Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e38 - nefungují stěrače

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
RBMW
Klubové ID: 1828

#1 Příspěvek od RBMW »

Čaute chlapi,mám e38 725 TDS anefungují mě stěrače.Asi někde elektrika.Poradte na co se kouknout a kde co je?
DOEMIXXX
Klubové ID: 881

#2 Příspěvek od DOEMIXXX »

Ptej se jaraXe, nedavno s nima taky zapasil...
dexter

#3 Příspěvek od dexter »

No myslím,že ještě ani JaraX tenhle problém nevyřešil. Aspon co vím.
DOEMIXXX
Klubové ID: 881

#4 Příspěvek od DOEMIXXX »

dexter píše:No myslím,že ještě ani JaraX tenhle problém nevyřešil. Aspon co vím.
vyresil a byla to prej prkotina
dexter

#5 Příspěvek od dexter »

No co já vím,tak má stěrače nějak dobastlené. O žádny změně nevím. No ja se ho zeptám co a jak.
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

ja to vyřešil, psal jsem to i sem na forum, a kdo to nečetl tak hned maže do krabice k jednotkam a zahybe všema dratama, než vam přestane fungovat ABS!!!!

uhnívaj dráty k relátkům, je to u e38 častá věc.

Tome, vyhod řj z té krabice, dole jsou tři relátka, jedno ABS a dvě pro stěrače, jedno zapne stěrače a druhy přene na vyšší rychlost, propoj ty reltáky a uvidíš, změr jeslti do nich leze štáva, zkontroluj dráty, problem bude nejpsíš tam.
RBMW
Klubové ID: 1828

#7 Příspěvek od RBMW »

JaraX píše:ja to vyřešil, psal jsem to i sem na forum, a kdo to nečetl tak hned maže do krabice k jednotkam a zahybe všema dratama, než vam přestane fungovat ABS!!!!

Tome, vyhod řj z té krabice, dole jsou tři relátka, jedno ABS a dvě pro stěrače, jedno zapne stěrače a druhy přene na vyšší rychlost, propoj ty reltáky a uvidíš, změr jeslti do nich leze štáva, zkontroluj dráty, problem bude nejpsíš tam.
Kouknu na to.Díky
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

RBMW píše:
JaraX píše:ja to vyřešil, psal jsem to i sem na forum, a kdo to nečetl tak hned maže do krabice k jednotkam a zahybe všema dratama, než vam přestane fungovat ABS!!!!

Kouknu na to.Díky
ja nechapiu že se neptáš rovnou mě :D
ardo

#9 Příspěvek od ardo »

nejdou sterace :cry: (obcas jdou jen na nejvyssi rychlost,musi se zastavit packou na konci)do relatek jde proud(jak zjistit jestli jsou ok,draty jsou v poradku)packa je ok,kde hledat chybu?
ELESO

#10 Příspěvek od ELESO »

ardo píše:nejdou sterace :cry: (obcas jdou jen na nejvyssi rychlost,musi se zastavit packou na konci)do relatek jde proud(jak zjistit jestli jsou ok,draty jsou v poradku)packa je ok,kde hledat chybu?
Měl jsem přesně ten samý problém na E32 a bylo to tím že v převodovce(na stěrače) je mikrospínač který hlídá základní polohu. Ten buď nebude spínat(což donutí řídící jednotku stěračů je na chvíli vypnout-proto jenom nejrychlejší poloha) nebo už na něm bude studený spoj a nebude dobře ukostřen a stěrače jdou pořád,nectějí se zastavit. Takže vyndat stěrače.rozebrat,vyčistit mikrospínač(nebo sehnat nový),trochu zkrátit přívodní kabely(může být v průchodce skrz to hliníkový víčko přerušený) a znova to přeletovat.
ardo

#11 Příspěvek od ardo »

Ok,dekuji za radu :wink:
ardo

#12 Příspěvek od ardo »

dnes jsem zjistil ze kdyz nejdou sterace tak zaroven nejde moturek na ostrikovace,je to nejak zavisle na sobe?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

ardo píše:dnes jsem zjistil ze kdyz nejdou sterace tak zaroven nejde moturek na ostrikovace,je to nejak zavisle na sobe?
oboji řidi general modul a oboji muže mit stejnou pojistku, motorek ostřikovaču rele nema.
ardo

#14 Příspěvek od ardo »

JaraX píše:
ardo píše:dnes jsem zjistil ze kdyz nejdou sterace tak zaroven nejde moturek na ostrikovace,je to nejak zavisle na sobe?
oboji řidi general modul a oboji muže mit stejnou pojistku, motorek ostřikovaču rele nema.
tak ze to asi nebude moturek steracu,ale ten general modul(to je ten pred spolujezdcem,vedou do nej tri konektory?musi se potom nechat nakodovat?)ale zajimave je ze kdyz sterace a otrikovace nejdou tak proud jde do relatek stale,dal jsem to nemeril....
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

ardo píše:
JaraX píše:
tak ze to asi nebude moturek steracu,ale ten general modul(to je ten pred spolujezdcem,vedou do nej tri konektory?musi se potom nechat nakodovat?)ale zajimave je ze kdyz sterace a otrikovace nejdou tak proud jde do relatek stale,dal jsem to nemeril....
pokud ma auto stejnou vybavu tak se ani moc kodovat nemusi, pokud ne, nepujdou věci ktere GM ovlada a auto z kteryho je GM to nemělo,
takže pokud dáš třeba GM z auta ktery nemělo šíbr, nepujde ti šíbr.
ardo

#16 Příspěvek od ardo »

ok,zatim dekuji
Odpovědět