Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E32 - plave na cestě

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
intmen

#1 Příspěvek od intmen »

mam 730,e32 a začala mi přišerně plavat po cestě,předni naprava je cela udělana,takže myslim že to bude zadni ......poradtě mi prosim co obnaši vyměna silentblkoku na zadni napravě a co by to ještě připadně mohlo dělat??DĚKUJU....
Fugo

#2 Příspěvek od Fugo »

pokud je přední osa OK, kouknul bych ještě na vůle v převodce řízení, na zadní ose jsou velký silentbloky v rámu nápravy, ty jdou vyměnit na autě, potom jsou silentbloky v ramenech, zde má e32 silentbloky typu plech trubka-guma-trubka a v tý trubce ještě jedna trubka funguje to jako "kluzný ložisko" a je to pod prachovkou, pak může být ještě vůle v takový 8 (osmičce) kde v každým kruhu je kloub tato osmička drží rameno tak aby se nehýbalo doprava/doleva pokud je KO dá se celým ramenem hýbat což je chyba.Pak jeještě jeden silentblok někde za diferákem ale ten bývá OK.

Jinak samozřejmě pokud máš zimní pneu s vyšším profilem tak to může být taky příčina
intmen

#3 Příspěvek od intmen »

moc diky za vyčerpavajicí radu,takže už asi vim....jak řikaš tu osmičku,jsem minuly rok nechtě zlomil heverem a od te doby se to zhoršovalo....neměnil jsem ji protože sem ji nepřikladal větši vyznam...ale asi mi odrovnala teda silentbloky v zadnich ramenech.... :? to se mi si pomohl :roll: :cry:
Fugo

#4 Příspěvek od Fugo »

na ty silentbloky v ramenech bacha, vůli doprava/doleva mají z výroby, je to daný tou vloženou trubkou takže se po ní v rámci možností hýbou, jejich vůli bys zjistil jedině demontáží všeho z ramene aaby bylo volný a pak s ním různě hýbat, musí jít jen doprava/doleva. A stojej docela kotel a je jedno zda je koupíš z druhovýroby nebo v BMW cena je skoro stejná. Na e34 jsou jiný.
intmen

#5 Příspěvek od intmen »

tak dnes jsem byl na STK zkusit ty naparavy...tak předni je ok,ale na zadni je utrhly ten velky silentblok co drži napravu a ta osmička...prosimtě jak ten silnetblok vyměnim?musim sundat celou napravu??ten stary vyřezat?
Fugo

#6 Příspěvek od Fugo »

jde to udělat na autě, buďto ten starý rozřízneš - pod gumou je hliník, vyndáš, vyčistíš to a namažeš vazelínou, silentblok si dej pár hodin před montáží do mrazáku a pak ho tam nalisuješ hever jen vahou auta, nebo se to dá ještě dělat stahovákem, ale ten nemáš takže to je fuk.
T613
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od T613 »

:lol:
ty osmicky myslite to co drzi stabilizator na koncich?

mas doma auto na dily tak vyhod celou napravu, vymen si to dole na ni a hod na sve auto ... ja bych rozhodne shodil celou napravu dole nez to delat na aute protoze drzi jen ve trech mistech, pak hadice na brzdy a lanka rucky ... neni co resit

vsak jsi to videl u me tak co resis ... http://img256.imageshack.us/img256/8716/pict3944ti7.jpg
hoboj
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od hoboj »

Tady mas návod jak vyměnit ten silentblok na autě.

http://www.bryanborough.com/750iL/RearS ... index.html
Fugo

#9 Příspěvek od Fugo »

T613 píše::lol:

ne tyhle ne, dole na rameni spojují rameno s rámem nápravy.
T613
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od T613 »

Fugo píše:
T613 píše::lol:

ne tyhle ne, dole na rameni spojují rameno s rámem nápravy.

jsem vul, uz to vidim na fotkach co poslal hoboj ... kdyz vidim ten "postup" tak me omyvaji :-D
intmen

#11 Příspěvek od intmen »

diky moc za rady,to už zvladnu...vyřežu ho a pak ho nalisuju asi vahou auta.....ještě jednou dik..........
Odpovědět