Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

27.10.2012 Autodrom Most

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Zpráva
Autor
Etien

#1 Příspěvek od Etien »

Den otevrenych dveri 8)

tak kdo se prida a zkusi se podivat na hranici moznosti v bezpeci uzavreneho okruhu?

http://www.autodrom-most.cz/cz/akce/testovani/

jenom pripominam, ze u otevrenych vozu je povinnost helmy...
Etien

#2 Příspěvek od Etien »

koukam zajem, ze se skoro dela fronta 8)
IIIpivo

#3 Příspěvek od IIIpivo »

Etien píše:koukam zajem, ze se skoro dela fronta 8)

No já nevím, mám z toho respekt, rozžhavit auto na okruhu :-/
Etien

#4 Příspěvek od Etien »

lepsi na okruhu nez na silnici 8)

navic nikdo Te tam nenuti to zhavit do bela...

proste mas moznost si na perfektnim povrchu zkusit co umi auto a co umis Ty aniz by ze zatacky vylitlo neco proti Tobe a aniz by okolo byly stromy, skarpy a jine veselosti... 8)
IIIpivo

#5 Příspěvek od IIIpivo »

Etien píše:lepsi na okruhu nez na silnici 8)

navic nikdo Te tam nenuti to zhavit do bela...

proste mas moznost si na perfektnim povrchu zkusit co umi auto a co umis Ty aniz by ze zatacky vylitlo neco proti Tobe a aniz by okolo byly stromy, skarpy a jine veselosti... 8)

popřemejšlím o tom :-) Chtěl bych zkusit vypnout DSC :-)
xyron

#6 Příspěvek od xyron »

DSC klidně vypni, zase taková bomba to není... to bys uz opravdu poznal spíš na tom okruhu jak píše Etien.. v provozu se stejně moc rychle a na hraně jezdit nedá, takže DSC je skoro k ničemu za normálních podmínek na silnici... (ale možná to je tím že jezdím slušně) :-))
IIIpivo

#7 Příspěvek od IIIpivo »

xyron píše:DSC klidně vypni, zase taková bomba to není... to bys uz opravdu poznal spíš na tom okruhu jak píše Etien.. v provozu se stejně moc rychle a na hraně jezdit nedá, takže DSC je skoro k ničemu za normálních podmínek na silnici... (ale možná to je tím že jezdím slušně) :-))

No nevím, občas mi svítí jak vánoční stromeček :-) Vypnout ho a jezdit pod hranicí možností, to mi opravdu změnu neukáže, ale za 14 dní je otevřenej masarykáč, tak to asi zkusím, severní morava je proklatě daleko :-)
jaho

#8 Příspěvek od jaho »

Bohužel jsem právě po operaci žlučníku a tento termín nezvládnu...moc mě to mrzí, protiže jezdím každý rok do Mostu na drom na motorce a je to opravdu nářez...člověk si ověří limity, keré za normálního provozu nelze bezpečně vyzkoušet...
Vřele doporučuji...
Etien

#9 Příspěvek od Etien »

jaho píše:Bohužel jsem právě po operaci žlučníku a tento termín nezvládnu...moc mě to mrzí, protiže jezdím každý rok do Mostu na drom na motorce a je to opravdu nářez...člověk si ověří limity, keré za normálního provozu nelze bezpečně vyzkoušet...
Vřele doporučuji...

tak to je skoda, zrovna s Tebou jsem tak nejak pocital :wink:

hlavne se dej dohromady chlape... okruh tam bude i pristi rok 8)
jaho

#10 Příspěvek od jaho »

Díky...můj stav se po pooperačních komplikacích pomalu lepší a tím se mi lepší i nálada...
Doufám, že jsem si nemoci již vybral a příští rok to vyjde... :wink:
IIIpivo

#11 Příspěvek od IIIpivo »

a když sme u toho, do Brna se někdo zajede podívat ?
TomikTT

#12 Příspěvek od TomikTT »

Osobně nemám na to nervy:
1) čekat ve frontě, která je tak 2hodiny dlouhá, kdy musíš čekat u svého auta a popojíždět. Tudíž se nemůžeš ani dívat na ostatní jezdce

2) masová záležitost - na okruhu se pohybuje vážně docela dost aut a ne každý má všech 5 pohromadě (zkušenost) a umí se pohybovat na okruhu mezi výrazně silnějšími vozi

3) Z4ka je na Most pomalá, i když zdaleka ne nejpomalejší a v Brně to už vůbec nemá smysl (extremně rychlí okruh)

Jako divák se možná ukážu, ostatně jako vždy. Jako jezdec preferuji jiné okruhy v česku ;-) Ale podívaná je to super, doporučuji - třeba když nějakej chlapec vyveze svoji uplně novou fábii a v apexu ji otočí na boudu, to zamrazí
IIIpivo

#13 Příspěvek od IIIpivo »

TomikTT píše:Osobně nemám na to nervy:
1) čekat ve frontě, která je tak 2hodiny dlouhá, kdy musíš čekat u svého auta a popojíždět. Tudíž se nemůžeš ani dívat na ostatní jezdce

2) masová záležitost - na okruhu se pohybuje vážně docela dost aut a ne každý má všech 5 pohromadě (zkušenost) a umí se pohybovat na okruhu mezi výrazně silnějšími vozi

