Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E65 velikost kol and tempomat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od bbeavis »

Zdravim vsechny nadcence,
nevedel by tady nekdo zda u bmw vadi kdyz je na zadni napreve vetsi velikost kol nez na predni? Jde mi o to kdyz budou v zadu vetsi kola a predni se tim padem budou tocit rychlejc. Vadi to treba protiprokluzu? Stejny problem sem mel u volva ale to je predokolka tam se to da vysvetlit tim, ze si auto mysli, ze predni zacinaj prokluzovat a ubere plyn. Ale u zadokolky by to vadit nemelo, nebo???

A pak jeste jeden dotaz. Jak se u E65 ovlada tempomat (aktivni). at hejbu packou kamkoliv nic to nedela jen dopredu a dozadu to napise na display ACC --- km/h. a za chvili to zmizi. Takze predpokladam ze vubec nefunguje. Ale nedivil bych se kdyby se zepinal nejak specialne.
bergos Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od bergos Člen Klubu »

zrovna řešili v cartecu že na M6 nefunguje tempomat, nakonec zjistili že to bylo právě rozdílem velikosti pneu na nápravách. Prostě je vše propojeno přes čidla ABS.
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od bbeavis »

Ja ty kola zjistuju dopredu. Jeste jsou tam zimni a ty jsou stejny. Takze s tempomatem to snad nema nic spolecnyho. Ale koukam ze uz ty vyrobci nevy co by elektronicky zkurvili.

Nema tu nekdo ten tempomat. nechapu proc ma ta packa tolik poloh. jde s ni hejbat dozadu, dopredu, nahoru, dolu. pak ma tlacitko a jeste je na ni packa nahoru dolu u ktery je napsano off. Jo a v bmw jsou mechanici strasne chytry. Poradily at si prectem navod.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

U pětky a normálního tempomatu ho dopředu aktivuješ a přidáváš po 10 km, dozadu ubíráš, jemným zmáčnutím přidáváš nebo ubíráš po 1 km. Stlačení dolů zruší nastavenou rychlost (stejný, jako když šlápneš na brzdu). tlačítkem vrátíš zpět naposled navolenou rychlost. U aktivního se tím kolečkem dají nastavit 4 úrovně vzdálenosti od auta před tebou. Tempomat se dá aktivovat až při rychlosti vyšší než 30 km/h
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Prox

#5 Příspěvek od Prox »

na ty kola fakt bacha, pamatuju si jednu X3 ktera mela stejny rozmery ale jinou znacku/jinej dezen kola predek/zadek a stabilizace se z toho mohla zblaznit
PokusKnalezeni
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od PokusKnalezeni »

Ahoj, jinou šířku zvládá OK. mám 245 a 275 a OK. Zkoušel jsi překalibrovat kola pro kontrolu tlaku v pneumatikach? V menu?
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od bbeavis »

PokusKnalezeni píše:Ahoj, jinou šířku zvládá OK. mám 245 a 275 a OK. Zkoušel jsi překalibrovat kola pro kontrolu tlaku v pneumatikach? V menu?

Zdravim, me nejde o sirku ale o ruznou vysku prednich a zadnich kol. V menu nic o mereni tlaku neni takze predpokladam ze to auto nema a o nastavovani pneu tam taky nic neni. Je to rocnik 2003. Mozna ze casem udelali ten iDrive tak aby byl k necemu. Ale tady je fakt na nic. :D
Birkoff

#8 Příspěvek od Birkoff »

Kola mohou být jiná (přední náprava versus zadní náprava), co ale musí zůstat +- stejné je obvod kola, takže potřebuješ kombinaci šířka/výška pneu tak aby se obvody kol shodovaly = točily se stejně rychle, jinak máš problém, teda vlastně ta elektronika.
pepino73

#9 Příspěvek od pepino73 »

A čo takto napísať aký máš obutý rozmer ráfku a rozmer pneu vpredu a vzadu? Ináč kúpiť 7er a nekúpiť si k tomu návod - myslím trochu nerozumné...
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od bbeavis »

Je uplne jedno jaky mam rozmer cehokoliv. Ma otazka byla, zda vadi ruzny prumery kol na predni a zadni naprave. Protoze kdyz budou rozdilny hodne bude se kazda naprava tocit jinak rychle. Zazil sem tento problem u volva predokolky kdy si auto ubiralo vykon protoze si myslelo ze se predni kola zacinaj protacet protoze se zadni tocily pomalejc.

Jinak bych chtel obou dozadu 285/45 18" a na predek 245/45 18" duvod je jednoduchy. Ty gumy lezi doma. Kdybych kupoval novy koupil bych rozmer aby byly stejny.

Kdyby auto bylo novy mozna bych ten navod vyzadoval ale u ojetyho sem ho jeste nikdy nemel. A myslim ze sem navod k autu asi jeste nikdy necet.

