Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e38 - těžké víko kufru?
Je normální u E38, kde není el. otevírání a zavírání kufru, že se to víko zvedá poměrně těžce, nebo to jde jen mně? Jsou tam vzadu sice tlumiče, ale asi jen na udržení otevřeného víka. S úsměvem pozoruji manželku, jak s tím víkem vždy zápasí a paxe na mně vyčítavě podívá, jakože co jsem to přitáhl za krám, že nejde zvednout víko, jako to šlo krásně u E32, v létě dokonce se víko u E32 zvedalo téměř samo.
-
Spis uz asi budou unavene ty vzpery, myslim ze to opravuje nekdo z ostravy, tak mam v planu zjistit kdo a poresit to, taky mi to jde dost blbe...
Vida, nasel sem tema kde je i kontakt na toho borce: http://bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22798&postdays=0&postorder=asc&highlight=vzpery&start=105
Az toho budu mit trochu min tak se mu urcite ozvu..
Vida, nasel sem tema kde je i kontakt na toho borce: http://bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22798&postdays=0&postorder=asc&highlight=vzpery&start=105
S úsměvem pozoruji manželku, jak s tím víkem vždy zápasí...
Sorry, ale tato veta ma uplne rozsekala

my_dudesty píše:Spis uz asi budou unavene ty vzpery, myslim ze to opravuje nekdo z ostravy, tak mam v planu zjistit kdo a poresit to, taky mi to jde dost blbe...
Díkas zavolám mu, číslo na sebe tam má,to téma o vzpěrách je zablokovaný.
Helldiver: já jsem měl na E30 plast na víku kufru místo vzpěr takovou tu soustavu z asi 8mm kulatiny a na E28 a E12 taky, nikdy s tím nebyly problémy, jen se to nezvedalo samo, musel jsi tomu lehce pomoct.
JaraX: nikam se mi už ten pytlík z vercajkem z víka nevejde, takže oprava vzpěr to asi jistí. To bude žena ráda.
JaraX: nikam se mi už ten pytlík z vercajkem z víka nevejde, takže oprava vzpěr to asi jistí. To bude žena ráda.

Vzpěry se už bohužel zrenovovat nepodařilo, byly prý už moc špatný, tak tam žádný zatím nemám, ale dovezl jsem si el. otvírání kufru, tzn. to čerpadlo s hadicemi, píst, 2. tlumič a řídící jednotku s kabeláží. Jen mám obavy, aby to fachčilo, ta E38, ze který jsem to sundal (bj.04/98 ) je s velkou pravděpodobností facelift a tedy možná bude s tím problém v elektrice, no uvidím. Počítám, že to asi nebude fungovat na dálku, možná bych pak s tím měl zajet do BMW, aby to do toho klíče naprogramovali, pokud to ještě půjde.
normann píše:Vzpěry se už bohužel zrenovovat nepodařilo, byly prý už moc špatný, tak tam žádný zatím nemám, ale dovezl jsem si el. otvírání kufru, tzn. to čerpadlo s hadicemi, píst, 2. tlumič a řídící jednotku s kabeláží. Jen mám obavy, aby to fachčilo, ta E38, ze který jsem to sundal (bj.04/98 ) je s velkou pravděpodobností facelift a tedy možná bude s tím problém v elektrice, no uvidím. Počítám, že to asi nebude fungovat na dálku, možná bych pak s tím měl zajet do BMW, aby to do toho klíče naprogramovali, pokud to ještě půjde.
aspon už vím kdo z česko lípy mi to vyfoukl. dozapojit by to neměl problem, je třeba dokodovat to v bmw do auta.
to jestli to bude, nebo nebude problém, se teprve uvidí. Návštěva v BMW mně určitě nemine, pokud to nebudu chtít mít i v dálce, což určitě chci. Pokud vím, dle sdělení Mirkatt, se tě Mirektt ptal, jestli si pro to čerpadlo s hydraulikou dojedeš, že je na to v pořadí další kupec (já
), prý jsi měl říct, že to vezmeš až příště, nebo něco v tom stylu. Ctil jsem, že si byl přede mnou, navíc jen díky tobě jsem se dověděl, že to je na prodej. Nikoho jsem nepřemlouval, a´t to přenechá mně, že dám víc, nebo něco podobného, naopak jsem prodávajícímu v tel. řekl, že pokud to bude, bude, pokud ne, dokážu si svůj další život představit i bez toho. 

