Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

anteny televize e38

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Hitman
Klubové ID: 166
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Hitman »

Fugo píše:jsem zvědavej jak vyřešíte ovládání toho computeru, svého času jsem se dost zabýval carputerem, použil jsem Notebook kde mě běží jak filmy tak muzika a navi, mobilní net, a hlavně to mám kvůli motoru kde monitoruju všechny důležité stavy jako jsou A/F,EGT,Boost,RPM,IAT.

A jediný rozumný ovládání je přes dotykovou obrazovku, různá bezdrátová dálková ovládání, myši atd jsou naprd a nutí řidiče čumět kam jede myší než aby koukal na cestu. Používám ještě soft RoadRunner a nebo MediaCar.
muzu si notebook taky napichnout na motor/auto ?:)
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od JaraX »

Fugo píše:jsem zvědavej jak vyřešíte ovládání toho computeru, svého času jsem se dost zabýval carputerem, použil jsem Notebook kde mě běží jak filmy tak muzika a navi, mobilní net, a hlavně to mám kvůli motoru kde monitoruju všechny důležité stavy jako jsou A/F,EGT,Boost,RPM,IAT.

A jediný rozumný ovládání je přes dotykovou obrazovku, různá bezdrátová dálková ovládání, myši atd jsou naprd a nutí řidiče čumět kam jede myší než aby koukal na cestu. Používám ještě soft RoadRunner a nebo MediaCar.
to máš pravdu, ovladani bezdratovym keyboardem je leda tak při stání, potřebuju nejlíp autoradio s dotykovym vysuvnym displayem a třeba USB vystupem, ale nevim jeslti takovy je :(
Monitorovat motor bych bral hned, a nechceš to tvoje autíčko trošku nafotit?
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 117

#23 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

JaraX píše:

to máš pravdu, ovladani bezdratovym keyboardem je leda tak při stání, potřebuju nejlíp autoradio s dotykovym vysuvnym displayem a třeba USB vystupem, ale nevim jeslti takovy je :(
Monitorovat motor bych bral hned, a nechceš to tvoje autíčko trošku nafotit?
http://www.volny.cz/bmw750ial/

jinak moc pekny turbolet 8)
Fugo

#24 Příspěvek od Fugo »

monitorovat motor jistě jde, jde jen o to sehnat něco pro komunikaci mezi ECU auta a notebookem, kdysi jsem to zjištoval a nic kloudného jsem nenašel ptal jsem se i Alpa ale nějak moc sdílný nebyl. Já používám LM-1 a LMA-2 od Innovate Motorsports což je vlastně Wideband lambda a ten LMA-2 je konvertor na připojení osttaních věcí co chci monitorovat, u mne je to jak jsem psal Boost (plnící tlaky L+P), EGT (teplota výfukových plynů), IAT (teplota nasávaného vzduchu), A/F (Bohatost) a RPM (otáčky) ideální by byl ještě předstih.

Ale zas na druhou stranu potřebuješ to v seriovým autě? Asi ne. Tohle je otázkou cca 14tis kč, monitor dotykovej je docela problém, tedy jestli má být výsuvný a ještě s rádiem a pamatujte na to že musí podporovat VGA, protože jestli má jen AV vstup tak je to takový rozmázlý, na filmy ok ale win nee.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od JaraX »

Fugo píše:monitorovat motor jistě jde, jde jen o to sehnat něco pro komunikaci mezi ECU auta a notebookem, kdysi jsem to zjištoval a nic kloudného jsem nenašel ptal jsem se i Alpa ale nějak moc sdílný nebyl. Já používám LM-1 a LMA-2 od Innovate Motorsports což je vlastně Wideband lambda a ten LMA-2 je konvertor na připojení osttaních věcí co chci monitorovat, u mne je to jak jsem psal Boost (plnící tlaky L+P), EGT (teplota výfukových plynů), IAT (teplota nasávaného vzduchu), A/F (Bohatost) a RPM (otáčky) ideální by byl ještě předstih.

Ale zas na druhou stranu potřebuješ to v seriovým autě? Asi ne. Tohle je otázkou cca 14tis kč, monitor dotykovej je docela problém, tedy jestli má být výsuvný a ještě s rádiem a pamatujte na to že musí podporovat VGA, protože jestli má jen AV vstup tak je to takový rozmázlý, na filmy ok ale win nee.
mě by stačilo mit na monitoru teplotu a tlak oleje, připadně IAT A EGT
Fugo

#26 Příspěvek od Fugo »

tak na to stačí asi nějaký interface protože ty čidla kromě EGT na motoru jsou a info z nich problém není, pro EGT musíš vyndat svody a dát do nich čidla EGT, ale protože V8 asi nebude mít svod 4-1 ale 2x 2-1 tak bys musel do každého svodu jedno čidlo tj celkem 4 čidla, pokud chceš smozřejmě monitorovat celej motor, pokud to chceš jen jako info tak samozřejmě stačí jen jedno někam do svodu, nemělo být dál od hlavy jak cca 10cm.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JaraX »

kua schanim to Yakumo Car Entertainer 7 co jsem měl ve trojce a nemužu sehnat :(
Hrnek
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Hrnek »

Dobrý den, pánové. Mám taky problém s televizí. Dal by se nějak vyrobit zesilovač pro tu analogovou anténu? A kde přesně teda ta anténa je na 750i E38? Díky za odpověĎ.
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Hitman »

