Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
auto stalo 4 roky
zdravim vsetkych priaznivcov BMW a specialne rady 7
kupil som E32 povodne mala byt na diely, ale je o dost krajsia, ako ta ktoru som chcel renovovat, tak som sa rozhodol, ze to spravim opacne, t.j staru necham na diely a na novej budem behat
problem je v tom, ze auto stalo 4 roky bez pohnutia na tehlach na dvore, preto by som vas chcel poprosit o zoznam veci, ktore budem musiet menit, pripadne sa zamerat na nejake problemove miesta
zatial viem toto:
vsetky naplne vymenit, sviecky, filtre,osustruzit kotuce, vymenit platnicky
a co este dalej?
inac bol som celkom prekvapeny ked sme tam po tych 4 rokoch nahodili baterku tak auto nakoplo na prvy krat a este som na nom siel asi 30km, auto slo o dost slabsie od mojho, ale to bude asi roztrhnutou hadicou za vahou vzduchu a tym 4-rocnym olejom, pripadne prasknutou hadicou paliva za nadrzou, cize nie vsetko palivo slo do motora
kupil som E32 povodne mala byt na diely, ale je o dost krajsia, ako ta ktoru som chcel renovovat, tak som sa rozhodol, ze to spravim opacne, t.j staru necham na diely a na novej budem behat
problem je v tom, ze auto stalo 4 roky bez pohnutia na tehlach na dvore, preto by som vas chcel poprosit o zoznam veci, ktore budem musiet menit, pripadne sa zamerat na nejake problemove miesta
zatial viem toto:
vsetky naplne vymenit, sviecky, filtre,osustruzit kotuce, vymenit platnicky
a co este dalej?
inac bol som celkom prekvapeny ked sme tam po tych 4 rokoch nahodili baterku tak auto nakoplo na prvy krat a este som na nom siel asi 30km, auto slo o dost slabsie od mojho, ale to bude asi roztrhnutou hadicou za vahou vzduchu a tym 4-rocnym olejom, pripadne prasknutou hadicou paliva za nadrzou, cize nie vsetko palivo slo do motora
-
- Kontaktovat uživatele:
alp píše:mno predevsim byla blbost to po 4ech letech nastartovat ....
... ale k renovaci ...
vsechny naplne, vsechny veci gumoveho charakteru (tesneni, hadicky, silentbloky, proste vse)
urco vyndat palivovou nadrz a vycistit, vypustit proste vsechno co tece, proplachnout a dat nove a vsechno kolem (filtry, spony) vymenit.
Alpe jak by se melo postupvat, kdyz auto takhle dlouho stalo?

-
- Kontaktovat uživatele:
alp píše:Vena píše:alp píše:mno predevsim byla blbost to po 4ech letech nastartovat ....
... ale k renovaci ...
vsechny naplne, vsechny veci gumoveho charakteru (tesneni, hadicky, silentbloky, proste vse)
urco vyndat palivovou nadrz a vycistit, vypustit proste vsechno co tece, proplachnout a dat nove a vsechno kolem (filtry, spony) vymenit.
Alpe jak by se melo postupvat, kdyz auto takhle dlouho stalo?
vymenit olej, vymeni vodu (s proplachem), brzdovku, olej v servu, prevodovce a diferu, vyprazdnit nadrz a vymenit palivovej filtr. Natankovat cca 1/2nadrze ... pak nastartovat a nechat zahrat na volnobeh a pak hodne pomalicku projet ....
po cca 100km vsechno znova vymenit ....