Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
najvhodnejšie pneumatiky na E32
ono by bylo dobrý napsat něco ve smyslu: chci koupit kola na E32 atd..
protože když tě zajímají jen o pneu tak je třeba uvést jaké máš disky,
pokud tedy origo 15 tak origo jsou 225/60R15.
Já osobně mám 17" vpředu 235/45 a vzadu 255/40 a nemám s tím problém a to už jsem nějakou tu díru projel a kola jsou OK, ale zas na druhou stranu nemám to auto na denní ježdění. Jinak značka pneu je závislá na tvých možnostech, rozhodně bych nešel do pneu jako wanli atd.
protože když tě zajímají jen o pneu tak je třeba uvést jaké máš disky,
pokud tedy origo 15 tak origo jsou 225/60R15.
Já osobně mám 17" vpředu 235/45 a vzadu 255/40 a nemám s tím problém a to už jsem nějakou tu díru projel a kola jsou OK, ale zas na druhou stranu nemám to auto na denní ježdění. Jinak značka pneu je závislá na tvých možnostech, rozhodně bych nešel do pneu jako wanli atd.
mel jsem auto pri koupi na orig. nových 15" - pojezdení luxus. ale prci jenom byly malé - tak jsem koupil 17" racing dynamics - krásne vypadaj, díry kolum nevadej - ale komfort je ta tam... proste je auto o dost tvrdsí..
ale jsem na tom podobne jako fugo - nemam to na denní jezdení ale jen pro radost, takze u me vyhrává vzhled na pohodlností jízdy....
ale jsem na tom podobne jako fugo - nemam to na denní jezdení ale jen pro radost, takze u me vyhrává vzhled na pohodlností jízdy....
origo je v TP napisane 225/60 r15...ale neviem sa rozhodnut nad 17kami alebo 18kami....rozmyslal som ,ze gumy by boli dobre vpredu 225/45 a vzadu 245/40...a dalsi taky mensi problem je vo farbe diskov- s otcom sa neviem dohodnut ci strieborne alebo cierne...ja som rozmyslal nad ciernymi ,kedze aj auto je cierne...
prolez web a uvidíš jak to s diskama a barvou vypadá v reálu, já bych černý nedával protože to pak tak nevynikne, určitě inspiraci najdeš ne http://www.7er.com, v 17" jsou doporučený na předek 235/45 a na zadek 255/40 nebo 265/40, v 18" to bude obdobný možná bude nižší profil, že vpředu budou na 40 a vzadu na 35 ale to bych kecal, nevím.
mas pravdu..som si popozeral a strieborne vyzeraju lepsie ako cierne...mne osobne sa pacili tieto http://tuning.autodoplnky.cz/lita-kola/ ... k-s1104550[/url]
Tak design zůstane na tobě, já jsem zastánce límcovejch kol, rozteč máš 5x120 pohlídej si středovou díru (72mm) protože novější BMW (e39) mají větší středové díry, i když je to mám pocit o 1.6mm tak to kolo prostě bez vymezovacího kroužku nevystředíš a stále to vibruje. Jinak v těch 17" jsou na předek 8.5x17 s ET13 a vzadu 10x17 s ET15, v 18" to bude podobné nebo stejné.
I kdyz tomu pravoverni tuzeri samozrejme neveri, tak vyrobce povetsinou vi co dela kdyz na auto urcuje rozmer kol. Takze davani o hodne vetsich kol je povetsinou dost nesmysl. V tomto pripade je treba si uvedomit, ze E32 je sice velke auto, ale je velmi stare a velikost kol rostla s casem. Takze ac na E65 jsou 17tky nebo dokonce 18tky odpovidajici volba na E32 bych doporucoval maximalne 16tky. Vsechno vetsi uz je jenom overkill.
Je to věc názoru, já když přivezl mojí současnou 7er z německa tak jsem měl možnost porovnávat se svojí staší 7er (91 proti 88) nová (91) byla na origo 225/60R15 s novými pneu a na starý (88) byly 225/55R16 pneu tak 60% . Na 15" kolech auto bylo rozhodně komfortnější ale razantnější jízda po dálnici a prudší manévry byly dost znát oproti 16". K 17" jsem přišel jak slepej k houslím, a zjistil jsem že mě to plně vyhovuje. Jeden čas jsem řešil nějaké vibrace (rozdíl středových děr e32 versus e39 mě dostal) a dal jsem na auto zpět 15" a potom co jsem jezdil ze 17" jsem si málem rozbil hubu, zkrátka to auto na těch 15" oproti 17" dost plavalo. 18" jsem bohužel nezkoušel takže nevím jak je to s tvrdostí atd.