Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

divne vibrace e38 rv 1996 750iL

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
bmw750iL

#1 Příspěvek od bmw750iL »

zdravim, nema nekdo zkusenosti odkud pochazeji divne vibrace u e 38? priklad z dneska: stojim na krizovatce, saltpaka v pozici D, zmacknuta brzda, po chvili jakoby auto zacalo chcipat a vibrovat, co je nejhorsi, rozkyve se ze strany na stranu. jizda na dalnici to same... nemuzu jet vice nez 100, pze to chcipne, nebo to strati tah a jedu leda 40 kmh... a porad to vibruje, uplne presne vim jen to ze to pochazi odnekud z predni casti :((

pro info: byla menena hlava motoru asi pred cca 2.000 km v profi servisu.

ma nekdo radu, zkusenost? mel jsem uz par BMW ale toto jsem zazil poprve :))

p.s. u vypnuty klimy jsou vibrace citelne mensi ...
dik 8)
T613
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od T613 »

benz. cerpadlo na jedne pulce? klima kompresor u tohoto motoru nema skoro zadny vliv (snad krom toho ze vyleti okamzita spotreba o 1L) takze pokud u tebe ted jo tak ti pulka nejede nebo nouzovy rezim coz muze byt zpusobeno cimkoliv ... jako vzdy u tohoto motoru mnoho veci s cim se da laborovat
:?
hoboj
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od hoboj »

T613 píše:benz. cerpadlo na jedne pulce? klima kompresor u tohoto motoru nema skoro zadny vliv (snad krom toho ze vyleti okamzita spotreba o 1L) takze pokud u tebe ted jo tak ti pulka nejede nebo nouzovy rezim coz muze byt zpusobeno cimkoliv ... jako vzdy u tohoto motoru mnoho veci s cim se da laborovat
:?

Nevím jak je tou 38-ky ale ja jsem s 32-kou jel na jeden motor skoro normálně, až na to, že to neměla takovou akceleraci. Dokonce bych řekl že po dálnici měla i nižší spotřebu.
T613
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od T613 »

nouzovy rezim by nemel delt takovou paseku asi, to je pravda, me to na volnobeh kolisalo vselijak na starem aute ale zadne velke vibrace

neco je nacateho nebo v riti no
bmw750iL

#5 Příspěvek od bmw750iL »

no zkousel jsem to jeste na parkovisti, chcipa pulka motoru, jede na 6 valcu, jakmile ho protocim na 5.500 otacek, druha pulka naskoci, zadne vibrace, vse v poho.

no v pondeli jedu na diagnostiku, do mistniho BMW v DE, tak jsem zvedavej co zjistim :)
k2
Klubové ID: 1178

#6 Příspěvek od k2 »

Zkus proměřit, nebo vyměnit jednu z cívek. Něco podobného jsem řešil na M30(motor kolísal, ve vyšších otáčkach nejel) po výměně bez problému.
K2
BaDDog

#7 Příspěvek od BaDDog »

No asi by som aj ja skusil tu diagnostiku...
Inak aj mne ak nastartujem motor...a po čase jazdy ccz okolo 20km/h zrazu pridám som si všimol , že auto síce vyštartuje ale niekedy tak 3x potrhne... (motor není studený, je v prevázdkových teplotách)...
:? :? :?
bmw750iL

#8 Příspěvek od bmw750iL »

tak to napisem slovensky teraz :) natankoval som Shell V Power a je vsetko v poriadku, ale preistotu skusim aj tu diagnostiku :)

to auto je moj milacik, uz ma za sebou 270.000 km, mesacne hodne najazdim a nasypal som za 4mesiace viac ako 4.000euro iba za opravy a to neni vsetko este hotove :)

kazdopadne napisem co sa zistilo :)
BaDDog

#9 Příspěvek od BaDDog »

Asi aj ja som na tom tak podobne...., je to moja druhá srdcová záležitosť..., až po priatelke... :wink: (ale ono ma štve asi menaj ako ona... :lol: )
Má síce najaydené momentálne 332.000km a ja som na nom osobne najazdil cca 3.000km čo ho mám asi mesiac...

Aj ja sa chystám ho dať cele do 1000% stavu..., ale zatial iba najaké tie bezné veci ako brzdy a výmena oleja v prevodovke + rozmýšlam preventívne vymeniť olej v differáku..... a až potom prekontrolovať katalyzátory a iné veci čo mi povie DIAGNOSTIKA....

