Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

735 žere 40 :-(

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
ilegaltuner
Klubové ID: 1448
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od ilegaltuner »

tada aspon podle BC,jízdní vlasnosti jsou normální, akorát to špatně startuje a kouří při startování.

Včera mi vystřelil ten ventil,nebo co to je na té hadici za váhou,tak jsem ho dal spátky za jel jsem dál.Může to byt tím. mám to na plyn
T613
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od T613 »

cau
cos to koupil za vranu :-)
snad umis poznat motor ktery je v riti ne, kdyz kouri jak fabrika
na BC se vykasli, pokud to zere 40 tak tankujes kazdy den ne? jestli je v pytli motor tak ti vic jak 20 brat nemuze a to uz je klada
Spajky
Klubové ID: 1147
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Spajky »

ilegaltuner píše:tada aspon podle BC,jízdní vlasnosti jsou normální, akorát to špatně startuje a kouří při startování.

Včera mi vystřelil ten ventil,nebo co to je na té hadici za váhou,tak jsem ho dal spátky za jel jsem dál.Může to byt tím. mám to na plyn
a nepsals někde žes tam dal váhu z omegy? :fuck:
T613
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od T613 »

Spajky píše:
ilegaltuner píše:tada aspon podle BC,jízdní vlasnosti jsou normální, akorát to špatně startuje a kouří při startování.

a nepsals někde žes tam dal váhu z omegy? :fuck:
nj ale vtip je vtom ze mel omegu 3000 (3.0) a ta vaha muze byt ta sama ... elektriku BOSCH mas tam aj tam
ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ilegaltuner »

jako motor je v pohodě a váhou to není dělalo to i předtím zakouřilo mi to z výfuku teprv až dneska asi 4x
T613
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od T613 »

a jak to smrdi nebo barva dymu za studena za tepla?

ti tam mohl pred prodeji nalit nejaky bordel proti koureni a vule v motoru ktery tohle zakryje a jak jsi to protahl tak uz vis na cem jsi ...
ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ilegaltuner »

zakoužilo to jen při startu všilml jsem si v zrcádku, motor necvaká,neklepe prostě nic je ůplně tichý. jede to solidně. kde je tady na severní moravě nějaká diagnostika?
Fugo

#8 Příspěvek od Fugo »

kdekoliv v bmw, čí bosch servis. cena zy vyčtení paměti závad je cca 300kč.
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Snejk »

kouření na plyn je naprosto normální. je to proměnlivou vlhkostí vzduchu. ja poránu jedu a neni za mnou vidět :D někdy i po dešti apod. z výfuku jde totiž při jízdě na lpg pára . nebo je to sražená voda ve vejfuku. prostě to
že to střelilo tak to nemá žádnej vliv na motor( běžně se mi to stalo tak už 100x ). max na váhu. pokud tam máš tu z omegy tak to může bejt tim, podle ní se bere spotřeba. pořád si ale nikde neuvedl jestli to těch 40 žere i v reálu. protože to neni možný. leda že bys tomu nakládal plnej knedlik :) ale i tak je to blbost:) a nebo měl šíleně rozladěnej plyn. to je pak reálný všecko. ono to pojede i s uplně otevřenym směšovačem.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Snejk »

ten volnoběžnej ventil vyletí když neni přišroubovanej a když tam nemáš tu gumovou klapku :) že?:) ale lepší když vyletí ventil a nebo nějaka hadice než když to práskne váhu. dej si bacha na vysoký otáčky a nestane se tito. při jaký situaci ti to střílí? při normální jízdě by se to vůbec nemělo stát. max při neuspěšnym startu, nebo při velkym vytáčení. mno co se ventilu týče i kdybys ho rozbil tak se moc nestane. max hrozně cukavej volnoběh jinak to bez něj tak nějak i jezdí ale za moc to nestojí. to bys poznal:)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Snejk »

jo a pokud maš LPG tak ti to auto jezdí i bez váhy vzduchu. klidně jí odpoj a uvidíš že to normálně pojede. jako by se nic nedělo. ale pak to přepni na benál a hned to zdechne :)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Snejk »

když tu vahu odpojíš tak se vrátí defaultní nastavení a ta spotřeba by měla bejt normálně ukazovaná normálně (on to domejšlí) ta z tý omegy muže bejt stejna ale spíš to vypada že ti jen kurví udaje ekonoměru. napiš jestli ti to na benzin jezdi normalně s tou vahou ....
korek
Klubové ID: 1035

#13 Příspěvek od korek »

40 mi nežrala ani 750i E32...... 8)
ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ilegaltuner »

no poprvé mi to střelilo ´když docházel plyn jel jsem tak 100km/h a to mi dodělalo váhu,volnoběžný ventil nfunguje na volnoběh na benoš to hulí jak prase a vůbec nedrží volnoběh.Když jsem ho odpojil tak se nic nezměnilo.Takže nefunguje, na plyn to jezdí normálně dobře na benzín oničem. dneska jsem se díval na vstřiky a jsou v pohodě, byl jsem na compu a tam mi to napsalo jen ten ventil.

