Tak jsem s báwem úplně v pr.... Právě se mi vrátilo z odstavného parkoviště PČR a je uplně mrtvý. Prostě baterka vybitá a přes kabely to nechce naskočit, sotva se točí. Problém je že mi během tohohle přestal fungovat i OBC(snad neshořel?). Co je potřeba u BMW 730i r.v.88 udělat když se po dlouhe době připojí akumulator? nemá to nějaký blokování paliva a nebo na co se zaměřit když to tak dlouho stálo?
jo, vybila se uplně do mrtě. ale když sme to zkoušeli přes kabely startovat tak to točilo motorem, sice pohasinaly budíky ale točila a nenaskočilo to. a asi mi to i oddělalo OBC. protže než sem to startoval tak normálně fungoval. jde to nastartovat bez OBC?
obc není pro start důležitý, to že to pohasínalo znamená že máte špatný kontakty , základem při startovaní kabelama jsou kvalitní kabely s masivním krokodýlem s kovu, žádný ty plastový šmejdy, startuju takhle známejm běžně, každej se divý že na jeho kabely to nejde a na moje ano.
měli sme docela kvalitní, jenže ta baterka v druhem autě byla malá. no a je možné že dík tomu to nehází jiskry nebo neteče palivo? zítra se tam podívám jestli to jde (nevíte jak to nejlíp zjistit jestli jde čerpadlo a svíčky? ) a když si se zaplym klíčkem zamknu centrál tak mi to napíše check control. nemuže být rozbitá jednotka když to nechce naskočit?nebo je to jen prootže sem měl hodně vybito?zítra to ještě zkusím s nabitou baterkou ale nevím jestli jí pujde nabít., asi taky dostala zabrat
jak bylo receno - poradne kabely, dobre kontakty - dulezita je dobra kostra, no a z baterkou z felicie to je vtipne no, to se pak nediv ze zhasinaly budiky me nechtela chytnout 750 na starsi 74Ah baterku a taky to zhasinalo, na novou 100Ah krasa
pokud je ta druhá baterka v autě tak ať to nechá nastartovaný, přidá plyn tan 3tis ot. a bude to stačit. Možná by nebylo od věci vyčistit víčko rozdělovače a svíčky když to dlouho stálo.