mně podařilo nastavit vůli 0,7 mm. E38 vyrobené po 9/98 mají jenom jeden spínač.
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Snejk »

ale abs jednotka ten signál vidí korektně na live datech... egs ne.... jak kdyby v canu byl nejakej syfl :)
jarda

#6 Příspěvek od jarda »

Teď na to koukam do WDS - do převodovky to nejde po datové lince, ale analogově, ona je připojená právě na ten testovací signál a ne na ten co jde do licht modulu.
Ale neni mi jasný jak je možný že pořád vidí "zabržděno", protože to znamená že musí dostávat 12V. A jednotka DDE připojená na stejný signál ne, protože to by hlásilo chybu. Kde se těch 12V sakra bere? :)
No zkusím to zítra proměřit a uvidíme...
Odpovědět