Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 E53 ake kola
caute rozmyslam nad 19"-kami teraz mam 18-ky. viete mi dat nejako radu ci ist do 19-tok alebo nechat 18-ky. cena 19-tok je neskutocne vysoka" trochu ma to odradza. ale je to zase krajsie. a tie 18-ky su celkom o.k a aj cena je v norme. vadi mi na 19-kach ze v zadu je sirsia ako v predu a tym ju mozem nechat len vzadu ,ze nemozem ich jednu sezonu dat dopredu a potom nazad dozadu, zoderu sa pneumatiky priblizne rovnako? ked je to 4x4 ? alebo pojdu zadne pneu skor na odpocinok ? diik za postrehy
mám klasiku 255 vpředu, 285 vzadu na 19". Kola se sjíždí vcelku rovnoměrně, takže když jsou vzadu sjetý na kontrolní čudlíky, tak vpředu je tak 1mm nad čudlíkama. Jinak cenově jsou podle mě Ok. Kupoval jsem celou sadu alu+pneu za cca. 20 tis.Kč (byli mírně jetý, ale 25 tis. km jsem na nich ještě najel). Od té doby kupuju pneu Michelin Diamaris 4x4 a cena je tak 22 až 24 tis. za sadu podle e-shopu.
no .. pokud chces19, kup si 19, jsou hezci, presne, jak jsi napsal
(ty original 19 jsou na e53 podle me nejhezci kola
)
nemyslim, ze nekdo tyhle auta extremne vyuziva na to, aby potreboval nizkoprofilove gumy (jsou vyjimky, vim
znam ) ..
se sjetim nemam zkusenost, na aute mam prvni sadu ...
predpokladam, ze pokud se jezdi "normlane", odejdou vsechny gumy zhruba stejne ... zadni prenasi vice vykonu, ale je sirsi .. mela by prilnout lip ...

(ty original 19 jsou na e53 podle me nejhezci kola

nemyslim, ze nekdo tyhle auta extremne vyuziva na to, aby potreboval nizkoprofilove gumy (jsou vyjimky, vim

se sjetim nemam zkusenost, na aute mam prvni sadu ...
predpokladam, ze pokud se jezdi "normlane", odejdou vsechny gumy zhruba stejne ... zadni prenasi vice vykonu, ale je sirsi .. mela by prilnout lip ...
Rozhodně bych šel do originálek, kolama můžeš celkový vzhled dost zkazit. Kola se mi zatím sjíždějí vcelku rovnoměrně, tak přehazování mezi přední a zadní nápravou nemusím řešit. Otázka je jenom zda jsi si ochotný připlatit nějakou kačku za vzhled, jak píše ajfel, málokdo tenhle typ auta využívá na hranici jeho možností a tak pro jízdu asi nebude rozdíl mezi 19 a 18 nějak podstatný ( jen moje doměnka, celou dobu mám 19-tky
)