pokud tam máš vodu tak jo.....Jarax až se vrátí z dovolený, tak ti o tom sem třeba něco napíše....... Velký motory........ Jezději běžně při 110 až 120 st......
maji vysokotlake chlazeni a při tlaku jaky tam je ta voda při 110ti nevaří. ale jak otevřeš vičko nebo ti něco prcne tak to vyvaři tak rychle že nestačiš řict bé em vé
Jo panove mate pravdu, pri ruznem tlaku je i jina teplota varu. Se stoupajicim tlakem se posouva var nahoru, nadruhou stranu na everestu vre voda tusim pri 60°C. To se uci i na stredni skole A muzu potvrdit z predminuleho vikendu kdy mi starim prdla plastova trubka na vstupu do chladice, ze tech 12L chladiva co tam je se odparilo a vytlacilo cerpadlem behem 300 m Prominte, vim ze je to uz trosku OFF topic, ale musel jsem si ulevit. Neb kdyz mi zacal on board hlasit High temperature, rucka termostatu v cervenem a zpod kapoty oblaka pary, tak jsem mel pulky stazene jak nikdy
Snejk píše:maji vysokotlake chlazeni a při tlaku jaky tam je ta voda při 110ti nevaří. ale jak otevřeš vičko nebo ti něco prcne tak to vyvaři tak rychle že nestačiš řict bé em vé
A jakou má běžnou - provozní teplotu olej ???
Taky okolo 110 ºC ?
jako ja sem měnil termostat a měl vyndane jen z e32 a byl na 80°. ale jak řikam nebranim se i těm 110ti. hořeni v motoru probiha za mnohem většich teplot. proč by se to nemohlo chladit na 110°...