Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Rada prosim?koupe x3

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
HaryXXL

#21 Příspěvek od HaryXXL »

cajik8 píše:Tak to vypada ze ve ctvrtek rano uz budu majitelem ty modry z vidne,volal jsem tam a mam ji bloklou tak doufam ze to bude vse fungovat podle vseho krasna vybava i stav a jezdil v tom 1 clovek se serviskou.uvidime:)

Jo, tak to není vůbec zlé, hlavně už je tam ten správný volant, vypadá to docela zachovale podle těch obrázků, snad to vyjde! Sice je to diesel, ale aspoň něco, 3.0sd bude ještě lepší, na druhou stranu určitě by se dala možná i chipnout, kdyby ses pachtil po větším výkonu. :)
cajik8

#22 Příspěvek od cajik8 »

To sd musi byt jina kara to je mi jasny,ale jak se tak koukam ty ceny jsou porad jeste vysoko nad moji hranici co do toho chci narvat:P,chci to platit hotove bez nejaky pujcky at se zbytecne nejak nezadluzuju,kamarad ma najite v praze 525xd 08 tak mozna tam s nim pojedu a dal bych ti vedet treba bych se na to mrknul,ale bude to odvisle od toho jestli uz budu mit svou. :wink:
Jinak ten automat je jedina vec z ceho tam mam trosku strach vim ze ty 5st gm jsou nachylnejsi,ale co vim tak ty 6st jsou az od 06 coz uz je zase pres 300tis kc v holote tak to nejspis risknu,uz jsem prestal hledet i na ten benzin nafta,hlavne at to ma nejakou historii a co nejmin majitelu tim lip,do vidne to mam hodku cesty tak by byl hrich tam nezajet:D,prodejce docela i rozumi volali jsme a mluvil slovensky ale zitra mam v planu to radsi jeste overit jestli ta dohoda plati.
Ta vybava je myslim hodne nevidana co jsem tak koukal v cr na ty auta tak jsem to nasel malokde vzdycky nekde neco schazi.Nejsem nejak narocny a nevyuziju hodne z toho ale zase skrz pozdejsi prodej atd je to fajn.Ty kilometry 190 myslim ze na ten rocnik moc lepsich najezdu nesezenu stejne vzdycky zalezi na aktualnim stavu toho auta:)
Jinak co tak koukam tech sd je hodne malo ale musi to byt strasa strela:D
scooter_x

#23 Příspěvek od scooter_x »

Tak jako sd jede slušně, ale střela zas ne :) Dělá se až od faceliftu, stejně jako ty ZFka, čili 9/2006, takže cenově to je o kus výš, a sdček fakt moc neni, v provozu jsem potkal za rok a půl asi dvě.
Spíš sem tim chtěl říct, aby sis tu převodovku pořádně proklep a dal na to bacha, v jakym je stavu. Taky jestli třeba už někdo měnil olej a tak. Stejně tak ten motor, už má něco za sebou a je otázka, v jakym stavu je. Vezmi někoho s Dg. pokud máš možnost.
Výbavu to má rozhodně jednu z nejlepších, co sem u X3 viděl, já mam hodně podobnou, ale chybí mi tam třeba panorama. Mno, nechybí, ale nemam ji prostě :) Věř, že nakonec využiješ většinu z toho, co to má, člověk si snadno zvykne. Vybral bych si asi jinou barvu interiéru, ta šedá neni nic moc, ale u ojetýho auta se vybírá taková věc hodně blbě, navíc tobě se třeba líbí...
Jinak ta moje nabídka platí, uvidíš, jak se to vyvine a jestli případně najdeme společnej volnej čas ;) SDčka totiž maj standartně sportovní podvozek (stejně jako ta tvoje vyhlídnutá), tak abys na těch 18kách věděl, do čeho jdeš. Sedí to perfektně, ale komfort tim asi trochu trpí. Vejdou se ti na to i 17ky, pokud bys to chtěl trochu změkčit nebo na zimu, což se o SDčku říct nedá, tam přes brzdy jen 18ky.
BMW e65 750i 270kW Sterlinggrau
BMW e91 330xi 190kW Le Mans Blau M-Paket
BMW e83 X3 3.0sd 210kW Platinbronze
cajik8

