Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e38 740i - Spotřeba
JaIvan píše::oops: Já zdravím jezdím 8válcem delší dobu ale opravdu na svůj výkon spotřeba super.Abych se přiznal dnes už jezdím jen na LPG přímý vstřik, spotřeba od 13,5l až do 18litrů a na ten maximum musím jet co to dá měl jsem průměrnou rychlost kolem 150km/hod.Ale rozdíl cenový proti benzínu je super
to je sice pravda ale ma smysl davat plyn za 48t do auta pri rocnim najezdu 12tkm ??? asi ne nehlede na drazsi udrzbu

cely jsem to necetl, ale muj nazor je ten, ze pokud si chce nekdo kupovat 7er a navic 740i, tak nemuze resit spotrebu. Je to vlajkova lod stejne jako Audi A8 nebo MB S-Klasse, takze bud na to mam, koupim to a i kdyby to zralo 35l/100km, tak me to nezajima, nebo na to nemam a koupim si 1.4 TDI. Navic ceny nahradnich dilu jsou na vlajkove lode automobilek ty nejdrazsi, takze to stoji za zvazeni.
roti píše:cely jsem to necetl, ale muj nazor je ten, ze pokud si chce nekdo kupovat 7er a navic 740i, tak nemuze resit spotrebu. Je to vlajkova lod stejne jako Audi A8 nebo MB S-Klasse, takze bud na to mam, koupim to a i kdyby to zralo 35l/100km, tak me to nezajima, nebo na to nemam a koupim si 1.4 TDI. Navic ceny nahradnich dilu jsou na vlajkove lode automobilek ty nejdrazsi, takze to stoji za zvazeni.
Je to vlajková loď (a vlastně spíš koráb), ale proč musí mít velké auto spotřebu jako tank? Našetřím hromadu peněz na auto a ještě musím "za trest" platit za velkou spotřebu? Daň za luxus mi nepřipadá moc fér.
Za mnohem horší považuji současný trend hybridoelektrických prdítek typu Toyota Prius (Zdravím Jeffa Dunhama

roti píše:no nevim, ale je to taks A8 4.2i Quattro se da taky jezdit za 10l. Ale pokud si nekdou koupi V8 nebo V12 a vysoka spotreba se mu zdala i u 1.9 TDI, tak auto bude vecne stat
Navic plati rceni, ze pokud si kupuji auto, tak na nej musim mit 2x tolik.
Sorry, male nevím co tim chtěl básník říci.
Ale jak to tu už zaznělo, nechápu proč mám cpát prachy kam nemusím. Za prvé nebavíme se tady o fungláči za tři melcky, ale o ojetině cca. za 200 táců. tak nevím o čem je řeč. Pokud mám tři melcky na novou kártu, tak asi LPG vážně neřeším, ale mě osobně nevadí, že mám ojetinu a jde mi o to auto jako takové a o to, abych jezdit "a věř mě, že na případný opravy mám". Zvláštní, že přímo BMW testovalo sedmičky na alternativní paliva. Sakra proč?? Prostě proč ne?! Auto jezdí stále skvěle, ten, kdo má vztah k životnímu prostředí si taky příjde na své a navíc je to levný. Pokud někdo chce, ať si do své káry kupuje 100 oktanovej nejdražší benál, já mu to taky neberu, ale ,ať nesoudí ty, kdo chtějí jezdit levněji. A navíc, nikdo tady neleje do své sedmy fritovací olej. Já osobně jsem třeba vůbec neřešil návratnost LPG. Prostě jsem dotáhl za 250 tis. 740i. z německa "kdy tady se točily o sto tisíc víc" a tak jsem LPG bral jako součást vstupní investice, no a teď, jezdím do práce přes město, žere to 20 l. LPG, NO A?!!!. Jezdím za stejný peníze jako kolegové s fábkama. Nejsem, žádnej boháč, ale nejsem ani socka a řeči že do některýho auta LPG jo a do jinýho ne mě přijdou zcestné. To můžeme dlouze polemizovat jestli benzín nebo naftu.
roti píše:cely jsem to necetl, ale muj nazor je ten, ze pokud si chce nekdo kupovat 7er a navic 740i, tak nemuze resit spotrebu. Je to vlajkova lod stejne jako Audi A8 nebo MB S-Klasse, takze bud na to mam, koupim to a i kdyby to zralo 35l/100km, tak me to nezajima, nebo na to nemam a koupim si 1.4 TDI. Navic ceny nahradnich dilu jsou na vlajkove lode automobilek ty nejdrazsi, takze to stoji za zvazeni.
Myslis ze kdo si koupi novou 5ku, 7ku, esko, X5,Q7, neresi spotrebu??? Tak jak to ze jezdi nejvic 530d, X5 3.0D, 745d, Q7 3.0Tdi, X3 3.0d?? Proc si kazdej nekoupi 545,550 kvuli neznicitelnosti motoru, zvuku, dynamice???? Asi radsi menit vstriky a turba nez koukat na vyssi spotrebu benzinaka....
-
- Kontaktovat uživatele:
HAMANN píše:Myslis ze kdo si koupi novou 5ku, 7ku, esko, X5,Q7, neresi spotrebu??? Tak jak to ze jezdi nejvic 530d, X5 3.0D, 745d, Q7 3.0Tdi, X3 3.0d?? Proc si kazdej nekoupi 545,550 kvuli neznicitelnosti motoru, zvuku, dynamice???? Asi radsi menit vstriky a turba nez koukat na vyssi spotrebu benzinaka....
Kdyz novy auto tak naftu, kdyz stary tak benzin. Oni si to koupi a kdyz je potencionalni moznost srani, tak to prodaji a jdou do noveho.
Michelin píše:HAMANN píše:Myslis ze kdo si koupi novou 5ku, 7ku, esko, X5,Q7, neresi spotrebu??? Tak jak to ze jezdi nejvic 530d, X5 3.0D, 745d, Q7 3.0Tdi, X3 3.0d?? Proc si kazdej nekoupi 545,550 kvuli neznicitelnosti motoru, zvuku, dynamice???? Asi radsi menit vstriky a turba nez koukat na vyssi spotrebu benzinaka....
Kdyz novy auto tak naftu, kdyz stary tak benzin. Oni si to koupi a kdyz je potencionalni moznost srani, tak to prodaji a jdou do noveho.
Jo to je pravda..... Ty novy diesly uz jsou spicka! Ale starat se o to az mu bude 10-12let a trikrat stoceny na 170tis, nevim nevim...! Zlatej benzin!
-
- Kontaktovat uživatele: