Našel jsem si tohle auto v rakousku, je to po faceliftu s "novým" motorem. Ale udavaný výkon je 225 KW, ale měl by být 240 kw. Je možný, že by šlo o usa verzi s jiným výkonem nebo jak to je?
S výkonem 240 kW/326 k je řadový šestiválec BMW silnější, než kdykoliv předtím. Pohonná jednotka vozu BMW 740i přichází s kombinací exkluzivních technologií BMW Twin Turbo a High Precision Injection, které dodávají jedinečnou sílu a výkon v kombinaci s opravdu obdivuhodnou komplexní hospodárností. Jen 5,9 sekund trvá zrychlení z 0 na 100 km/h. Mnohem nižší je také hmotnost motoru, mimo jiné díky použití odlehčených materiálů, což je samozřejmě ku prospěchu celkové dynamiky vozu.
S výkonem 240 kW/326 k je řadový šestiválec BMW silnější, než kdykoliv předtím. Pohonná jednotka vozu BMW 740i přichází s kombinací exkluzivních technologií BMW Twin Turbo a High Precision Injection, které dodávají jedinečnou sílu a výkon v kombinaci s opravdu obdivuhodnou komplexní hospodárností. Jen 5,9 sekund trvá zrychlení z 0 na 100 km/h. Mnohem nižší je také hmotnost motoru, mimo jiné díky použití odlehčených materiálů, což je samozřejmě ku prospěchu celkové dynamiky vozu.
jozin7 píše:mela ,az to nekde najdu tak to tu dam.posledni model pred f01
kurva nehadej se semnou
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_E65 tady máš vypis všech motorů co měla, jedinej šestivál benzínovej co měla byl atmosferickej N52B30 254koni, motor s technologií Twinturbo měla až F01
cus vsem,
nechal jsem si z BMW poslat manual na mou e65 z roku 2001. No manual prisel, v cestine, ale pro vozy od roku 2006. Az na konci v technickych udaji je uvedena 740i/Li s motorem o objemu 4000ccm, pocet valcu 8, vykon 225kw. Tak ja jen ze 740 - 225kw existuje, asi.
jj, souhlasim ze vzhledem k obsahu, vykonu a poctu valcu by to mel byt motor bez turba.
V novych modelech (F01) se nevyznam a bojim se na ne podivat, abych nahodou nezjistil ze nektery z nich nemuzu nemit.
Tak já už zdárně F01 mám. Je to 740i V6 s twinturbo 240 kw, motor N54B30. Borec co mi psal tech. údaje emailem byl rakouský 65 letý důchodce a ani nevěděl co má doma, proto mě to zmátlo... Díky za rady a hodně najetých km.