#24 Příspěvek od cajik8 »

Zatim se pokousim nekoho sehnat kdo tam semnou zajede kdo ma origo diagnostiku ale marne,jsem domluveny s jednim servisakem co se v tom docela vyzna ale zadny spilmachr to neni,pozna samozrejme jestli nebyla naborena,takove ty zakladni veci jo ale urcite nepozna veci co odhali jen ta diagnostika treba s motorem atd.
Ten automat,budu doufat myslim ze pokud je to rakusak tak se tam o ty auta staraji dobre ma to nejakou historii a budu se snazit co nejvic zjistit at nekoupim blbost protoze tedka uz bych si chtel koupit auto opravdu v super stavu proto jsem koukal i na to rakousko a nemecko kde je vseobecne zname ze tam na ten servis proste maji a nesetri na tom.Do ted jsem mel co 4 mesice nove auto ale x3 jsem vybral proto ze cekame malou a chci rodinnejsi auto a zaroven jsme chteli suv.U tech je zname ze zatacky atd nezvladaji ale x3 si myslim ze je zlaty stred mezi treba 5kou co jsem vcera prodal a x5 kterou jsem mel zase pred tim.to bylo fajn auto ale uz hodne tezke a vysoke a v tech zatackach to bylo znat a po tehle strance jsem s tim moc spokojeny nebyl.Kdyz to bylo na 17kach tak tragedie jsem se bal v 80 do zatacky pak jsem dal 19 a na tech se to zlepsilo ale porad to bylo nic moc,samozrejme neni to sportak ale nemit strach se projet taky neni k zahozeni:)
Jinak stejda ma 07 2litra v manualu je to fajn auto ale tusim uz ma 130 kw,to je podle me minimum co musi x3 mit at to trosku jede 3.0 je idealni ale tak se zeptam..Jak nebezpecny je v techto km chip napriklad na 175-180kw? snese to ta prevodovka?
Jasny nebo klidne se ozvy kdyz pojedes na moravu a nekde e scukneme :wink:
cajik8

#25 Příspěvek od cajik8 »

jeste je solidni tohle ale to je jen dalsi rezerva jsem s nema domluveny na 10300 kdybych mel zajem nu ale prvni ten rakusak.
http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=3559791
scooter_x

#26 Příspěvek od scooter_x »

Ono máš asi pravdu s tím, že v Rakousku mají na servis, přesto bych ale jen nedoufal a nějak to proklepnul. Minimálně různý jízdní režimy, aby řadila hladce, aby držela otáčky atd. Zas odborník na to nejsem :) S tim chipem bych byl hodně opatrnej, hlavně kvůli tý převodovce, myslim, že 150kW je dost na slušný dynamický svezení, sám jsem se s takovou X3 3.0d 150kW svez a v pohodě, ale nestojí to za rozpáranou převodovku po chipu. Ty GM jsou fakt náchylnější a dráždit to ještě chipem podle mě nemá cenu. U ZF bych se toho nebál. Pořád to ale ber, že jsem tak trochu laik ;)
X3 je o dost tužší než X5, to poznáš, ta kombinace sport podvozku a 18tek je za jízdy hodně znát. Pořád sice cítíš to vyšší těžiště, ale auto zvládá manévry s jistotou.
Ta rakouská vypadá rozhodně nejlíp, pokud bude naživo dobrá a bez problému, tak asi jednoznačně tu.
Na moravu teda moc nejezdim, ale kdyby náhodou, tak dáme nějakej sraz :)
HaryXXL

