Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

moje nova milenka - E65

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
FilM
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od FilM »

Tak mi to neda a musim se pochlubit :-)
Po 14-ti dennich rosadach, kdy jsem musel prodat milovanou E38, malem koupit E65 od znameho, prijit na ot jaky vlastne chci motor atd. jsem dospel do finale - v garazi stoji moje nova E65.
Par postrehu z jezdeni s pujcenou jsem jiz psal. Casem tedy pridam nejake detailnejsi info a zkusenosti, protoze koukam ze E38karu ja tu dost a asi to casem ceka vetsinu z vas.
Jinak mazlicek je 745i, 2002, v krasnem 1A stavu. Vybava tak spis namatkove, cele to asi z hlavy nedam: Dynamicdrive (to byla podminka), EDC (fantasticke, ve sport modu s dynamicem je to motokara, ale vymena tlumicu udela vir v penezence :-((), bi-xenony, Navi, LOGIC7 (nutno slyset-narez) CD changer, MD player (hehe, dnes jiz temer mrtve medium), softclose, nezavisle topeni + D.O., elektricke sedacky i vzadu, elektricke roletky zadni+bocni okna, masazni sedacky, vyhrivani sedacek i volantu, telefon, hlasove ovladani, dvojita skla a asi spousta dalsich nesmyslu na ktere jsem zapomel.
Zajimave bylo ze po koupi bylo auto dost lenive. I udaj o prubezne spotrebe predchoziho majitele (12l /100km) hovoril o volnem jizdnim stylu. Ted jsem s autem najel cca 700km a zacal jsem na to slapat a auto se pekne rozhybava. Tak drzte palce at se to nesype.
Obrázek
jumper
Klubové ID: 966
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jumper »

Tak gratuluju a hooooodně km bez nehody. :cool2:
Slid
Klubové ID: 1699

#3 Příspěvek od Slid »

také se přidávám ke gratulaci :cool2:
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matal Moderátor »

Gratulace.. :!:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
mufman

#5 Příspěvek od mufman »

Hádám, že to je z bazaru z brna naproti právům na veveří že? :) Koukal jsem tam na ni tak 2 mesice zpatky. Vypadala moc hezky a zachovale. Tenkrat tam meli jeste 730d stříbrnou.
danulah

#6 Příspěvek od danulah »

Super kára,gratuluji a hodně km bez problémů.......
FilM
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od FilM »

Jojo, z Brna-TomicaCar. 730d tam jeste maji. Malym bazarum obvykle moc neverim, ale tohle vypadalo velmi duveryhodne. V CR koupene, komplet cela historie, k autu dodano vse jako u funglovky, samozrejme serviska atd. Tak snad to bude o.k.
Mam dalsi poznatek ke spotrebe 745i.....ono se s tim da jezdit za 12l/100km, ale clovek se proste neudrzi :-) takze 15 to jisti :)...jsem zvedav az budu zase na magistratu vysvetlovat ze od 5000 RPM to ma zvuk jako maserati a ze za to proste nemuzu :-)
intmen

#8 Příspěvek od intmen »

skvela volba,snad budu taky někdy majitelem,ale doufam že to nebude až bude na urovni co je dne e32 :? ale jinak taky gratuluju :bigups:
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 117

#9 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Pěkná milenka....... :P

at slouzi.. :wink:
Deli
Klubové ID: 914

#10 Příspěvek od Deli »

Pěkná :) Tak ať v pohodě jezdí ;)
Greg
Klubové ID: 660
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Greg »

moc pekne, hlavne po strance vybavy, take neco takoveho do budoucna planuji... muzu jen zeptat jaka tam byla cenovak, jestli to neni tajne? dikec
mufman

#12 Příspěvek od mufman »

Greg píše:moc pekne, hlavne po strance vybavy, take neco takoveho do budoucna planuji... muzu jen zeptat jaka tam byla cenovak, jestli to neni tajne? dikec
já cenovku vím :mrgreen: :shutup: Ale nechám to na majiteli, jestli ji zverejni nebo ne :)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#13 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

gratulejšn,moc pěkná kára v moc pěkný barvě :wink:
FilM
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od FilM »

699,- s ohledem na stav myslim dobra cena.
Jinak pokud by mel nekdo zajem, tak kolega prenecha leasing na peknou 745i, cerna, technicky super, obcas mala kosmeticka muska. Dynamic, nejlepsi sedacky vpredu i vzadu, navi, TV, 2xGSM, roletky, Hi-Fi - velmi dobra cena.
Martinéz
Klubové ID: 356

#15 Příspěvek od Martinéz »

intmen píše:skvela volba,snad budu taky někdy majitelem,ale doufam že to nebude až bude na urovni co je dne e32 :? ale jinak taky gratuluju :bigups:
jak tak studuju e65, v ty dobe uz e65ky nebudou pojizdny. Je hrozne zajimavy pozorovat ten upadek v pouzitych materialech v interieru. E32 i E34 jsou proste tanky s materialy, ktery vydrzej leta ve stejnym stavu ..no a ta technika, uz dnes po 46k km to ma musky.