Ukazuje to dobře dneka jsem jel 50km trasu za 32 na 100

koupím origo váhu a ten volnoběžný ventil,ale i tak mi to žere tak moc na plyn a na to ty dvě věci nemají vliv.Tak mně napadlo jestli není v hajzlu řj chtělo by to vyskoušet jinou,ale nemám ji kde půjčit
motokuba
Klubové ID: 1557
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od motokuba »

ilegaltuner píše:no poprvé mi to střelilo ´když docházel plyn jel jsem tak 100km/h a to mi dodělalo váhu,volnoběžný ventil nfunguje na volnoběh na benoš to hulí jak prase a vůbec nedrží volnoběh.Když jsem ho odpojil tak se nic nezměnilo.Takže nefunguje, na plyn to jezdí normálně dobře na benzín oničem. dneska jsem se díval na vstřiky a jsou v pohodě, byl jsem na compu a tam mi to napsalo jen ten ventil.

koupím origo váhu a ten volnoběžný ventil,ale i tak mi to žere tak moc na plyn a na to ty dvě věci nemají vliv.Tak mně napadlo jestli není v hajzlu řj chtělo by to vyskoušet jinou,ale nemám ji kde půjčit
hehe ja dnes zkoušel jet dnes cca 60km a na PP se pruměrná spotřeba ukazala na 10l/100 a je to i město a dalnice chvílema mi to ukazalo 8l/100 ve městě se to celkem zvedlo ale mimo město paráda :-) nemohu si stěžovat takže jezdit jakoby za 5l benzinových je supr a jak tady někdo prohlásil že jezdím v hotelu oproti fabii :lol:
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od milo »

lambda??

na 525i m20 jsem mel s vadnou lambdou bez problemu spotrebu 16-20l pri bezne jizde ... odesla zniceho nic a po vymene vse ok.
ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ilegaltuner »

motokuba píše:
ilegaltuner píše:no poprvé mi to střelilo ´když docházel plyn jel jsem tak 100km/h a to mi dodělalo váhu,volnoběžný ventil nfunguje na volnoběh na benoš to hulí jak prase a vůbec nedrží volnoběh.Když jsem ho odpojil tak se nic nezměnilo.Takže nefunguje, na plyn to jezdí normálně dobře na benzín oničem. dneska jsem se díval na vstřiky a jsou v pohodě, byl jsem na compu a tam mi to napsalo jen ten ventil.

hehe ja dnes zkoušel jet dnes cca 60km a na PP se pruměrná spotřeba ukazala na 10l/100 a je to i město a dalnice chvílema mi to ukazalo 8l/100 ve městě se to celkem zvedlo ale mimo město paráda :-) nemohu si stěžovat takže jezdit jakoby za 5l benzinových je supr a jak tady někdo prohlásil že jezdím v hotelu oproti fabii :lol:
taky mito tak žralo ještě v neděli :cry: lambda by mněla být v pohodě na kompu nepsalo, že by byla v hajzlu
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Snejk »

no asi tak. pokud ti to na benzin kouří apod a nejede.,. tak to je váha. ja když vyndam volnoběžnej ventil.. tak to jede normalně, jen volnoběh je dost houpací. docela duležitý info by bylo jestli máš řízenej plyn nebo ne. to poznáš jestli máš na hadici z reduktoru do sání elektrickej ventil s kablíkem a nebo na konci něco jako kohoutek(takovej stříbrnej šroubek s pérkem) ? pokud máš ten elektrickej ventil, potom je to řízenej plyn a tam je třeba podmínkou funkční Lambda(pozor diagnostikou nezjistíš, i vadná hlásí určitou (defaultní) hodnotu). ale potom ti ten plyn bude žrát jak pes. no a pokud tam máš ten šroubek. tak si to nech jen seřídit. protože plyn obyč klasický se žadnou jednotkou ani ničim nereguluje. celý to funguje na bázi podtlaku celý.. co si motor vysaje z reduktoru to dostane. jediný regulace jsou ty ventilky kterym to bude bud bohatý nebo chudý. nejlepší je zajet k plynařům a ty to daji na emisní stroj a podle emisí nastaví nejlepší směs.
ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ilegaltuner »

k plynařům zajedu, dneska jsem odpojil váhu a jezdil asi 5minut a spotřeba kleska na BC na 20,koupím tu váhu, volnoběžný ventil zajedu na seřízení a uvidíme,ale už z toho mám lepší pocit. plyn mám s tím kohoutkem.
Fugo

#20 Příspěvek od Fugo »

Kdybys k tomu chtěl tu elektroniku, tak ta se dá dát i dodatečně, tím se ti ta spotřeba ještě sníží. Mám to samý na R Espace a žádný střílení do sání se nekoná.
Odpovědět