Zugy píše:Jeste bych mel dotaz..rodice me tlaci do smaxa nebo mondea kolem 2008 ze bude levnejsi servis..ja si nemyslim ze tam bude vyrazny rozdil,kdyz otec menil jeden zadni tlumic na smaxovi za10000... rad bych jim to vyvratil..pac jsem zamilovany do bmw. Dokaze nekdo srovnat ten servis? Myslim ze diky bmw klubu sezenu hodne veci levnejc a vyresim levnejc,cili by to bylo finacne stejne narocne.. dokaze prpaim nekdo zhodnotit? Dik.. P.S. nechci jezdit fordem:-)
Já bych to viděl takto: Svez se v obou autech a uvidíš. Je to nesrovnatelné. Smax i Mondeo jsou pěkná auta, ale BMW to není ani náhodou, i když to bude mít ročník 2008 (myslím Ford). Servis bude mít Ford s nižšími náklady, to je jisté (počítám-li havarijní pojistku u BMW, gumy, popř. hliníky na kola u BMW, spotřeba - u LPG to vyjde ale cca nastejno a další věci - je to slušnej ranec peněz), prostě servis u BMW X5 bude vždy dražší, na druhou stranu dostaneš kvalitní materiály, vysokou pasivní bezpečnost atd., za luxus se musí zaplatit. Smax je malé MPV, Mondeo je ve své střední třídě vyjma éčkového MB na vrcholu, co se týče prostoru v zavazadelníku, je to kombík. X5 je SUV, s motorizací 4.6is je to žihadlo a zároveň už slušná machrovinka, takovej "kundolap". Budeš-li následně znovu toto auto prodávat, asi půjde hodně pod cenou nebo rovnou do šrotu, lidé se bojí velkoobjemových motorizací, na to také nezapomeň, Mondeo i Smax se ti bude prodávat později mnohem snadněji, ale cenově to auto půjde rychle dolů narozdíl od X5, která si drží až nesmyslně svou cenu - v jistém slova smylu to může být výhoda.
Shrnu-li to, rodiče mají pravdu, že Ford vyjde levněji, na druhou stranu auto si nekupují oni, ale ty!!! Jestli chceš BMW, tak do něj jdi - musíš si rozmyslet, zda máš peníze na servisy ohledně X5, pokud ano, není co řešit. Štvalo by mě osobně, kdybych jezdil ve Fordu a vyčítal si později, proč jsem nešel do BMW, zvlášť když to je X5. Konkurovat tomu může jen BMW 750i, ale to je zase úplně jiné auto, X5 byla kdysi po 7 druhé nejdražší auto, co jsi si mohl od BMW koupit, takže kvalita zpracování tomu uvnitř také odpovídá.
Měl jsem možnost srovnat Audi A8 s BMW X5, ročníky 2007 a 2006 a za mě to vyhrálo BMW, ale to už je o prioritách a subjektivních pocitech. Na X5 se mi líbí "pohled shora" a velká zrcátka, interiér (po faceliftu E53), krásný M-volant a další věci. Kufr má E53 dost malý, na to také nezapomeň. Doporučuji Ti tedy se v těchto autech svézt, sám se pak rozhodneš. Nenech se ukecat, jestli opravdu máš na to jít do BMW (především z finančního hlediska), tak do toho jdi. S BMW můžeš srovnávat akorát tak Audi nebo Mercedes-Benz, popř. Porsche, ale ne Forda, i když je to také velmi slušné auto. Z dieselových motorizací je nejméně problémová u Fordu 1.8, horší je to pak s 2.0 a 2.2, benzinové motorizace jsou na tom o dost lépe. Smax i Mondeo jsou velká auta, takže to chce slušný motor, v benzinu se snad do toho dělal 2.3 nebo 2.5 l jako nejsilnější varianta, ale přesně nevím, to si zjistíš. A pokud tě rodiče budou tlačit dál, tak je nech svézt s sebou v X5 vs. Smax vs. Mondeo, myslím, že budou hodně překvapení (palec nahoru pro BMW)

Máš-li někoho mimo autorizovaný servis BMW, kdo tomu opravdu rozumí, má pořádnou diagnostiku atd., tak bych se toho servisu nebál.
Další variantou je ubírat se trošku jiným směrem v BMW, např. BMW 530xd Touring (kombík), jestli trváš na čtyřkolce, tak jak tu už psal kolega. Anebo X3 35d (méně prostoru) apod. Netrváš-li na čtyřkolce, je výběr mnohem větší.