Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

upgrade zvuku 7er

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepus

#1 Příspěvek od pepus »

mam zakladni ozvuceni a je to fakt hruza... takze medituju jak z toho dostat neco lepsiho, ale nechci do toho zase nejak strasne investovat, limit tak 2000-4000 (kc :))

Budto jenom vymenim repraky ve dverich, treba za toto:
http://cgi.ebay.de/BMW-E30-E31-E32-E34- ... 1|294%3A50

Nebo tam zkusim dat dozadu soundboard, ale tam nevim, jestli tak origo kvalita neni stejne strasna jako u tech zakladnich repraku:
http://cgi.ebay.de/Original-BMW-E38-740 ... 4|294%3A50

Jakekoliv nazory vitany :).

Přesunuto z Pokec pouze o BMW
MOD (Francis)
Lolita

#2 Příspěvek od Lolita »

Rozhodne spis vymen repraky ve dverich.
pepus

#3 Příspěvek od pepus »

ok, jenom se tam trochu bojim, ze treba ten neorigo reprak si nesedne s tou origo "trubkou" nebo jak se tomu rika a pak to bude spatne rezonovat nebo tak... nebo jsou obavy liche? :)
nechal sem si u jedny firmy udelat nabidku a vymena repraku + pridani repro dozadu se zesikem + utesneni prostor by prislo na 25 000, coz za to teda davat nehodlam :?

nebo mate nekdo vyzkouseny nejaky repra co si sednou misto tech origo aniz by se to muselo nejak upravovat?
KAMIL740

#4 Příspěvek od KAMIL740 »

ja vymenoval repraky ve predu jak basak tak vyskac stredobas sem nechal puvodni ale problem byl v tom ze origo reprak od nokie ma 4 konektoryy a ty novy jbl jenom 2 a strasne sem se divil proc pak sem zjistil ze byly na telefon takze mi ted nefunguje handsfree sada coz je ojeb takze pujdou z5 origo repra :cry: :cry: jestli ale telefon nemas tak je to ok jinak ve dverich jsou 3 repra na kazdy strane ale tim ze vymenis repraky tak si zase nejak extra nepolepsis proste ty radia uz sou stary chtelo by to vymenit zdroj :D :D
pepus

#5 Příspěvek od pepus »

to je teda nahovno... hf mam a pouzivam
tady se zase jevi jako lepsi varianta upgrade na origo hifi system, je to alespon o neco lepsi? :)
Lolita

#6 Příspěvek od Lolita »

Jo ja maj v aute ten nejvyssi, tusim dsp s celkem 14ti reprakama a nic moc no, obzvlast vzadu, ale asi za to muze vek.
Lolita

#7 Příspěvek od Lolita »

A s tim 4pinem, tak prece radio vypina zvuk, tak by to snad melo jit tak, ze se ty kabely spoji a melo by to fungovat, ne? :)
KAMIL740

#8 Příspěvek od KAMIL740 »

to sem si myslel ale nehralo to vubec :D :D zkousel sem vsechny mozna varianty ale neslo :(

treba to jde nejak jednoduse ale ja nevim jak jestli nekdo ma zkusenost realnou budu rad ale zadne dohady :x :x
Lolita

#9 Příspěvek od Lolita »

Hmm, opravdu podle popisu tady http://www.electronixwarehouse.com/educ ... tsdual.htm a tady http://mobile.jlaudio.com/support_pages.php?page_id=163 to vypada docela zle.
To se tedy omlouvam za mystifikaci. BMW holt zas musi mit neco extra :)

Nejake impedance pak resi tady http://colomar.com/Shavano/dvc_spkr_wiring.html \:
pepus

#10 Příspěvek od pepus »

to je teda pekelna pruda... to snad vyresim jako u favorita, ze koupim za 2000 bednicky se subwooferem od creativu a to budu vozit v kufru :)
KAMIL740

#11 Příspěvek od KAMIL740 »

myslim ze by to slo vyresit tak ze tel se prepoji na ty stredobasy a daj se zapojit jenom basy a vysky a vzadu dat stredobas a basa s vyskama a zustane tel zachovanej a hrat to bude taky lip
Lolita

#12 Příspěvek od Lolita »

A kde ze je ve predu ten basak? Ja tam mam asi jen stredobas a vyskac, divne.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

o audiu v E38 vim celkem všecko, tak přhodím svoji trošku,

- co se tyče telefonu tak ten se da vyřešit celkem jednoduše, prostě se hodí nějakej repraček ještě vedle, třeba středovyškáč, telefon bas hrat nemusí a zapojí se tam, tím se mužou vyměnit repráky

a nebo lepší řešení (moje)

vyměnit všecky repra za kompa, ja dal všude axtony, ale to je 2x 3200 tj 6400 za repraky a plus tak aspon dvojku za zesík, mam tu kdyžtak naprodej axton čtyřkanal, ja šel pak do pětikanalu, to vyrazně zlepší středy a výšky, řekl bych že mi to hraje moc hezky, jen je trošku problem s basama, mam origo DSP plato zapojeny na ten zesik ale to taky stojí za prd, takže bádám dál. no a telefon mam normalně zapojenej na vstup toho zesíků, takže to i telefonuje.

dobry doplnění je misto skivaku dát malej woofer aktivní od axtonu.
Lolita

#14 Příspěvek od Lolita »

Jen abych si to ujasnil, protoze jsem nechapavy, do vstupu zesiku mas dohromady strceny draty jak z telefonu tak ty co vedou z DSP(+jeste hi>lo konvertor)?

A axton ma teda kvalitni zvuk, ne "urvany"?
Co jsem jednou menil repraky, tak jsem si do auta dal phase linear - vypadali pekne, bez ruznych pavouku a podobnych, takze zadny radoby funkcni tuzing repracky a hrali sice brutalne nahlas bez problemu, ale zvuk byl takovy "ukriceny".
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

Lolita píše:Jen abych si to ujasnil, protoze jsem nechapavy, do vstupu zesiku mas dohromady strceny draty jak z telefonu tak ty co vedou z DSP(+jeste hi>lo konvertor)?

A axton ma teda kvalitni zvuk, ne "urvany"?
Co jsem jednou menil repraky, tak jsem si do auta dal phase linear - vypadali pekne, bez ruznych pavouku a podobnych, takze zadny radoby funkcni tuzing repracky a hrali sice brutalne nahlas bez problemu, ale zvuk byl takovy "ukriceny".

zvuk axtonu se mi libi, kdyžtak pošli do SZ čislo a pokecame o tom
pepus

#16 Příspěvek od pepus »

klidne to jardo napis sem, ja jsem taky jedno velke ucho :)
Odpovědět