Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e65 730d 2004 - trha automat
Lidi často zbytečně vyšilují když automatu trochu trhne. Pokud je to trhnutí přibližně stále stejné a dotyčná rychlost nijak neprokluzuje nebo nehapruje, s velkou pravděpodobností jde jen o unavený řadící solenoid. Principielně tam uvnitř hydraulický pístek tlačí proti pružince, stačí když se v jenom místě trošičku přidře a následně ve své dráze poskočí a malé cuknutí při řazení je na světě.Rumun píše:výmena oleja a filtra nepomohla a diagnostika nenasla absolutne nic
Pokud se příznaky nezhoršují, tak bych se tím vůbec neznepokojoval, výměna oleje to sice nevyřeší, ale udrží vnitřnosti převodovky v čistém stavu a to je nejdůležitější. Znám automaty, které při přeřazení taky trochu cuknuly a to auto nakonec i přežily.
Hlavně nepanikařit a neletět hned s každou hovadinou a každým zacuknutím do servisu. Pro ně je ze všeho nejlepší, když vidí vyklepanou kafku, která o funkci té převodovky nemá ani šajnu. Pak vypadá scénář okaždé podobně: „ Jó pane, odchází vám převodovka, musíme udělat repas za XX tisíc a evidentně je špatný i hydraulický blok za XX tisíc. “ A víš kulový, že tam v mechatroniku stačilo rozebrat jediný solenoid a bylo po problému (který ve skutečnosti ani žádným velkým problémem není) maximálně za pár tisícovek. To ví akorát oni...
Ahoj Rumune, pokud má převodovka najeto více jak 100 tisíc tak se doporučuje ji nechat servisovat. Jak jsem zjistil od kolegů z německého fora většina němců jezdí především do ZF ńedaleko Dortmundu v Holzwickede a nemohou si to vynachválit. Zajimavé je že i přesto že tento servis zajištuje i BMW, většina členů 7-fora dávala přednost právě této pobočce. Cena za kompletní servis se pohybuje kolem 500 EUR. V ceně je nejen výměna oleje, ale též nezbytné propláchnutí převodovky před jeho výměnou a též samozřejmě náhradní díly.
Tady jsem našel perfektní obrazovou dokumentaci:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/527361
Tady jsem našel perfektní obrazovou dokumentaci:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/527361