Včera jsem koupil BMW 740i rv 95. Auto má najeto 145 tis. Km.Motor táhne dobřea je to 6 rychlostní manual.
Závada: při zvýšení otaček 1500 a asi 2000 se chvěje motor a při jízdě se přenáší i do kabiny (na karoseriji). Už jsem měl 730i manual rv 95 a ještě máme BMW 750i rv 97 takže můžu chvění porovnat a nikde se nic takového nedělo a ani neděje a to mají najeto jednou tolik.
Při vyšších otáčkách je vše OK jen při přechodu výše uvedených otáček se nepříjemně chvěje.
Co s tím mám dělat???
Díky za rady a zkušenosti.
Jak jsou na tom svíčky? Zkontroluj je a podívej se,jestli nejsou na izolátoru opálené,pak je potřeba vyměnit i bodky na cívkách...
Při volnoběhu povol víčko na nalívání oleje a pokud jde těžko oddělat od víka(je tam podtlak),tak máš na sání zezadu prasklou membránu,je to celý dekl,zezadu sání...
Ve středu se na to mrknu. Snad to bude jen těma svíčkama nebo botkama...
Kde přesně se nachází ta membrána a jak se zjistí správná funkce??
Jak poznám že je to setrvák?? Ale to by se cvělo pořád kdyby to bylo setrvákem, nebo ne??
Nechci malovat čerta na zeď, ale nedávno jsem četl v TIS nějakej problém s vibracemi mezi 1500-2000. Majitelé si na to stěžovali. Nějaká výrobní chyba. Už si nepamatuju vysvětlení příčiny, ale řešili to výměnou něčeho a v záruce.
Ptal jsem se na cenu setrváku a nejdřív to bylo 16 tis bez DPH a po slevě 14 tis. i s daní. Je to výměnným způsobem. Pořád je to celkem dost peněz. Třeba to bude něco jiného, ale myslím si že ne... S mou smůlou...
Je to bolest všech sedmičkových setrváků, nebo je to jen u 740i??
To Bunny: jakou motorizaci jsi měl???
Mne prijde 14000Kc s dani za setrvacnik na auto tridy E38 jako velice pohodova cena. I na s prominutim blbeho Fiata (v porovnani se sedmou, no flame please) stoji dvouhmotovy setrvacnik pro JTDcka 22.000Kc bez prace!
Ja som mal vadny zotrvacnik u E32 730i M30, novy origo vraj 40 tisic, tak som kupil na vrakaci 2x a 2x to iste, tak som sa nato vysral a jazdil takto, v pohode som nanom najazdil 40t km a auto jazdi doteraz.....
Ale mne to na volnobehu nepravidelne klepotalo, ziadne vybracie som nemal, po rozpitvani toho zotrvacniku som zistil, ze dnu su spruziny a tie boli vymackane, teda tam bola vola a preto to klepotalo....
Cely zotrvak je zalisovany a inak ako destrukcne sa otvorit neda...(otvaral som ho flexou)
Ako je to u E38 neviem, ale tipol by som si ze velmi podobne....
Sehnal jsem to v Kroměříži u prodejce dílů. Je to pobočka Autocora (dříve dělali BOSCH). Ta cena 16 bez daně je normální pultová cena. Já tam mám 25% slevu. Takže až bude někdo ptřebovat setrvák tak se ozvěte.
Já to zatím nějak hluboce (setrvákem) řešit nebudu, prozkoumám nejdříve ty levnější varianty a pak se popřípadě vrhnu na ten setrvačník.
Ještě musím dělat brzdy, olej+filtry a gumy.
N asilentbloky jsem taky myslel, ale ty to asi nebudou. Dnes jsem byl u mechanika a říkal (bez jaké koli předchozí konzultace se mnou) že to bude setrvačník.