Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 E53 4.8 iS

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Marty_ »

Jen rychla note k levnelpg - predelavali mi jeepa srt8 (taky vcelku vykonny a ne tak bezny motor:) na lpg a spokojenost, musel jsem tam parkrat na dostelovani, ale funguje to naprosto bezvadne.. Ted si nejsem jisty jestli mam magic 2 nebo 3..
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Killingman »

Nesouvisí to až tak se 4.8iS, ale zeptám se tady ať nezasírám jiná témata:

Je někdo v ČR (autorizovaný servis), který mi za úplatu aktualizuje SW ve všech jednotkách v autě? Prostě to připojí k diagnostice v servisu, ta se spojí s nějakou další v DE a odtamtud mi to natahá celý nový SW do auta? Invelt? Bychl? Umí to a nebo musím za hranice? Dělal jste to už někdo někdy? Nebo to umí i někdo "unauthorized"? Nejde mi jen o ŘJ motoru, ale o celé auto...
vlastnemec

#23 Příspěvek od vlastnemec »

Co vím tak to dělá jen BMW, otázka zní proč, pokud vše funguje, nejebal bych do toho, už se řešilo v 7er zkus pohledat tam, mám takový pocit že snad někdo nabízel.
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Killingman »

No tak mám rok 2004 poslední týden v roce... Od té doby třeba někdo vymyslel něco líp a určitý update by se hodit mohl - asi jsem odkojený service packy a windowsupdate :-D
Ostatně - v tom autě se nějaký blb hrabal, minimálně tam dal jiný budíky, takže by se nějaký celkový update a synchronizace všech jednotek kterých je v autě bambilion hodila :-D

Nemám probém to dát do autorizáku, jen jsem slyšel, že v ČR nemají online přístup do fabriky a že to je lepší dát někam "za hranice"...
eagle

#25 Příspěvek od eagle »

buď v klidu, v ČR online přístup samozřejmě je..

jinak kdo se ptal na ten vzduchový podvozek, tak jednoznačně je komfortnější než klasické pružiny.. To zvedání je praktické například v zimě, když lehneš na břicho, tak se přifoukneš a nadzvednutím máš malou šanci ještě auto rozhoupat a vyjet ze sněhu.. (nesmíš se zahrabat znovu nebo lehnout na břicho už s nafouknutým podvozkem..) Jinak při otevření dveří to sjede na nižší polohu - pro snadnější nástup a po zavření dveří/rozjetí se to zase vrátí na střed.. Při zapojeném přívěsu na tažné zařízení/připojení do zásuvky, nejde hýbat s výškou podvozku.. ;)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od matiz »

Jo, na ty stare vrany se muzou v mnichove pretrhnout aby delali nejake aktualizace :smich2: :smich2: :smich2: Nehlede na to ze v tom aute stejne moc delat nejde.
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Killingman »

2Matiz: Je mi jasný, že tam nic z roku 2013 nebude, ale KU*VA PI*A když mám auto z roku 2005 tak by tam třeba něco z roku 2007-2008 být mohlo, nebo ne? Jak jsem psal, nemusí to být autorizovaný servis, pokud to zvládneš ty mi do všeho nahrát nový SW a udělat to tak, aby potom co se v tom nějaká KU*DA hrabala mi vše se vším mluvilo, tak nemám problém se u tebe stavit :-)
Miguel

#28 Příspěvek od Miguel »

U modelu E53, ale není co aktualizovat. Jediná možnost která mě napadá je SW do jednotky motoru, který bude max z roku 2007, aut. převodovky a možná navigace. Píšeš, že se ti v tom kuna hrabala, ale nikdo neví o čem je absolutně řeč a myslet si že to nějaký přehrání SW vyřeší je trošku předčasný.
vlastnemec

#29 Příspěvek od vlastnemec »

HELE ZKUS SPECIFIKOVAT PROBLÉM? VONO TI NĚCO S NĚČÍM NEKOMUNIKUJE? NEBO TO PROSTĚ CHCEŠ PRO KLID DUŠE? PŘEDCHOZÍ MAJITEL NĚCO KÓDOVAL A TEĎ TO BLBNE?
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Killingman »

Spíš to chci pro klid duše, nicméně budíky ukazují stále 3/4 nádrže (je v nich dojebaný SW, 45x servisní interval apod.) - to vyřeším výměnou SW v budících z jiných ze 4.8is.
Ale nedaří se mi IMPA spojení třeba s jednotkou kontrolu tlaku v pneumatikách a ten človíček co mi dělá ty budíky mi říkal, že se mu nedaří ani změnit chování auta co jsem chtěl (vypnout signalizaci pásů, zapnout blikání při odemčení, vypnout automatický zamykání celýho auta když se rozjedu apod.) a že by to chtělo někoho kdo se v tom vyzná dál a všechny jednotky nějak nakóduje aby spolu mluvili...

Jinak na autě vše funguje, světla svítí, stěrače stírají, když jsem píchnul tak se rozsvítila kontrolka na pneu, PDC pípají :oops:
vlastnemec

#31 Příspěvek od vlastnemec »

ČÍSLO NA JARAXE JSEM TI POSÍLAL, TOHLE VŠECHNO UMÍ PLUS MÁ ORIGO DIAGNOSTIKU. ZAVOLEJ, TOHLE MI DĚLAL, TAKY MAJITEL PŘEDEMNOU JEBAL DO NAJETÝCH KILOMETRŮ, KLIMAPANEL BYL Z E39,...
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Killingman »

V tom případě vyřešeno :-) JaraX mi bude dělat LPG, takže mu to tam nechám dýl a bude po prdeli... Díky
matiz
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od matiz »

Samozrejme ze to dokazu, mam data 2012. Novejsi nemam protoze jaksi tak mlade auta ke mne nejezdi...
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Killingman »

11.11 to jde na týden do lázní k JaraXovi, když si s tím neporadí tak se ozvu :-)
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Killingman »

Po lázních...
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Killingman »

Obracím se na ctihodné členy klubu - na volnoběh mi kolísají otáčky (jak na LPG, tak i na benzín). JaraX tipuje na vadný vanos. Chci se zeptat, dělal to tu někdo na 4.8iS nebo na stejným motoru? Cena? Jde to vůbec? Nebo jiný nápad čím by to mohlo být? JaraX k tomu třeba napíše víc, já nejsem technik...
vlastnemec

#37 Příspěvek od vlastnemec »

No podle tohoto se to dá "v klidu" udělat, kámoš se teď bude pouštět do singlu na e34. Servis který to umí počítej tak 25-30tis.
vlastnemec

#38 Příspěvek od vlastnemec »

ls

#39 Příspěvek od ls »

Killingman
Nic proti tvému výběru vozu,ale je to slušná pokladnička.Za 5000km 100000,- +LPG.
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Killingman »

To je proto, že jsem hnusný detailista :-) Jakmile mi něco nesvítí, nehouká a nebo naopak svítí a svítit nemá, chci to řešit...
Třeba ty Vanosy se dělat nemusí, MALIČKO to houpe na volnoběh (590-610ot), ale mě to prostě sere...

Nutno dodat, že jsem jej koupil za cenu více než příznivou, tudíž po investici 100.000 Kč jsem tak nějak +- na ceně, za kterou se normálně prodávají a VÍM co je hotový a co ne.
Když bych si koupil jinou s nižší výbavou za 320, ušetřil bych? Těžko, vysralo by se to taky, jen možná o něco později a nebo by se vysralo něco jinýho. Ono do toho nevlezeš a na každým ojetým autě je něco
Odpovědět