Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jak na barvu? :)

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Snejk »

Zdravím, mám takový problém, potřebuji na autě opravit kus karoserie a tak se naskytl problém, kde vzít nejlepší odstín barvy. Mám delphin-metalic ale podle toho o moc chytřejší nejsem. Určitě se dá namíchat na zakázku ale já bych raději kdyby byl nějaký ekvivalentní spray. Neví někdo kde takový sehnat ? (případě odstín RAL apod.. )
skautik Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Snejk píše:Zdravím, mám takový problém, potřebuji na autě opravit kus karoserie a tak se naskytl problém, kde vzít nejlepší odstín barvy. Mám delphin-metalic ale podle toho o moc chytřejší nejsem. Určitě se dá namíchat na zakázku ale já bych raději kdyby byl nějaký ekvivalentní spray. Neví někdo kde takový sehnat ? (případě odstín RAL apod.. )
no namichaji ti tvou barvu i do spreje, cena cca 200, staci kdyz vezmes treba vicko od nadrze s sebou
Fugo

#3 Příspěvek od Fugo »

pozor některý "víčka" od nádrže nejsou v barvě auta ale jsou normálně černý plastový :D
Memory
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Memory »

Snejk píše:Zdravím, mám takový problém, potřebuji na autě opravit kus karoserie a tak se naskytl problém, kde vzít nejlepší odstín barvy. Mám delphin-metalic ale podle toho o moc chytřejší nejsem. Určitě se dá namíchat na zakázku ale já bych raději kdyby byl nějaký ekvivalentní spray. Neví někdo kde takový sehnat ? (případě odstín RAL apod.. )
Zjisti si kód barvy a kup si ji u bmw dealera :)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Snejk »

mám víčko černý :) vemu kus auta. ale kde mi to namíchaj do spreje v Praze? Nějaká adresa by nebyla ? :oops:
T613
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od T613 »

podle stitku ti zjisti presne barvu, druha vec jak je ten lak treba uz vybledly, tak ti namicha orig ale nakonec to nebude ono

taky jsem si to nechal natlacit do spreje za tech +/- 200 + k tomu zvlast lak taky nejak 150kc a vyjde to na 1 metr ctverecni asi
Fugo

#7 Příspěvek od Fugo »

pamatujte na to že barva ve spreji je bez tužidla (u akrylu atd. u metly tuž. v barvě není) a ten lak je taky bez tužidla tudíž kvality toho nástřiku není dobrá, když umíš stříkat sprejem tak to dokážeš i pistolí, tam kde ti budou míchat barvu tak ti to i naředí přímo nastříkání a většinou to takhle jde stříknout pistolí.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Snejk »

Tak pro všechny kdo by hledali v Praze dobrý autolaky tak můžu jen doporučit Autolaky PPG pana Jaroslava Kučery v Podbělohorské 481/31 na Praze 5. Obsloužil mě takovej machr, prostě jen kouk na auto, hned kouk na vzorník a namíchal mi perfektní odstín přímo na BMW. Teměř to není ani poznat. Míchaj jak na stříkání tak i do spreje, a za slušnej peníz.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Snejk »

Ale stříkání sprejem moc nedoporučuji na velké plochy, to spíš na nějaké malé nenápadné kousky. i když je k tomu bezbarvý krycí lak tak to nejde rozleštit do přílišného lesku jako orig. lak. Ale jinak barevně to není skoro poznat.
Toydolls

#10 Příspěvek od Toydolls »

Snejk píše:Ale stříkání sprejem moc nedoporučuji na velké plochy, to spíš na nějaké malé nenápadné kousky. i když je k tomu bezbarvý krycí lak tak to nejde rozleštit do přílišného lesku jako orig. lak. Ale jinak barevně to není skoro poznat.
To myslim je snad jasne vsem,ze sprejem jedine dodelavky. A ten bezbarvy lak - ono je to taky o tom,kdy ho tam presne po barve naneses, je na to presny postup (metla) ktery musis dodrzet,aby to nezmatnilo apod.
Navic chytnout odstit i dle c.b. je v neketerych obchodech problem - kazdy to micha z jinak kvalitni barvy(z jinych odstinu), vypada to OK,ale pak na plose uz je to jina. S pistoli zalezi na sklonu, vrstvach,tlaku - no proste je to alchimie 8O
Odpovědět