normann píše:to jestli to bude, nebo nebude problém, se teprve uvidí. Návštěva v BMW mně určitě nemine, pokud to nebudu chtít mít i v dálce, což určitě chci. Pokud vím, dle sdělení Mirkatt, se tě Mirektt ptal, jestli si pro to čerpadlo s hydraulikou dojedeš, že je na to v pořadí další kupec (já), prý jsi měl říct, že to vezmeš až příště, nebo něco v tom stylu. Ctil jsem, že si byl přede mnou, navíc jen díky tobě jsem se dověděl, že to je na prodej. Nikoho jsem nepřemlouval, a´t to přenechá mně, že dám víc, nebo něco podobného, naopak jsem prodávajícímu v tel. řekl, že pokud to bude, bude, pokud ne, dokážu si svůj další život představit i bez toho.
šak v poho, něměl jsem možnost pro to jet do prahy, aspon že to zustalo v klubu.
Birkoff píše:Oživuji toto téma. Chtěl bych poprosit o pár postřehů z instalace toho automatického otevírání. Co byl největší problém? Přemýšlím jestli do toho jít nebo raději jen koupit nové ty vzpěry. Co všechno se musí vyměnit/přidat/dodělat. Díky za informace.
největší problém je elektrika,
do kufru se musí vyvrtat dvě díra kudma se protáhne hydraulika, protáhnou se dráty k nové jednotce ktera se přida, ta se napojí na několik míst v autě, vyměni se pistnice, vymění se pant apod.
nejlevnější řešení je nechat ty vzpěry repasovat....posílali sme je člověku do Ostravy...repase 250,- za jedny....fungujou celkem dobre....je to tvrdsi nez normalne...takze to chce vic sily na zavreni....ale gut...
novy sou novy...je poznat ze chodej lip nez ty repasovany....tak nejak prijemnejc
a nejdrazsi reseni je tam dodelat to automat.otevírání...když ho vůbec seženeš...
novy sou novy...je poznat ze chodej lip nez ty repasovany....tak nejak prijemnejc

a nejdrazsi reseni je tam dodelat to automat.otevírání...když ho vůbec seženeš...
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
fishmaker píše:nejlevnější řešení je nechat ty vzpěry repasovat....posílali sme je člověku do Ostravy...repase 250,- za jedny....fungujou celkem dobre....je to tvrdsi nez normalne...takze to chce vic sily na zavreni....ale gut...
a co zrepasovat jen jednu:?
JaraX píše:a co zrepasovat jen jednu:?
asi nejlepší řešení, páč co si kluci nechali repasovat svoje tlumiče u kluka z Ostravy, tak jsme na to v Mělníku koukali a musí se pořádně o to víko opřít aby šlo zavřít, nahoru vylítne jak střela, Snejk mě tam přemlouval, abych s ním vyměnil vzpěru, nějak se mi do toho ale nechtělo, dal jsem si ty vzpěry vloni taky na repas, ale bohužel to nevyšlo, on mně ten kluk i na to upozornoval, že ne vždy to vyjde.
ale prd, jedna repasovana a jedna puvodní a ste uplně vysmátý. za 250 matre 2 vzpěry a až se ta jedna posere za milion let taktam dáte druhou. víko pak de zvedat i zavírat takřka prstem, drží to v jakékoli poloze otevřené a vůbec se to nekroutí jak sem si myslel vzhledem k váze a robustnosti kontrukce víka .... prostě ideální stav.