Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
750 iL volnobezne otacky kolisu
Nazdar...na 750 il ku e38 mi na volnobehu sem tam zakolisu otacky klesnu a hned sa zas vratia troska poskocia a tak...je to neprijemne ked mam zaradene drive a stojim na krizovatke tak auto poskoci dopredu no nic moc...pocitac vykazal vypadok valcov 1-6...a ked idem tak sem tam sekne ale len tak do 2000 otacok potom pri vyssich je to uz ok...rychlo ma poteste ze je to len daka kravina ako napr umyt celne sklo zvnutra a pod...
)) DIKY

nevím jestli e38 používá stejný systém snímání zážehu na 6 tém válci (čidlo na kabelu) já měl u e32 problém jako ty, rok jsem řešil co to je ,dělalo to nepravidelně, diag zjistily jen chybu zapalovacího modulu což e32 nemá, no a po cca roce mě praskla pomocná vodní el.pumpa k topení a voda natekla na kabely ke svíčkám, kabely byly prochcaný a voda byla i v liště co v ní vedou kabely ,takže všechno ven vyčistit a vysušit a přitom jsem zjistil že na tom kabelu co je ten snímač mám ve fajfce co jde na svíčku díru o průměru cca 1cm zboku, po výměně kabelů je to OK , ta díra zboku tam rozhodně půl roku předtím nebyla, nebo spíš byla tak malinká že prostě nebyla vidět a jak tam natekla voda tak to házelo jiskru bokem skrze fajfku do hlavy a na elektrody svíčky nic nešlo a to čidlo to asi nějak zjistilo a tuhle pulku motoru odpojilo.