mam zakladni ozvuceni a je to fakt hruza... takze medituju jak z toho dostat neco lepsiho, ale nechci do toho zase nejak strasne investovat, limit tak 2000-4000 (kc )
ok, jenom se tam trochu bojim, ze treba ten neorigo reprak si nesedne s tou origo "trubkou" nebo jak se tomu rika a pak to bude spatne rezonovat nebo tak... nebo jsou obavy liche? nechal sem si u jedny firmy udelat nabidku a vymena repraku + pridani repro dozadu se zesikem + utesneni prostor by prislo na 25 000, coz za to teda davat nehodlam
nebo mate nekdo vyzkouseny nejaky repra co si sednou misto tech origo aniz by se to muselo nejak upravovat?
ja vymenoval repraky ve predu jak basak tak vyskac stredobas sem nechal puvodni ale problem byl v tom ze origo reprak od nokie ma 4 konektoryy a ty novy jbl jenom 2 a strasne sem se divil proc pak sem zjistil ze byly na telefon takze mi ted nefunguje handsfree sada coz je ojeb takze pujdou z5 origo repra jestli ale telefon nemas tak je to ok jinak ve dverich jsou 3 repra na kazdy strane ale tim ze vymenis repraky tak si zase nejak extra nepolepsis proste ty radia uz sou stary chtelo by to vymenit zdroj
myslim ze by to slo vyresit tak ze tel se prepoji na ty stredobasy a daj se zapojit jenom basy a vysky a vzadu dat stredobas a basa s vyskama a zustane tel zachovanej a hrat to bude taky lip
o audiu v E38 vim celkem všecko, tak přhodím svoji trošku,
- co se tyče telefonu tak ten se da vyřešit celkem jednoduše, prostě se hodí nějakej repraček ještě vedle, třeba středovyškáč, telefon bas hrat nemusí a zapojí se tam, tím se mužou vyměnit repráky
a nebo lepší řešení (moje)
vyměnit všecky repra za kompa, ja dal všude axtony, ale to je 2x 3200 tj 6400 za repraky a plus tak aspon dvojku za zesík, mam tu kdyžtak naprodej axton čtyřkanal, ja šel pak do pětikanalu, to vyrazně zlepší středy a výšky, řekl bych že mi to hraje moc hezky, jen je trošku problem s basama, mam origo DSP plato zapojeny na ten zesik ale to taky stojí za prd, takže bádám dál. no a telefon mam normalně zapojenej na vstup toho zesíků, takže to i telefonuje.
dobry doplnění je misto skivaku dát malej woofer aktivní od axtonu.
Jen abych si to ujasnil, protoze jsem nechapavy, do vstupu zesiku mas dohromady strceny draty jak z telefonu tak ty co vedou z DSP(+jeste hi>lo konvertor)?
A axton ma teda kvalitni zvuk, ne "urvany"?
Co jsem jednou menil repraky, tak jsem si do auta dal phase linear - vypadali pekne, bez ruznych pavouku a podobnych, takze zadny radoby funkcni tuzing repracky a hrali sice brutalne nahlas bez problemu, ale zvuk byl takovy "ukriceny".
Lolita píše:Jen abych si to ujasnil, protoze jsem nechapavy, do vstupu zesiku mas dohromady strceny draty jak z telefonu tak ty co vedou z DSP(+jeste hi>lo konvertor)?
A axton ma teda kvalitni zvuk, ne "urvany"? Co jsem jednou menil repraky, tak jsem si do auta dal phase linear - vypadali pekne, bez ruznych pavouku a podobnych, takze zadny radoby funkcni tuzing repracky a hrali sice brutalne nahlas bez problemu, ale zvuk byl takovy "ukriceny".
zvuk axtonu se mi libi, kdyžtak pošli do SZ čislo a pokecame o tom