#27 Příspěvek od HaryXXL »

cajik8 píše:Zatim se pokousim nekoho sehnat kdo tam semnou zajede kdo ma origo diagnostiku ale marne,jsem domluveny s jednim servisakem co se v tom docela vyzna ale zadny spilmachr to neni,pozna samozrejme jestli nebyla naborena,takove ty zakladni veci jo ale urcite nepozna veci co odhali jen ta diagnostika treba s motorem atd.
Ten automat,budu doufat myslim ze pokud je to rakusak tak se tam o ty auta staraji dobre ma to nejakou historii a budu se snazit co nejvic zjistit at nekoupim blbost protoze tedka uz bych si chtel koupit auto opravdu v super stavu proto jsem koukal i na to rakousko a nemecko kde je vseobecne zname ze tam na ten servis proste maji a nesetri na tom.Do ted jsem mel co 4 mesice nove auto ale x3 jsem vybral proto ze cekame malou a chci rodinnejsi auto a zaroven jsme chteli suv.U tech je zname ze zatacky atd nezvladaji ale x3 si myslim ze je zlaty stred mezi treba 5kou co jsem vcera prodal a x5 kterou jsem mel zase pred tim.to bylo fajn auto ale uz hodne tezke a vysoke a v tech zatackach to bylo znat a po tehle strance jsem s tim moc spokojeny nebyl.Kdyz to bylo na 17kach tak tragedie jsem se bal v 80 do zatacky pak jsem dal 19 a na tech se to zlepsilo ale porad to bylo nic moc,samozrejme neni to sportak ale nemit strach se projet taky neni k zahozeni:)
Jinak stejda ma 07 2litra v manualu je to fajn auto ale tusim uz ma 130 kw,to je podle me minimum co musi x3 mit at to trosku jede 3.0 je idealni ale tak se zeptam..Jak nebezpecny je v techto km chip napriklad na 175-180kw? snese to ta prevodovka?
Jasny nebo klidne se ozvy kdyz pojedes na moravu a nekde e scukneme :wink:

Jestli Tě to auto zaujme a nechceš opravdu moc riskovat, tak ti stojí domluvit se s majitelem - bazarem a odvézt to do servisu, kde mají BMW diagnostiku, možná že ji bude mít i majitel, aby ti to proťukl, samozřejmě že nejlepší je autorizovaný BMW servis ve Vídni, kde ti podle VIN zjistí servisní historii od určitého data do určitého data a spoustu dalšího. Ve Vídni bych se BMW servisu nebál. :) Rakušáci jako Němci jsou docela pečliví. Dát za to třeba dva tři tisíce Kč, resp. cca 120 Eur, ti za to u takového automobilu stojí. Možná se i domluvíš s majitelem, že by diagnostiku a obecně prohlídku v autorizáku ve Vídni zaplatil a holt ti méně slevil. Jistota je jistota. Pokud to riskneš a vezmeš to bez diagnostiky, je to pak jedině na tobě...

Jinak u automatické převodovky nic nesmí cukat, všechno musí jít zcela plynule, bez povšimnutí, všimneš si pouze na tachometru, jak se mění otáčky, když to automaticky přeřazuje. Jakmile tam cokoliv cuká, nezdá se ti to, je jasné, že převodovka není úplně OK. Vyzkoušej všechny režimy, včetně manuálního řazení - shiftu!! Zkontroluj volant, jesti ho nemáš šikmo, jeď rovně, ruce z volantu a náhle tvrdě zabrzdi (připásej se), volant by měl držet ve stejném směru - sbíhavost, vůle, ramena tím laicky zkontroluješ. Pusť si klimatizaci, jestli funguje, dále rádio, světla, panoramatickou střechu atd. Zkontroluj spodek auta, podívej se do kufru, klidně i pod rezervu, jestli ji auto ještě má, zda někde neteče, není vidět rez atd. Zkontroluj slícování kapoty, plechů na karosérii, všechno by mělo sedět perfektně, žádné velké škvíry, zvláště nepravidelné, zkontroluj alespoň okem lak... Tohle asi všechno víš.

