Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 3,0D/ 4,4i koupě
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj všichni X5kaří,
před týdnem jsem přišel o své E39 a chtěl bych koupit X5. Už jsem měl dva bavoráky v benzínu a byl jsem maximálně spokojen, poměr mezi spolehlivost a požitkem jízdy byl vynikající. E39 jsem měl s 2,8i cca 193 koní a teď bych si chtěl koupit X5 a zvažuji buď 4,4i nebo 3,0D. bohužel 4,8i je málo a jsou o dost dražší. Chtěl bych 2005 - 2006 r.v. . Moje dilema je mezi naftou a benzínem. Benzín se spotřebou cca 18l ale živé auto nebo 10l nafty a čekat kdy budu měnit turbo nebo vstřiky. Jaké je mínění a zkušenosti uživatelů - členů klubu ?
před týdnem jsem přišel o své E39 a chtěl bych koupit X5. Už jsem měl dva bavoráky v benzínu a byl jsem maximálně spokojen, poměr mezi spolehlivost a požitkem jízdy byl vynikající. E39 jsem měl s 2,8i cca 193 koní a teď bych si chtěl koupit X5 a zvažuji buď 4,4i nebo 3,0D. bohužel 4,8i je málo a jsou o dost dražší. Chtěl bych 2005 - 2006 r.v. . Moje dilema je mezi naftou a benzínem. Benzín se spotřebou cca 18l ale živé auto nebo 10l nafty a čekat kdy budu měnit turbo nebo vstřiky. Jaké je mínění a zkušenosti uživatelů - členů klubu ?
Za sebe můžu říct akorát to, že jsem taky přešel z E39 2,8i do X5 3,0d a jsem spokojenej. S X5 jsem zatím najel 78 tis. km a turbo i vstřiky jsou v pohodě. Průměrná spotřeba kolem 10,3l (reálná, BC ukazuje kolem 10,1).
Není to tak živé jako E39, ale to bych vzhledem k hmotnosti X5 ani neočekával. Každopádně ale lepší než 3,0d bude 4,4i + LPG
Není to tak živé jako E39, ale to bych vzhledem k hmotnosti X5 ani neočekával. Každopádně ale lepší než 3,0d bude 4,4i + LPG

Maca píše:Za sebe můžu říct akorát to, že jsem taky přešel z E39 2,8i do X5 3,0d a jsem spokojenej. S X5 jsem zatím najel 78 tis. km a turbo i vstřiky jsou v pohodě. Průměrná spotřeba kolem 10,3l (reálná, BC ukazuje kolem 10,1).
Čau chlape,jsem rád že jseš spokojenej

plus 2litry oleje na 5tkm

-
- Kontaktovat uživatele:
za sebe mužu říct to, že s X5 4,4i mám najeto nekolik tisíc km.. po Praze na krátkých trasách se studeným motorem si to vezme při krocení do 20 litru, to je pravda..
na druhou stranu, pokud člověk nejezdí skákačky 5km, dostane se i v tý Praze na 16...
Dlouhodobá spotřeba v pohodě 13 litrů... A to se člověk neomezuje... naposledy v sobotu český budějice do prahy a zpet za 12,8...
3.0d nejede, kvuli tomu bych to nebral a chrochtá to... ona ani ta 4,4 nejede nikterak zázračně, takovej lepší základ do toho auta:-)
na druhou stranu, pokud člověk nejezdí skákačky 5km, dostane se i v tý Praze na 16...
Dlouhodobá spotřeba v pohodě 13 litrů... A to se člověk neomezuje... naposledy v sobotu český budějice do prahy a zpet za 12,8...
3.0d nejede, kvuli tomu bych to nebral a chrochtá to... ona ani ta 4,4 nejede nikterak zázračně, takovej lepší základ do toho auta:-)
Maca píše:M3maniac píše:Čau chlape,jsem rád že jseš spokojenej...
nazdar chlape, jsemale příště už to bude zase něco jinýho, je to přeci jen taková "koza" houpavá
no M3 to neni,ale na vzduchovém podvozku a ze sportpaketem to není zas tak hrozné

M3maniac píše:Maca píše:M3maniac píše:Čau chlape,jsem rád že jseš spokojenej...
nazdar chlape, jsemale příště už to bude zase něco jinýho, je to přeci jen taková "koza" houpavá
no M3 to neni,ale na vzduchovém podvozku a ze sportpaketem to není zas tak hroznéřekl bych že málo které auto této kategorie umí takhle zatáčkama
přesně tak ten sportpacket podvozek je pevnější v zatáčkách než kdejaká e46tka, a na 20" kolech je to v zatáčkách stejně rychlý jako kdejaký coupe...
samek píše:3.0D mě u X5 moc nenadchnul,jediný plus vidim pouze ve spotřebě.Řešim otázku zda se vyplatí si připlatit za 4.8is,jestli krom výkonu a určité exklusivity získam něco víc.
to rozhodně, je to vrcholná verze a je to jiný než ostantní

Na firmě máme dvě X5 z toho jedna je už dneska babička 4.4i rok 01 naj kolem 200t a ač pravidelný servis,tak se řeší celkem dost problémů hlavně kolem motoru a převodovky a ty částky jsou prostě astronomický.....Já koukam něco kolem roku 05 naj. kolem 60t,zatim jsem v pozici kdy si můžu vybírat auto pro radost a zábavu,ale zase velký auto vetší problémy
.......protože to jak tady umí lidi závidět je někdy horší než ty peníze za servis
Možná bude jednoduší koupit nějákou 550i a je vyřešeno

samek píše:Na firmě máme dvě X5 z toho jedna je už dneska babička 4.4i rok 01 naj kolem 200t a ač pravidelný servis,tak se řeší celkem dost problémů hlavně kolem motoru a převodovky a ty částky jsou prostě astronomický.....Já koukam něco kolem roku 05 naj. kolem 60t,zatim jsem v pozici kdy si můžu vybírat auto pro radost a zábavu,ale zase velký auto vetší problémy.......protože to jak tady umí lidi závidět je někdy horší než ty peníze za servis
jestli chceš tu X5 is rv. 05 s 60tis najeto tak se připrav že 800tis a víc podle stavu a výbavy... je pravda že za tyhle peníze 550i koupíš možná ještě snáž...
Nazdar pánové, nepotřebu x5 ale chci jí.. nádherný stroje. Jen takovej základní problém, brzdí mě žena a nedodělanej barák, takže finance mají prioritu někde jinde. Mám v plánu ukousnout tak 300 000 a pokusit se někde něco ulovit. Pro začátek zkusíme 3,0 d který pojmem jako rodiný a až příjde čas dopřejeme si víc hrnců a lepší šťávu. Kurva, ale co mě drtí jsou ceny českých bazarů oproti německým stránkám. Př. mobile.de - r.2004, 3,0 d manual 4700- 10000 euro což je max. 270 000 .............vs. český bazary to samý za 450 000- 600 000 tak mě poser . řeknu Vám, že raději uvěřim těm soukromejm německejm inzerátům nežli českým bazarům. Nechci do toho teď moc cpát ať oto více zbyde na 4.8 i . Jsem zvědavej co na to řeknete a těšim se do světa BMW...