zatím žádné Ztko nevlastním, ale začínám se rozhlížet...netradiční kabrio s technikou e36
Zná tu někdo trošku techniku ASCčka? čistě jenom pro zvědavost. Co vše k němu patří a s čím vším je spojení? Nehodlám ho dodělávat, ale rád bych znal system trochu líp
Vlastním Z3(přes manželčin tlak je stále k prodeji jde ale o cupé)
Ale k ASC osobně jsem ho rozdělal a proměřil.
U fotky nahoře s klapkou je starší typ motoru 2,8(single vanos)
u mé 2,8 je double vanos a ASC přibržduje kola pomocí tlaku v brzdovém okruhu a zároveň omezuje výkon motoru.Vychází z udajů z čidel ABS v každém kole.Vpředu jsou čidla uzeměná (3piny)vzadu (2piny)odpor každého je do 1,5ohm.Při otáčení se hodnota mění. U Mverze jsou jenom dvoupinové a mčidla mají kovové tělo.
Dále se můžeš setkat s ASC+T,a model 2000 již má DSC(i stabilizace)
Jamall píše:jj měl jsem na mysli ascčko. Předpokládám, ne každá ř.j. abska to umí.
Primárně by mě zajímali dětské vady, místa kam se dívat, na co si dát pozor. Jak je na tom střecha? Zejména dovírány
pokud o nebylo nějako moc bořené (třeba přes střechu) tak problém s dovíráním vůbec neni, nechá se to docela seřídit, jde seřídit i přimáčknutí bočních okýnek ke střeše, pokud je střecha elektrická tak se jedná vždy o elektro-hydraulický systém, který je strašně jednoduchý a spolehlivý...nevim o nikom komu by se to rozbilo (krom třeba čidla dovření - ale to je většinou otázkou přerušeného drátu)
to auto defakto žádné extra dětské vady nemá...je to podvozkově E36 compact, vše je dostupné a jednoduché a motory ty zná každý kdo má E36 (E46)
jo jednu fakt dětskou vadu to vlastně má....vůle v uložení el.sedačky...hodně se sedačka v Z3 někdy hýbe ze předu dozadu...vymčkaji se takové gumové podložky....oprava tak na hodinku, stačí je vyměnit...ale tahle vada je fakt kravina
PavelJandak píše:mohu se zeptat, jak seřídím přimáčknutí bočních okýnek ke střeše?Díky moc
na spodní hraně dveří pod záslepkami jsou 2 štelovací šroubky....těmi řídíš sklon celého toho pojezdu okénka.... ale myslím Pavle že chodíš i na Z3 club a tam je to někde dokonce v návodu, zkus pohledat..
Zkušenější měl určitě opravý.Dle mě je Z3 shodná s E36 Compact.Kola mám na Z3 s ET35 a nelezou.Mám verzi s užším zadkem.Zadní brzda je kotoučová, ale ruční je řešena bubnem.