GM převodovky se bohužel hodně repasují, takže s tím bych tak na 50% počítal. Doporučuji klidně vyměnit olej v převodovce, i kdyby ti majitel říkal, že už ho měnil jednou, nedávno. Zopakoval bych to, měl bys mít pak větší jistotu, že ti automat vydrží, ale dej to někomu, kdo to fakt umí, i na tom se dá hodně neodbornou údržbou pokazit. Držím palce!
scooter_x

#28 Příspěvek od scooter_x »

jj, kolega má pravdu.
Plus si dej ještě obzvlášť pozor na tu panoramu, ty se prej rády kazej, něco v mechanismu zavírání/otvírání, a pak to je docela pálka...
cajik8

#29 Příspěvek od cajik8 »

Tak...jedeme uz za hodinku tak dneska vecer napisu jak jsem dopadl a jestli je auto pred barakem,jedeme odtahovkou tak nepojedu po svych a jinak k tomu co jste napsali.
Dekuju moc za rady,nakonec jsem premluvil kamarada co opravuje bmw a jede semnou sice zaplatim asi o 300km vic na odtah ale to nevadi radej at to koupim poradne a nemam pak zbytecne vycitky..
S tou panoramou mel jsem ji uz 2krat a 2 krat nejela kvuli cidlum pohybu tak doufam ze dortetice to bude dobry:D.
Jeste se budu snazit stahnou tu cenu alespon na 9500E coz uz by byla hodne solidni cena a snad aspon ty 200e co mi zaplati odtah slevi:)
Pak mi jeste budete muset poradit jak je to s prihlasenim slysel jsem ze na cistopis maji ze zakona az mesic ale real je tak tyden-14 dni co je na tom pravdy? docela to auto potrebuju a rad bych pristi pondeli uz jezdil:(
cajik8

#30 Příspěvek od cajik8 »

Tak jsem novym majitelem x3:)
Musim rict ze jak jsme prijeli do vidne tak jsme asi hodinu cekali na majitele bazaru protoze zrovna v ty x3 jezdil na modrych znackach,pri cekani uz jsme mysleli ze jsme se napalili protoze vedle byl druhy bazar a stala tam stejna x3 za 19900e z roku 2005 tak nam to neprislo normalni:)
Jinak k autu,byl semnou muj mechanik co mi dela bmw a nemohl pochpit v jakym technickym stavu to auto je.Kdyz jsem si sedl za volant tak mi prijde jakoby to vyjelo z fabriky,ale nejakou musku to precejenom ma.
Jakoby pri plnem seslapnuti plynu pri rychlem rozjezdu bouchne ze spod auta(shodli jsme se na zaveseni kardanu)coz jsem ani tak neresil je to oprava par korun,na zaklade toho jsme ale cenu nakonec dostali na 9400E takze s mym kurzem 237 000kc.
Jinak je to sportpacket je to v zatackach krasne pevne a nehoupe to a motor slape jako novy.
Kdyztak pak neco malo vyfotim a hodim sem pro predstavu real foto auta,dneska jedu na technickou atd a budu doufat ze na cistopis nebudu cekat x dni:)Prosim nevi nekdo jestli to nejde nejak urychlit na urade? dekuji
HaryXXL

#31 Příspěvek od HaryXXL »

Blahopřeji k autíčku a přeji hodně šťastných kilometrů, s registrem vozidel je to teď u nás naštíru, snad jen, jestli tam u vás na městě nemáš nějakého známého na úřadu, ale i tak to bude asi "vopruz". Snad to půjde rychle...
cajik8

#32 Příspěvek od cajik8 »