3) Z4ka je na Most pomalá, i když zdaleka ne nejpomalejší a v Brně to už vůbec nemá smysl (extremně rychlí okruh)

Jako divák se možná ukážu, ostatně jako vždy. Jako jezdec preferuji jiné okruhy v česku ;-) Ale podívaná je to super, doporučuji - třeba když nějakej chlapec vyveze svoji uplně novou fábii a v apexu ji otočí na boudu, to zamrazí

Tak sem si to dneska zkusil, jo Z4 není z nejsilnjších, ale špatně na tom není. Okorát teda na tý vodě to s letníma slikama při 2st C° to byl na mé řidičské umění harcore a a po dvou nepříjemných ztrátách kontroly, už mě pak dávaly i kombíky :-) Bylo to zajímavý, ale na suchu by to byl asi úplně jinej zážitek.
TomikTT

#14 Příspěvek od TomikTT »

Tak super, že jsi spokojený, přece jenom máš síčko a ještě Coupe. To podle mě jezdí lépe než moje. Na dešti ten výkon určitě dostačuje, to jsem teda na okruhu nikdy nezkoušel, a máš můj respekt :-) Bylo hodně lidí? Tady (Praha) je sněhová kalamita, neměl bych se stejně jako dostat do Brna, abych pojezdil. Nedávno jsem dával diff s kratším poměrem. Těším se, až někdy zkusím na okruhu.

Jsou fotky nekde? Treba s tvojím kupátkem? ;-)
BTW. Most byl prý zavřený, srabi :D
IIIpivo

#15 Příspěvek od IIIpivo »

TomikTT píše:Tak super, že jsi spokojený, přece jenom máš síčko a ještě Coupe. To podle mě jezdí lépe než moje. Na dešti ten výkon určitě dostačuje, to jsem teda na okruhu nikdy nezkoušel, a máš můj respekt :-) Bylo hodně lidí? Tady (Praha) je sněhová kalamita, neměl bych se stejně jako dostat do Brna, abych pojezdil. Nedávno jsem dával diff s kratším poměrem. Těším se, až někdy zkusím na okruhu.

Fotodokumentace vzhledem ke skutečně prekérním podmínkám není, kamarád který natáčel, při hodinách vždy ve strachu o život strhnoul kameru, takže taky nic. Docela sem dorazil v kačírku kola, když sem do něj po boku vlítnul. Mám se ještě od pánů řidičů co učit, ale udělal bych fakt líp kdybych tam hodil zimáky, ty letní sjetý gumy to byl fakt trapas, není nic horšího než když vás předjždí pohřebák s 1.9 audinou v kombi, to sem už fakt opouštěl okruh s tím, že se tam už nikdy nevrátím :-D
TomikTT

#16 Příspěvek od TomikTT »

Škoda, škoda. Jestli planujes se takhle povozit casteji, tak ti doporucuji koupit si nejaky R17 - jsou lehké a pevnejsí, levné pneu. Jede to na nich jak o zivot, a nebude ti jich líto - je to vážně velký rozdíl. A pak mít vedle toho kola na show&shine ;-) Proste na okruhu se jdeš hlavně svézt a né se ukazovat a proto ty 17" nebo hodně kvalitní a lehké 18", ale u těch pak zamrzí podobný výlety ven z tratě
Lukaash

#17 Příspěvek od Lukaash »

TomikTT píše:Tak super, že jsi spokojený, přece jenom máš síčko a ještě Coupe. To podle mě jezdí lépe než moje. Na dešti ten výkon určitě dostačuje, to jsem teda na okruhu nikdy nezkoušel, a máš můj respekt :-) Bylo hodně lidí? Tady (Praha) je sněhová kalamita, neměl bych se stejně jako dostat do Brna, abych pojezdil. Nedávno jsem dával diff s kratším poměrem. Těším se, až někdy zkusím na okruhu.

Nebyl ;-)
Přílohy
27.10.2012
27.10.2012
Z4 Most.jpg (115.17 KiB) Zobrazeno 3513 x
TomikTT

#18 Příspěvek od TomikTT »

Někdo mě mystifikoval :twisted: Fokta krutá! Vážně se jezdilo? A jak to vypadalo? BTW - hezký soft top, od BMW?
Lukaash

#19 Příspěvek od Lukaash »

Jezdilo a byla i tam po celou dobu docela slusna fronta :-)
Ja si moc nezajezdil, s ESP nuda a bez neriditelny :-D (malo zkusenosti) ale vetsina lidi si to evidentne uzivala.

Top je oem.

nejake cizi fotky

https://picasaweb.google.com/speedyRX7/Most27102012
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 112&type=3
TomikTT

#20 Příspěvek od TomikTT »

No ty k.... zase fronta i v takovým počasí, strašný. Přitom v tom mokru by to mohla být echt zábava, ale zase ! ne když je na trati tolik aut. Na tohle to chce mekkčí pneu s pořádným vzorkem. Ani se ti nedivím, žes do toho nešel, ono ukočírovat Zetko, který je na mokru přetáčivý jako prase a ještě bez špéry, no to by vážně nemuselo dopadnou podle představ :)
Odpovědět