ne ze by nefoukal ale i v poloze studene jde teply vzduch a klima nejde pustit....mam manualni klimu...nevite kde hledat zavadu at to nerozebiram cele?

...pokusim se...jinak ti prozatim dekuji a dam vedet o co goHozdic píše:jsem laik, měl jsem podobnej problém....stalo se mě to po výměně hadice v chladícím systému. U mě to byl vzduch v okruhu topení a pak to takthle hapruje. Zkus vypustit chladící kapalinu, vypouštěcí ventil je na bloku motoru. Pak jsem měl auto čumákem na horu a otevřel jsem odvzdušnovák. Poté jsem nalil trochu chladící kap. do chladiče a nastartoval pak pomalu dolévél.... nyní je vše O.K.
kompresor je spatnej u me, u tebe to muze byt zavada bohuzel jakakoli na klime... kazdopadne pokud ti nejde zapnout klima, tak bych to opravdu videl na problem nekde v systemu klimatizace... zkusil bych zajit asi nekam kde rozumi trochu klimam at ti reknou, muze to byt cokoli, vadnej komresor, usla napl klimy, nejake ty chladice atd... takhe to asi sam nevyresisBoriss23 píše:myslim si ze mi jde teplota furt stejna.....a co je s kompresorem?myslis ze je v haji?
Nezdá se ti tato otázka trošku dementí? Logicky když je klima vyplá tak je vyplá tudíž spojka na klimě není sepnutá a klima neběží. Samozřejmě vyjímkou je vnitřní okruh kdy se klima zapne automaticky.JaraX píše:můžete se někdo kdo mate 7er s manualni klimou mrknout jeslti při normal běhu chlazení s vyplou klimou jde kompresor klimy?
no taky sem si myslel že to bude něco takovyho, tak to mě čeká pěkná práce.Fugo píše:Nezdá se ti tato otázka trošku dementí? Logicky když je klima vyplá tak je vyplá tudíž spojka na klimě není sepnutá a klima neběží. Samozřejmě vyjímkou je vnitřní okruh kdy se klima zapne automaticky.JaraX píše:můžete se někdo kdo mate 7er s manualni klimou mrknout jeslti při normal běhu chlazení s vyplou klimou jde kompresor klimy?
Problém že ti to stále topí hledej nejprve v elemgn ventilech topení, většinou tam nejde napětí a bez napětí to stále topí, potom proměž kabeláž k IHKA (ECU topení, ale zde si nejsem jist zda to e38 jestli se tedy bavíme o ní má) často je také příčinou samotná jednotka IHKA, či samotný panel topení.
taky jsem si to myslel, ale proc to teda mam vsichni takto opacne ?Fugo píše:dle mého názoru prostě když klima neběží a topení je na min tak není důvod proč by topilo.
objednej u experta jednu 740iGreg píše:ja dnes konecne sprovoznil klimatizaci a moje poznatky jsou nasledujici:
PRED: ofuky stredove na telo foukaly jen venkovni vzduch, ofuky na okno a na nohy topily a podle nastavene teploty topili vice nebo mene ale i na 16' topili porad...
NYNI: ofuky stredove na telo klimuji a reaguji na nastavenou teplotu, ofuky na nohy a sklo porad topi...
takze asi bude spatne nejaka kladka ktera to prepina/otvira jenze dostat se k ni a opravit asi bude fakt zazitek
jinak pres klimatizace mam experta u nas na vesnici, ktery to napred naplnil na premereni tlaku a tesnosti, pak to asi hodinku vakuoval a odvlhcoval a nasledne naplneni, komplet vcetne prace 880czka jeste poradil super figl jak si obcas sam vycistit klimu od smradu