Hrnek píše:Dobrý den, pánové. Mám taky problém s televizí. Dal by se nějak vyrobit zesilovač pro tu analogovou anténu? A kde přesně teda ta anténa je na 750i E38? Díky za odpověĎ.
ja si myslel ze zesilovace k antene jsou na sloupcich u predniho skla pod tapecem ale pry jsou na zadnich a samotna antena je ve skle.....a ta kulata antenka na skle nahore uprostred je na mobil ?
Hrnek
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Hrnek »

Hitman píše: ja si myslel ze zesilovace k antene jsou na sloupcich u predniho skla pod tapecem ale pry jsou na zadnich a samotna antena je ve skle.....a ta kulata antenka na skle nahore uprostred je na mobil ?
To nikdo neví :) Já myslel, že právě ta anténka je na TV.. No a když už se bavíme o tom telefonu, kde mám do něj sehnat kartu, abych si s ním mohl zavolat? Když už tam je, že..
Hrnek
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Hrnek »

Jinak jse m zkousel misto "modu" ČR nastavit Německo a připadalo mi, že je příjem ještě lepší. Jinak v Německu je to bez problémů..ale kdo se chce dívat na RTL, apod, že? :-D Na konci výběru je ještě tak aspoň 10 různých PALa já nevím jakých režimů až mi z toho jde hlava kolem. Možná by to chtělo jen nějaký ten zesilovač pro anténu..
Pavel H
Klubové ID: 98

#32 Příspěvek od Pavel H »

Hitman píše:
Vlasta píše:
Hitman píše: origo bmw ? :( nebo to jde nejak dobastlit ? musim kouknout na ty zesilovace, musi byt ko
Origo BMW byl za ranec a protože se moc neprodával, tak už snad ani není v nabídce. Lze použít jakýkoliv, určený do auta. Připojuje se přes externí A/V vstup.
tam bych chtel pichnout DVD :(
Myslis neco takoveho?
http://www.hificar.cz/dvd-prehravac/aud ... d-201.html
Pavel H
Klubové ID: 98

#33 Příspěvek od Pavel H »

Hitman
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Hitman »

Hrnek píše:Jinak jse m zkousel misto "modu" ČR nastavit Německo a připadalo mi, že je příjem ještě lepší. Jinak v Německu je to bez problémů..ale kdo se chce dívat na RTL, apod, že? :-D Na konci výběru je ještě tak aspoň 10 různých PALa já nevím jakých režimů až mi z toho jde hlava kolem. Možná by to chtělo jen nějaký ten zesilovač pro anténu..
zesilovace tam nejspis jsou, jde to nejak zjistit ? a kde vubec jsou ?:) chytam vetsinou jen primu a to je skoda :(
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Hitman »

Hrnek píše:
Hitman píše: ja si myslel ze zesilovace k antene jsou na sloupcich u predniho skla pod tapecem ale pry jsou na zadnich a samotna antena je ve skle.....a ta kulata antenka na skle nahore uprostred je na mobil ?
To nikdo neví :) Já myslel, že právě ta anténka je na TV.. No a když už se bavíme o tom telefonu, kde mám do něj sehnat kartu, abych si s ním mohl zavolat? Když už tam je, že..
karta mi ta beha jakakoliv i kredity, ale ne vodafon v praglu pac to neumi 1800MHz(neni dualband). akorat tu kartu musis pridelat (izolepa postaci) do te velke karty v kterych se prodavaji a pak ji tam v klidu muzes soupnout a telefonovat ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od JaraX »

Hitman píše:
Hrnek píše:
karta mi ta beha jakakoliv i kredity, ale ne vodafon v praglu pac to neumi 1800MHz(neni dualband). akorat tu kartu musis pridelat (izolepa postaci) do te velke karty v kterych se prodavaji a pak ji tam v klidu muzes soupnout a telefonovat ;)
škoda že mi nejde tel :(
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Hitman »

JaraX píše:
Hitman píše:
Hrnek píše: To nikdo neví :) Já myslel, že právě ta anténka je na TV.. No a když už se bavíme o tom telefonu, kde mám do něj sehnat kartu, abych si s ním mohl zavolat? Když už tam je, že..
me jde ale stejne to nepouzivam, k cemu kdyz mas stejne u sebe mobil ? spis kdyby ten mobil sel spojit pres BT a sel by ovladat volantem...to by bylo fajn, ale to umi az e65
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od JaraX »

Hitman píše:
JaraX píše:
Hitman píše: karta mi ta beha jakakoliv i kredity, ale ne vodafon v praglu pac to neumi 1800MHz(neni dualband). akorat tu kartu musis pridelat (izolepa postaci) do te velke karty v kterych se prodavaji a pak ji tam v klidu muzes soupnout a telefonovat ;)
me jde ale stejne to nepouzivam, k cemu kdyz mas stejne u sebe mobil ? spis kdyby ten mobil sel spojit pres BT a sel by ovladat volantem...to by bylo fajn, ale to umi az e65
to skoro mám :) mam nokia pevnou BT handsfree
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Hitman »

JaraX píše:
Hitman píše:
JaraX píše: škoda že mi nejde tel :(
to skoro mám :) mam nokia pevnou BT handsfree
no jo ale nokia neni bmw :-D
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Hitman »

chci koupit toto http://www.stualarm.cz/produkt/mi011-ad ... v-tunerem/

myslim ze mi to tam pujde zapojit ze ? uz jste to niko delal ?
Odpovědět