Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
vareni vody 750iL r.v. 1996
-
- Klubové ID: 1934
bmw750iL píše:zdravim. mam malej problem. pred 2 dny jsem vyvaril vodu, pricina: praskla expanzni nadoba. dnes jsem si vyzzvedl novou a jake bylo moje prekvapeni kdyz jsem zacal varit asi 30sek po startu. nevi nekdo kde je problem??? dik.
mno...bud jsi uvařil motor hlava? těsnění?,, a nebo máš spatně odzdušněný systém,,

-
motor by mel byt ok, hned jak se mi to stalo poprve, zastavil jsem a uz jsem se nehnul. odtahli me do servisu. spravili to. pak jsem ujel necelych 300km, zastavil jsem auto , ten samej scenar. sranda ale je ze termostat stoupal jen predtim , ted se drzi na normalni pozici, ale voda vari hned...
do expanzni nadoby vede jedna tlakova hadice,ted jsem to mel otevrene, odsud proudi pod vysokym tlakem para... spolu z dalsi ktera vede zespodu do expanzky maji nejvyssi teplotu.
p.s. voda sice vari, ale vyvre az po zastaveni motoru, cca 2min.
do expanzni nadoby vede jedna tlakova hadice,ted jsem to mel otevrene, odsud proudi pod vysokym tlakem para... spolu z dalsi ktera vede zespodu do expanzky maji nejvyssi teplotu.
p.s. voda sice vari, ale vyvre az po zastaveni motoru, cca 2min.
ono toho může být víc, zalej to vodou a odvzdušni, nech otevřený víčko expanzky a natoč to. pokud to začne vodu házet ven tak bych se zaměřil na těsnění pod hlavou či prasklé hlavy, hlavy jdou sundat na autě (u E32) a je to pěknej vopruz, dělal jsem to na M70. Práci odhaduji tak na 3 možná 4 dny, protože všechno kolem motoru musí ven, takže to bude stát pěknej balík, ono taky proto jsou 750 s vařícím motorem v Německu za "hubičku".
Taky bych případně zkouknul vodní pumpu, zda nemá rozpadlou vrtuli. Vše záleží na tom jak seš zručnej.
Taky bych případně zkouknul vodní pumpu, zda nemá rozpadlou vrtuli. Vše záleží na tom jak seš zručnej.