mam 730,e32 a začala mi přišerně plavat po cestě,předni naprava je cela udělana,takže myslim že to bude zadni ......poradtě mi prosim co obnaši vyměna silentblkoku na zadni napravě a co by to ještě připadně mohlo dělat??DĚKUJU....
pokud je přední osa OK, kouknul bych ještě na vůle v převodce řízení, na zadní ose jsou velký silentbloky v rámu nápravy, ty jdou vyměnit na autě, potom jsou silentbloky v ramenech, zde má e32 silentbloky typu plech trubka-guma-trubka a v tý trubce ještě jedna trubka funguje to jako "kluzný ložisko" a je to pod prachovkou, pak může být ještě vůle v takový 8 (osmičce) kde v každým kruhu je kloub tato osmička drží rameno tak aby se nehýbalo doprava/doleva pokud je KO dá se celým ramenem hýbat což je chyba.Pak jeještě jeden silentblok někde za diferákem ale ten bývá OK.
Jinak samozřejmě pokud máš zimní pneu s vyšším profilem tak to může být taky příčina
moc diky za vyčerpavajicí radu,takže už asi vim....jak řikaš tu osmičku,jsem minuly rok nechtě zlomil heverem a od te doby se to zhoršovalo....neměnil jsem ji protože sem ji nepřikladal větši vyznam...ale asi mi odrovnala teda silentbloky v zadnich ramenech.... to se mi si pomohl
na ty silentbloky v ramenech bacha, vůli doprava/doleva mají z výroby, je to daný tou vloženou trubkou takže se po ní v rámci možností hýbou, jejich vůli bys zjistil jedině demontáží všeho z ramene aaby bylo volný a pak s ním různě hýbat, musí jít jen doprava/doleva. A stojej docela kotel a je jedno zda je koupíš z druhovýroby nebo v BMW cena je skoro stejná. Na e34 jsou jiný.
tak dnes jsem byl na STK zkusit ty naparavy...tak předni je ok,ale na zadni je utrhly ten velky silentblok co drži napravu a ta osmička...prosimtě jak ten silnetblok vyměnim?musim sundat celou napravu??ten stary vyřezat?
jde to udělat na autě, buďto ten starý rozřízneš - pod gumou je hliník, vyndáš, vyčistíš to a namažeš vazelínou, silentblok si dej pár hodin před montáží do mrazáku a pak ho tam nalisuješ hever jen vahou auta, nebo se to dá ještě dělat stahovákem, ale ten nemáš takže to je fuk.
ty osmicky myslite to co drzi stabilizator na koncich?
mas doma auto na dily tak vyhod celou napravu, vymen si to dole na ni a hod na sve auto ... ja bych rozhodne shodil celou napravu dole nez to delat na aute protoze drzi jen ve trech mistech, pak hadice na brzdy a lanka rucky ... neni co resit