Oni ty zajimavy skryty funkce stejne do navodu nepisou.
Milhaus_

#11 Příspěvek od Milhaus_ »

hele jako delej jak myslis, ale 285/45 a 245/45 to uz je hodne velkej rozdil .. a veril bych ze to ani nejsou rozmery napsany v TP - napr. kdyz do tebe nekdo tukne a nahodou to zjisti policajt tak pocitej minimalne se spoluucasti, dost mozna i pojistovna odmitne vyplatit penize z povinnyho - a to nejsi vinik a nekdo naboura do tebe!
podivej se co mas napsany v TP - jestli aspon jeden par bude OK
ten vyber a kup si k tomu druhy 2 pneu ve stejnym rozmeru nebo alespon v ekvivalentu pokud budes chtit treba sirsi
na pneu doporucuju pneu bazar na Ceskobrodsky, je to v Dolnich Pocernicich, pri ceste z Prahy na levy strane kus za Domanskym - je tam takova plechova hala .. zkusim najit kontakt a dat ho sem
tipuju ze tam sezenes par dobrejch pneu do 2k za kus - dobrejch = alespon 7mm vzorku
hajdulak

#12 Příspěvek od hajdulak »

,,,,Ma otazka byla, zda vadi ruzny prumery kol na predni a zadni naprave.,,,
ODPOVED NA TVOU OTAZKU..... Nedavej tam takovy uplne rozdilny gumy,nebude fungovat DSC,ABS,ASC, a takove dalsi elektronicke blbosti!!!
To jedine ,ze by jsi mel rozdilnou sirku palcu ALU.. 285 je sirka a 45 je procento ze sirky gumy,takze je jasny ,ze na stejne sirokem rafku bude guma jinak vysoka a bude to delat bordel... Vim o cem mluvim !! :wink:
Moribundus

#13 Příspěvek od Moribundus »

Ten tempomat mám taky, nepochopil jsem jestli máš taky distronic, ale měl by to být adaptivní tempomat. Páčkou od sebe ho myslím aktivuješ, k sobě rušíš, a nahoru přidáváš a dolu ubíráš. To acc je snad nastavení rychlosti do paměti. Kolečkem na páčce ještě reguluješ jak daleko chceš aby auto začalo brzdit před překážkou. Myšleno když ti do tvýho pruhu vjede jiný auto. Já to mám někde u prostřed aby nebrzdilo moc brzo nebo naopak zase moc pozdě. Výborný je, jak ti auto před tebou uhne zase zpátky, tak tobě to zase samo přidá na púvodní rychlost. Ze začátku jsem si nemoh zvyknout že auto brzdí za mě, ale je to výbornej pomocník.Při cestě do německa třeba nešlápnu 500km na plyn nebo brzdu. Podívej se jestli nemáš v nárazníku v levo takovou bouli ( radar ). Jinak E65 zdar. :D
E65DRIVER

#14 Příspěvek od E65DRIVER »

na E65 maji bejt 18ctky 245 50 18 na všech 4 kolech
když 19ctky tak předek 245/45/19 9j zadek 275 40 19 10j

pak neni problém
serwo

#15 Příspěvek od serwo »

Vypis z technicaku E65

Origo predok + zadok: 245/55 R17

Alternativne rozmery:
Predok
245/50 R18
245/45 R19
245/40 R20
245/35 ZR21
Zadok
245/50 R18
275/40 R19
275/35 R20
285/30 ZR21
Luckysheck
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Luckysheck »

Ted jsem nedávno to stejné řešil, mám tam 275/35 R19 vzadu a 245/30 R19 vpředu. Abych se přiznal, spíše jsme to zkusili jen tak co to bude dělat, taky jsem měl obavu z nějakých chyb, ale funguje to ok. LAe co se komoftu a vzhledu týče tak ee. Na E65 minimálně 20 a vyšší profil, jinak auto na našich tankodromech dost trpí.
lolko111

#17 Příspěvek od lolko111 »

Ja som mal do teraz na E65 245/50/18. Mal som problém s geometriou, ktorý by už mal byť asi odstránený. Do tej doby som nechcel kupovať nové pneu a tak som dal dopredu 235/50/18. To znamená, že výška prednej pneumatiky je o pol centimetra nižšia, ako zadnej. Celkovo je teda na výške prednej pneumatiky oproti zadnej rozdiel 1 cm a na obvode asi mínus 3 cm. Stále je to však v limite a nemám žiadny problém. Nedá sa mi pripojiť na Sk BMWklub. Jeden chalanisko mi tam poslal link kde ti to všetko prepočíta a napíše, či si v imite, alebo nie.....
lolko111

#18 Příspěvek od lolko111 »

tu je ten link na ktorom si to môžeš prerátať....

http://www.reifensuchmaschine.de/reifen ... echner.htm
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od bbeavis »

Diky za info.
Ohledne tempomatu mam ten aktivni takze s tim radarem. Prvni chyba byla v samem radaru. Po vymene to asi po 50 kilometrech opet vyhodilo chybu a zas nefunguje. V servise rikaj ze je dost citlivej na otresy a ze se pak musi nakalibrovat. Jen nechapu proc kdyz nejde aktivni tak proc nemuze fungovat aspon ten normalni.
Moribundus

#20 Příspěvek od Moribundus »

No to mi ani neříkej že to je citlivý na otřesy. Já ho tam mám taky, a na našich silnicích je to jeden velkej otřes :( . Je to určitě propojený proto to nefunguje zvlášť. Což je vlastně pěkně blbý. Já vím že ten radar to bude asi pěkná raketa..
Odpovědět