Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E24-příprava na zimu..

Vše o o E24, E63/E64, F06, F12/F13, G32
Odpovědět
Zpráva
Autor
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od matal Moderátor »

Chtěl bych pomalu připravit svoji 6er na zimu. V chladiči je jistě jen voda,táži se čím vyčistit chladící systém než se tam nalije nemrazka :?:
Nebude v zimě jezdit..Je lepší auto postavit na špalky nebo nechat na kolech :?:
Děkuji.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Samsa Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Samsa Člen Klubu »

Chladící systém vyčisti pouze destilkou, nalejt projet, nechat trochu vychladnout a vypustit a znovu. Pak bych teprve dal nemrzku, nejlépe koupit originál koncentrát z BMW a s destilkou namíchat dle návodu. Vyjde to cenove velice rozumně, než tam lejt nějaký předražený noname od pumpy. Na špalky bych ji nemontoval, jen je potřeba v zimě každých 14 dní pootočit kola, tj. šoupnout s ní kus dopředu a pak zas dozadu, aby gumy nezešišatěly a pravidelně dobíjet baterku. Jestli bude zima taková jako minule, tak já cedule do depozitu asi dávat nebudu, jak bude nad 5°C a sluníčko, tak půjde holka na projížďku.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matal Moderátor »

Značky do depozita dám,vím,že na ni v zimě asi nebudu mít moc času..

Chladící system chci vyčistit hlavně od vodního kamene,protože si nejsem jistej co v tom bylo nalitý za vodu a destilkou to neodstraním.. :wink:
Samsa Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Samsa Člen Klubu »

MANTEX SNO je na čištění od vodního kamene na hliníkových dílech a přitom je netečný ke gumovým součástkám a kovům. Je sice určený na plynové kotle, ale motor je také svým způsobem ohřívač. Zde je stránka kde je toto možné zakoupit: http://www.regulus.cz/cz/Cisteni-a-ochrana.asp
Dodrž přesně návod.
Já dělám servis plyn. kotlů a běžně používám DETEX, ale ten nejde použít na hliník, protože ho s radostí baští.
T613
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od T613 »

no pokud s tim nebudes jezdit tak samozrejme vytahni baterku, nabit a ulozit do teplejsich prostor

taky nezatahuj pres zimu rucku a dej tam radsi kliny... kdyz ti prirezne ke kotouci neni to taky ok :lol: zalezi v jakem prostredi to bude stat (garaz-zahrada)
sisate gumy jsou blbost, spis je hlidat aby neutekly a nestalo to na prazdnem rafku
bmwfil

#6 Příspěvek od bmwfil »

No jednou otec omylem nalil do auta misto destilky ředidlo, najel na tom asi 200km a prišlo se na to. No chladič a všechno bylo čistý jak panna :-))))) Zato vypouštěný ředidlo rozhodně nebylo čirý... :)
Kail

#7 Příspěvek od Kail »

bmwfil píše:No jednou otec omylem nalil do auta misto destilky ředidlo, najel na tom asi 200km a prišlo se na to. No chladič a všechno bylo čistý jak panna :-))))) Zato vypouštěný ředidlo rozhodně nebylo čirý... :)
:lol:
Huska
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Huska »

já si kupil mazla ted o víkendu (podauto r.v.1965) a rozhodně ho dám "na špalky" at to nestojí na pneumatikách. baterku ven z auta a do sklepa. do chladiče a odstřikovačů nemrznoucí směsy a raději pro nižší teploty (alespon -25C), všeachny bumové věci natít silikonovým olejem a lak naleštit leštěnkou ... pak si jsem jistý že to přežije v pohodě... snad jen ještě plašičku na hlodavce pokud to hrozí :-)
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od matal Moderátor »

Huska: copak jsi pořídil?

Dnes jsem koupil Fridex,naředím ho do -30ti pro jistotu kdyby byla krušná zima, o víkendu to naliju do Evelíny.. :wink:
Huska
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Huska »

matal píše:Huska: copak jsi pořídil?

Dnes jsem koupil Fridex,naředím ho do -30ti pro jistotu kdyby byla krušná zima, o víkendu to naliju do Evelíny.. :wink:

Naše se jmenuje "Jahůdka" Š1000MB
Přílohy
Jahůdka 1.jpg
Jahůdka 1.jpg (111.46 KiB) Zobrazeno 10840 x
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
irko Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od irko Člen Klubu »

Samsa píše:MANTEX SNO je na čištění od vodního kamene na hliníkových dílech a přitom je netečný ke gumovým součástkám a kovům. Je sice určený na plynové kotle, ale motor je také svým způsobem ohřívač. Zde je stránka kde je toto možné zakoupit: http://www.regulus.cz/cz/Cisteni-a-ochrana.asp
Dodrž přesně návod.
Já dělám servis plyn. kotlů a běžně používám DETEX, ale ten nejde použít na hliník, protože ho s radostí baští.

a já myslel že používáš kyselinu
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od dsvatos »

Na špalky bych to dal. Péra si odpočinou a pneumatiky taky. Ale nech je normálně natlakovaný. A namazat všechny gumový těsnění glycerínem, nebo hustým silik. olejíkem. Baterku vytáhnout a vybíjet a nabíjet. Kdesi jsem četl že ideální při uskladnění aku je simulovat jí provoz. Takže na ni občas připojit žárovku, trochu ji vybít a pak hned nabít.
lospiratos
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od lospiratos »

ted jsem kupoval novy baterky do auta no a byvil jsem se s profikem kterej je v ty baterkarne uz asi 30 let rikal tata:D.. no a rikal ulozit do teplejsiho místa a jednou za 2 měsíce ji napojit pres noc na nabijecku a bude to ok taky záleží jestli máš bezůdržbovou baterii nebo udrzbovou kde hlídáš hustotu elektrolitu a pod pi...vinky.
irko Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od irko Člen Klubu »

matal píše:Chtěl bych pomalu připravit svoji 6er na zimu. V chladiči je jistě jen voda,táži se čím vyčistit chladící systém než se tam nalije nemrazka :?:
Nebude v zimě jezdit..Je lepší auto postavit na špalky nebo nechat na kolech :?:

A za chvíli budeme připravovat auta na sezónu. na to se těším víc, než je ukládat k zimnímu spánku
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od matal Moderátor »

irko píše:
matal píše:Chtěl bych pomalu připravit svoji 6er na zimu. V chladiči je jistě jen voda,táži se čím vyčistit chladící systém než se tam nalije nemrazka :?:

A za chvíli budeme připravovat auta na sezónu. na to se těším víc, než je ukládat k zimnímu spánku

Jj..už se taky těším.. :wink:
irko Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od irko Člen Klubu »

Tak jsem si o posledním srazu pustil pusu na špacír co všechno přez zimu na šestce udělám a je konec ledna a já jsem rád, že jsem alespoň dobil baterku
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od DC Výkonná rada »

hehe, to sme na tom stejně :-)
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
martan

#18 Příspěvek od martan »

Nápodobně. Já jsem nedobil ani baterku. Včera bylo konečně sucho, tak jsem ji aspoň trochu projel.
lyon Admin
Admin

#19 Příspěvek od lyon Admin »

Tak to je nejvyssi cas zacit se chystat na dalsi sestkovej sraz, ne? :D
3x brambor, nakonec 2x japonec.
Samsa Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od Samsa Člen Klubu »

Teď mě čeká montáž rádia Becker s navi.
Odpovědět