pokud mohu přispět svými zkušenostmi tak 16" jsou maximum aby se ještě dalo považovat auto komfortním (profil 50), jak sem dal 17" už bylo vše trošku více cítit (profil 45/40) a rozdíl mezi 17" a současnými 18" (profil 40/35) takřka neznatelný
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
jestli si chceš oddělat podvozek tak jsou ideální 20" pokud ti na autě záleží tak si tam dej 16" nebo 17" palců.......A samozdřejmě vyšší profil pneumatiky......Na 7 řadu to chce něco na pohodlí, který mít na 20" nebudeš....Možná v německu...Ale ne na českejch silnicích......Mějte se
milo píše:letni pouzivam 225/50r16 a zimni (koupil jsem s autem) jsou 215/65r16
idealni rozmer dle me je 225/55r16, 50ka je mala a 65 zase velky balon ...
17-18" bych na podvozek E32/E34 po praze vubec nedaval, ale pokud nekdo jezdi okresky a dalnice, tak to samozrejme nemusi byt spatna volba.
Mám na E34 letní 225/60/16 a višší by se tam již nevešli, je to tak tak, aby nedželi o tlumič, ale podle TP by tam měli být jen 225/55/16..
Musím říct, že na těch vysokých je to velmi konfortní svezení..
a nedavali sa tam "len" 17-ky preto, lebo si soudruzi mysleli, ze 18" je len zbytocnost a nie preto, ze 17-ky su najidealnejsie,
aj ked to by mozno aspon v papieroch boli povolene, ale ukazte mi europske auto z roku 86, ktore by mohlo mat oficialne 18 palcove kolesa
no moj nazor je taky, ze pre takmer 2t a 300HP 750i to bude len mala zataz,
som len neskuseny laik tak si teda pockam, do jari ked ich tam nahodim aby som len neteoretizoval
no moj nazor je taky, ze pre takmer 2t a 300HP 750i to bude len mala zataz, som len neskuseny laik tak si teda pockam, do jari ked ich tam nahodim aby som len neteoretizoval
neni to o vaze nebo o vykonu, ale o tom na co tehdy byli konstrukcne pripraveny podvozky. vzdyt e65 na 18kach neboucha, neni tvrda, proste chova se uplne stejne jako treba e32 na 16kach. e46 na 17 je taky naprosto prijemna, ale na e30? to by je ani ve snu nenapadlo tam cpat..
no tak som tam dnes nahodil tie 18" 245/45
oproti 15" 205/65
trosku viac to "plava", ale nic hrozne to neni, aj trosku tvrdsie to je, ale fukal som to na 3bar, ak by som to dal na 2.8 myslim ze by to mohlo byt celkom OK, ale necham si to asi takto
este sa mi zda ze ked sa auto rozbehne ide o nieco "lahsie", na akceleraciu to vplyv nema, ale myslim ze trosku viac musim slapat na brzdovy pedal
suma sumarum: vymenou 15" za 18" sa nic prevratne nestalo, myslim ze po par kilometroch uz ani nebudem poznat rozdiel