Tak stk a emise mam hotovy,zitra rano si mam jit pro papiry a pak to zanesu na urad a budu doufat ze to pristi tyden bude protoze jezdim tady ty kousky bez znacek:D
Jinak auto zespodu nema zadne vule a nic na sute nenasli co je potreba vymenit takze jsem rad ze je to fajn,teda az na 1 manzetku kde je asi 2mm dirka a prska tak se to vymeni a ok.
cajik8

#33 Příspěvek od cajik8 »

foto z stk:)
Přílohy
IMAG0873.jpg
IMAG0873.jpg (85.82 KiB) Zobrazeno 3216 x
cajik8

#34 Příspěvek od cajik8 »

interier
Přílohy
IMAG0870.jpg
IMAG0870.jpg (102.08 KiB) Zobrazeno 3215 x
IMAG0871.jpg
IMAG0871.jpg (111.43 KiB) Zobrazeno 3215 x
scooter_x

#35 Příspěvek od scooter_x »

Taky gratuluju ke koupi, je krásná, tak hlavně ať dělá jenom radost a dlouho vydrží! :) A kdybys měl cestu na Kolín, dej vědět ;)
cajik8

#36 Příspěvek od cajik8 »

Diky moc chlapi ja doufam ze jo uz jsem mel doma hodne strasaku:) Sakra jen Kolin od znojma sakra daleko ale mozna pojedu s kamaradem pro auto za prahu:) jinak sportpacket sedi to pekne a asi by to bez toho bylo zase houpavejsi ale jsou na tom jen 235 nevim jestli jsou predepsane ale na zadek by se mi alespon 275 libilo vic:)
Jeste bych se rad zeptal na to lupani jakoby ono mi to dela vetsinou fakt kdyz to auto seslapnu na podahu ale kdyz jedu pomalu tak vubec nic,je to pravidelne cvakani(u 330xd mi to delala poloosa na prednim kole,ale tam to lupalo prakticky pokazde kdyz jsem jel doleva,ale ten zvuk je prakticky stejny s tim co mi to dela ted)
Chci se zeptat jak jsem psal ze je ta manzetka od poloosy trosku natrhla a prska z tama mazivo,nemuze spis odchazet poloosa nez jak jsme si mysleli to zaveseni kardanu nebo kardan?
Podle me ten kdyz jde do haje tak to bouchne 1-2krat a jede se,ale ted jsem to byl zkusit vytocil jsem to na 1ku do plnych otacek a lupalo to vickrat a pravidelne se stejnyma mezerama.Jak bude na znackach zkusim to poradne projet nekde mimo mesto tedka se motam spis po meste a ta to nedela nic kdyz jedu pianko:)
cajik8

#37 Příspěvek od cajik8 »

nebo tak se zeptam,myslim ze mi to boucha jen na 1ku ale kdyz to preradi dal tak uz nic,nejspis jen kdyz to jede nejvetsi silou.Tak ted nevim jak budu mit znacky musim do servisu bude to asi lepsi ale i tak bych to rad vyspekuloval:D
lp

#38 Příspěvek od lp »

Není mezinápravový diferenciál http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=112478 pokud jo chtělo to větší slevu.
cajik8

#39 Příspěvek od cajik8 »

no abych rekl pravdu tak to netusim,ted jsem byl pod autem a nasel jsem tam takovou jakoby trhlinu v tom kovu,dam sem par fotek jestli mi nekdo poradi co to je.
Jinak dela to jen pri plnem a nejspis na tu 1ku ale nemam to poradne odzkousene.tady foto muze to byt pricina ta trhlina?
Přílohy
IMAG0881.jpg
IMAG0881.jpg (97.12 KiB) Zobrazeno 3191 x
cajik8

#40 Příspěvek od cajik8 »

dalsi
Přílohy
IMAG0878.jpg
IMAG0878.jpg (72.28 KiB) Zobrazeno 3190 x
IMAG0879.jpg
IMAG0879.jpg (45.94 KiB) Zobrazeno 3190 x
Odpovědět