Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 E53 4,4 v lpg
-
- Kontaktovat uživatele:
j3ykobim píše:
takovouhle E34 jsem ještě neviděl, snad se vyznaj v plynu líp než v autech
http://www.lpgservis.cz/reference/prest ... w-e34-20i/![]()
5er nebo 3er, vždyť je to stejné

Já platil za Range ROVER 4.4 V8 286 Ps, je to X5 53 v jiné karoserii. 29.000,-Kč za bodovou stříkačku LPg, v kufru mám 100L nádrž, naprostá spokojenost jedu i 220km/h na LPG, dle tacho. Teď se mi posral reduktor, myslel jsem, že mám v hajzlu těsnění pod hlavou a bnebo hlavu, ale nakonec se poškodilo těsnění mezi plynem a vodou v reduktoru a ten plyn utíkal do chlazení a vytlačoval víčkem vodu. Ale je to v záruce, takže je to v poho.
No systém funguje, ale konkrétně u mě stím měly děsný problémy to dát dokupy, prvně nebyly schopný správně zapojit reduktor na vodu, takže se mi to nepřepínalo na lpg. To jsem zjistil asi po půl kilometru tak jsem jim to vrátil. Pak ještě pár návštěv a vše fungovalo. Teď naposled mi z toho ucházel plyn, když jsem zjistil, že hadice byla upižlaná nějakým nožem a pod páskou držela cca 2 mm tak jsem se rozhodnul, že již tam nepojedu a jezdím k jinam. Jo mám to namontované něco přes rok a najeto asi 20 000km a v servisu jsem stím byl asi sedmkrát
. Montujou polskej STAG, asi bych si po zkušenostech připlatil za lepší systém
Jo a toroidní nádrž místo rezervy je na to auto zoufale malá, někde jsem slyšel, že někdo nechává baterku pod plynovou nádrží a pak se tam vejde asi 75 l to už by šlo takhle ti tam daji 59l a můžeš jí naplnit na 80%. Jelikož je polská tak jsem tam nacpal asi 38 l a vypnulo to. ( opět návštěva servisu a úprava).

Jo a toroidní nádrž místo rezervy je na to auto zoufale malá, někde jsem slyšel, že někdo nechává baterku pod plynovou nádrží a pak se tam vejde asi 75 l to už by šlo takhle ti tam daji 59l a můžeš jí naplnit na 80%. Jelikož je polská tak jsem tam nacpal asi 38 l a vypnulo to. ( opět návštěva servisu a úprava).
-
dik moc ze ses ozval,prave premyslim jestli to tam dat...vim ze stag je takova levnejsi varianta. Ono jde spis o to jestli neodchazeji napr reduktor a jestli tam vlastne ten jeden staci,je tam pomerne levnejsi montaz nez u jine konkurence v brne teda co jsem tak koukal kdyby jste vedeli rad se kouknu na odkaz.
Tu baterku jsme resili rikali ze se to nejak udela ale je jasny ze clovek chce aspon 300 km na nadrz najet.
Nevim no ono to chce mozna trosku trpelivosti nez si to vsechno sedne jak ma jeste se kazdopadne rozhodnu a budu zkouset hledat jinou firmu.
Tu baterku jsme resili rikali ze se to nejak udela ale je jasny ze clovek chce aspon 300 km na nadrz najet.
Nevim no ono to chce mozna trosku trpelivosti nez si to vsechno sedne jak ma jeste se kazdopadne rozhodnu a budu zkouset hledat jinou firmu.
Koukni sem, taky pokukuju po LPG a myslím, že tady je o tom LPGservisu napsáno dost - dva lidi s BMW se shodují, že zabudovat to umí, ale neumí to nastavit, takže asi tak... Třeba ti to pomůže!
http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=8 ... g&start=20
http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=8 ... g&start=20
Mám na 3.0 od firmy hlpropan.cz tohle: reduktor MAGIC 3 COMPACT + ev.LPG , nádž 82l místo rezervy.Montováno v automt.cz, celkem slušná práce(ale nic není dokonalé,specializuje se na SUV a měl s X5 zkušenosti)vyladěno v hl prpan na pobočce v Michelská 3/9.Tam tomu hodně rozumí,ale před dvěma lety, když jsem to montoval X5 jestě nedělali.Systém po vyladění funguje dobře, najeto cca 20 000km, spotřeba kolem 16l.
-
co jsem tedka obolaval firmy,tak se mi hodne solidni zdala k2000 trading v brne....rekkl jsem cenovou relaci a do te mi najde nejkvalitnejsi system.Ohledne toho magicu jsme se bavili rikal ze je to cesky vyrobek,ale kvalitativne je celkem nizko cemuz odpovida nejnizsi montovana cena.doporucil me celkova cena montaze 36000 kc STAG300 s tim ze se tam neda 1 vykonny ,ale 2 slabsi reduktory protoze na 8 val uz je to lepsi varianta,co jsem tak slysel.
V lpgservis brno jak jsem to tak cetl asi zadna slava neni,odpovida tomu delka montaze 1 den v ostatnich firmach v prumeru 2-3 dny a take mnoho stiznosti majitelu bmw a reklamaci.
Nicmene na system stag si nikdo nestezoval,spis na to jak to tam namontovali tak u systemu zustanu ale necham ho udelat jinde trosku jinak i za cenu priplatku 3000 kc:)
V lpgservis brno jak jsem to tak cetl asi zadna slava neni,odpovida tomu delka montaze 1 den v ostatnich firmach v prumeru 2-3 dny a take mnoho stiznosti majitelu bmw a reklamaci.
Nicmene na system stag si nikdo nestezoval,spis na to jak to tam namontovali tak u systemu zustanu ale necham ho udelat jinde trosku jinak i za cenu priplatku 3000 kc:)
-
Tak a je to namontovane ve fedorauto sastem lovato cena 36000 plus svicky bosch 2400kc..Po 300 km zatim spokojenost spotrebu zkoumam trosku jsem na to slapal tak to bude docela dost ale uvidime jak se to ustali v beznem provozu jinak myslim ze system je moc fajn v motorovem prostoru jde videt prakticky jen reduktor jinak je vsechno schovane tak hodne dobra prace muzu doporucit 

-
kua tak jsem dneska prijel z fedoru myslel jsem ze to seridi,ale jakmile to napichli tak rikali ze to nejde...ze je problem v tom ze vynechava 7. valec ale s tim ze to lpg zvyraznuje a ze to dela mirne i na benzin coz jsem predtim teda nepocitoval a vubec nic na diagnostice nebylo....a navic jakmile jsem zase odjel 150 km domu tak vubec nic a auto jelo krasne..
Tedka to budu resit asi tim ze zajedu nekam jinam na napichnuti celeho systemu a uvidim co to bude ale kazdopadne svicky a cifky se zkontrolovali a rikali ze to bude ventil.Ze by se mi chtelo rozdelat motor to se mi moc nechce tak snad to nebude to nejhorsi.
popripade nema nekdo zkusenost s tim ze lpg malinko rozhazi i benzin a pak z toho vznoikne tohle??
Tedka to budu resit asi tim ze zajedu nekam jinam na napichnuti celeho systemu a uvidim co to bude ale kazdopadne svicky a cifky se zkontrolovali a rikali ze to bude ventil.Ze by se mi chtelo rozdelat motor to se mi moc nechce tak snad to nebude to nejhorsi.
popripade nema nekdo zkusenost s tim ze lpg malinko rozhazi i benzin a pak z toho vznoikne tohle??