Ale tie veci až časom...musím sa trochu spamätať z kúpi mojho (druhého) miláčika....
Inak predchodzí majitel využíval prednostne iba origo sevis BMW...
Takže môžem kludnejšie spávať... :lol: :wink:
bmw750iL

#10 Příspěvek od bmw750iL »

BaDDog píše:Asi aj ja som na tom tak podobne...., je to moja druhá srdcová záležitosť..., až po priatelke... :wink: (ale ono ma štve asi menaj ako ona... :lol: )
Má síce najaydené momentálne 332.000km a ja som na nom osobne najazdil cca 3.000km čo ho mám asi mesiac...

Aj ja sa chystám ho dať cele do 1000% stavu..., ale zatial iba najaké tie bezné veci ako brzdy a výmena oleja v prevodovke + rozmýšlam preventívne vymeniť olej v differáku..... a až potom prekontrolovať katalyzátory a iné veci čo mi povie DIAGNOSTIKA....

Ale tie veci až časom...musím sa trochu spamätať z kúpi mojho (druhého) miláčika....
Inak predchodzí majitel využíval prednostne iba origo sevis BMW...
Takže môžem kludnejšie spávať... :lol: :wink:
no to mas stastie, mne servisna knizka konci udajom 141.690 km, potom neviem co sa s autom dialo :)) ale na prvy pohlad to vyzeralo ze vsetko je ok, prve problemy sa objavili az po tyzdni :))
BaDDog

#11 Příspěvek od BaDDog »

Fúúúfa..., toto auto podla rozprávania predchodzieho majitela (od ktorého som to kupoval), že toto auto bolo robené na požiadavku pre ruského diplomata..., ale kúpihol ho jeho kamarát nejaký zakladatel Veterán klubu Slovensko..., od neho ho kúpil on....
Dôvod jeho predaja, bol že má zo sestrou firmu a vždy ked prišiel na rokovanie na Sedmičke a iný na Renaltoch a pod. to nerobilo dobrí dojem..., jeho sestra si kúpila Mercedesa ale A-čko..(síce vo fullke.. 8) )
a teraz bol rad naňom... :wink:
Aj somnou zašiel do AUTO-Motive BMW...originálneho servisu a predstavil mi technikov aj gen. riaditela... 8)
Proste ozaj solídny človek...

PS: Zatial auto jazdí ako má..., a na veci týkajuce sa servisu ma upozornil.. takže neočakávam nič "neobvykle"... :wink:
T613
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od T613 »

by me zajimalo proc byla menena hlava kdyz to nema najete ani 300tkm? 8O 8O 8O
bmw750iL

#13 Příspěvek od bmw750iL »

T613 píše:by me zajimalo proc byla menena hlava kdyz to nema najete ani 300tkm? 8O 8O 8O
kuli tomu, ze jsem mel praskle tesneni pod hlavou, auto tlakovalo, rozhodilo mi celej chladici system a pokroutilo hlavu :( taky jsem necekal az takovy ranec ...
gogoho
Klubové ID: 1902

#14 Příspěvek od gogoho »

V úterý si taky jedu pro 750i e38 rv 95................a s tim co tady čtu z ní začínám mít docela strach............
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od milo »

bmw750iL píše:no zkousel jsem to jeste na parkovisti, jakmile ho protocim na 5.500 otacek
to musi mit automat radost :?
bmw750iL

#16 Příspěvek od bmw750iL »

milo píše:
bmw750iL píše:no zkousel jsem to jeste na parkovisti, jakmile ho protocim na 5.500 otacek
to musi mit automat radost :?
8) :lol: nejak jsem to zkusit musel :) tocil jsem ho na neutralu :) jo a pricina zjistena.... problem byl v palive, ono totiz se snazi vnemecku setrit na vsem a misto 95 meli na benzince 91 , taky pod oznacenim Super Bleifrei :)
hans166

#17 Příspěvek od hans166 »

ahoj, mám 735 iL a motor mi vibroval když jsem měl utržený jeden držák motoru. nyní bych potřeboval automatickou převodovku, nemáte někdo tip? ahoj honza
BaDDog

#18 Příspěvek od BaDDog »

hans166 píše:ahoj, mám 735 iL a motor mi vibroval když jsem měl utržený jeden držák motoru. nyní bych potřeboval automatickou převodovku, nemáte někdo tip? ahoj honza
Hmmm...., ja sem ve stredu dostal na dálnici micro-spánek...., a taky bych potreboval nejaký veci na 740iLA..., odnesla si to jen olejová vana a olejová pumpa....dúfam.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Odpovědět