Jinak majiteli gratuluju, ten predfacelift je stejne zla avantgarda.. no a vybava super, my takovou zdaleka nemame (a taky se v tom da zit :lol: )
T613
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od T613 »

je to tak, moje meta je E38 ... tohle za 10 let bude krap kde bude pulka tlacitek vymackanych a fungovat bude jedno okno ... je to proste tak, setri se vsude

auto pekne tak si ho uzij dokud to je zanovni 8)
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 117

#17 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

T613 píše:je to tak, moje meta je E38 ... tohle za 10 let bude krap kde bude pulka tlacitek vymackanych a fungovat bude jedno okno ... je to proste tak, setri se vsude

a pak si polozit otazku.. nestoji za to radsi si opatrovat svy ,,stary,, BMW v super stavu ?
Martinéz
Klubové ID: 356

#18 Příspěvek od Martinéz »

GeorgosAc píše:
T613 píše:je to tak, moje meta je E38 ... tohle za 10 let bude krap kde bude pulka tlacitek vymackanych a fungovat bude jedno okno ... je to proste tak, setri se vsude

a pak si polozit otazku.. nestoji za to radsi si opatrovat svy ,,stary,, BMW v super stavu ?
Lidem, kteri maji na udrzbu zanovniho auta a berou jej jako peknou a kvalitni spotrebni vec ne. Pro srdcare, kteri nechteji jezdit na prohlidky, kde jim nauctujou i vzduch do pneumatik, ano..
FilM
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od FilM »

Mno s tema materialama mate panove trochu pravdu. PLasty v interieru me celkem stvou. Je videt ze se setri. Co se spolehlivosti nevim, nemyslim ze by E65 byl nejaky vyznamny upadek, ale je pravda ze to je mnohem slozitejsi strojovna, tezko soudit. Ma to ale i nejake "highlights".
Muzu soudit z nevelkych, ale preci jen nejakych zkusenosti na ktere jsem prisel behem 3 let co jsem vlastnil postupne 2 E38.
Co je vyrazne lepsi:
Podvozek: je ale zejmena dynamicdrivem. Je to uplne jine auto. Clovek ma pocit ze ma minimalne o pul tuny mene. Mnohem hravejsi, sportovnejsi. Zaroven pohdlne - pohodlnejsi nez E38.
Sedacky: mel jsem Contour v E38, takze temer to nejlepsi, ale se sedackama E65 se jizdni pohdli srovnat bohuzel neda. Vice moznosti nastaveni, prehlednejsi nastavovani, lepsi material (tady opravdu ano, zejmena kuze je kvalitneji provedena, nyni mam Nappu, provedeni Club-mekcene a je to opravdu neco jineho)
Zadni sedacky: mnohem vetsi komfort vzadu. Nastavitelne sedacky maji velky rozsah nastaveni, vic mista na nohy
Ovladani: Na I-drive si clovek musi zvykat, ale kdyz uz na to prijdete, tak je to prijemne.
Hluk: E65 je tissi, ale na druhou stranu uz ne o mnoho
Audio: v E38 jsem mel to nejlepsi s DSP, ale i stredni Hi-Fi v E65 je mnohem lepsi. Logic7 uz je uplne jinde. Velmi prijemne je rozlozeni ozvuceni - vepredu i vzadu je zvuk vyvazeny. To byl problem E38 - aby to vepredu hralo, tak to chtelo nastaveni, ze vzadu cloveku malem upadla hlava a bylo prebasovano
Dvere: presnejsi a prijemnejsi chod i zavirani (nemluvim o softclose). Kostrukce je jina, maji dole tlumici pist.
Svetla: E65 vyrazne lepe sviti

Zatim zjistena negativa: kvalita a hojnost pouziti plastu v interieru
myslim ze v nabidce neni intensiv pro ostrikovace skla.
volant - klasicky (ne sport) ma velmi tenky venec a je dost velky
misto na nohy spolujezdce - je ho mene nez u E38
nemoznost vyklopit nebo posunout loketni operku s i-drive - neprijemne kdyz mate na sedadle polujezdce peknou stoparku :)
na dalsi jsem zatim neprisel.
Odpovědět