Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

M3 e46 co mi ještě chybí vědět

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Zpráva
Autor
kosh

#21 Příspěvek od kosh »

Fatal Design píše:
kosh píše:
Fatal Design píše:Nechci zakládat nové téma, tak se přifařím tady :)

Prohledal jsem celý internet a nenašel jsem informaci k E46 M3 a diodám na otáčkoměru. Chápu k čemu jsou, ale informace k teplotě oleje jednotlivých diod nikde. Potřeboval bych informaci typu :

Dioda 01 (4000 ot./min.) ... 30°C
Dioda 02 (4500 ot./min.) ... 40°C
Dioda 03 (5000 ot./min.) ... 45°C
.
.
.
.
Dioda 10 (5000 ot./min.) ... 150°C

Nevíte to někdo, nemáte to někdo v nějaké moudré příručce ?
Moc díky !

no jo, ale když se ti zahřeje motor tak ještě nebude teplá převodovka a diff už vůbec ne. Takže nespěchej mladej. Pro správné zahřátí by to chtělo alespoň 40 minutek jízdy

Co to ? Zajímá mě jen, jestli někdo zná ty hodnoty.
Koshi tobě na E92 zhasínají diodky až při jízdě ?

ted tam nejsou diody, ale plynule se mění poloha červeného pole dle zahřátí motoru. Ale ted v zimě jde cítit jak je ztuhlá převodovka i když je motor už zahřáty. Dával bych si na to pozor
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Fatal Design »

JJ, ale mě stejně zajímají ty hodnoty u E46 :woot:
turbovectra

#23 Příspěvek od turbovectra »

taky by me zajimaly...:)
cabal
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od cabal »

Speedy píše:Co se týká oleje, tak já leji do M3 Valvoline 10W-60 a motor se méně hřeje. Leju ho i do speciála a motor stále šlape jako novej a i při závodech co jsem se bavil s ostatníma lidma, tak se mi motor hřeje méně než s castrolem. Každopádně je třeba dodržet specifikaci 10W-60!

Taktéž jsem na doporučení člověka co jezdí s M3 cca 7 let závody volil před castrolem Valvoline a to 10W-60 racing
KOMA

#25 Příspěvek od KOMA »

No s tím olejem, do E46 M3 bych castrol nikdy nedal, to bych si raději nechal zlomit ruku :) Valvoline neznám, nezkoušel jsem, ale jak tady někdo psal, že stím olejem někdo jezdí závody, ano to určitě jezdí, mám taky kamaráda, ovšem po jednom dni, ten olej mění, takže na běžný ježdění, nevím, nevím. Já osobně, nejlepší zkušenos, mobil 5w50 rally formula, nejlepší olej co vůbec může být. K tomu castrolu, castrol oleje nevyrábí, je to jen firma co to pakuje do svejch vobalů, takže na trhu nakoupí, za co nejlepší cenu, od kohokoliv olej a ten pak naheftuje do těch svejch hezoučkejch obalů. Zkušenost osobní s castrolem - prve, kamoš natom zadřel motorku, dva roky starou, Ok, říkám si, asi to bylo jezdcem, né olejem, podruhé jsem viděl rozdělanej svůj motor, kterej jezdí 5w50 a vedle toho sice starší M3 e36, ale ježděnou jen na castrolu 10W60 a teda jak říkám, raději zlomit ruku. Na mým rozdělaným motoru ani ťuka špíny nebo takovýho toho bordelu co se uvolňuje, ale jak vypadal ten motor u té E36, vyloženě ho ten olej poškodil, sešlo se nás u toho tenkrát víc a všici kroutily hlavama, a pozor nebylo to auto z druhé ruky, origo první majitel, poctivej servis, toho člověka znám jen to nejlepší nikdy by nešetřil a nedával tomu za studena, kabrio mělo najeto tak k 90T, no co ten olej tomu udělal, plakal bych. Firma Castrol je u mě naprostej propadák, ano haním je, není to odemě moc hezké, ovšem potom co jsem viděl, prožil a slyšel, od jejich obchodního zástupce..... říkám NIKDY !!! a kdo si to tam dá... tomju přeji ať motor drží, není to nic příjemnýho u Mka dělat repas... :cry:
sic

#26 Příspěvek od sic »

KOMA píše:No s tím olejem, do E46 M3 bych castrol nikdy nedal, to bych si raději nechal zlomit ruku :) Valvoline neznám, nezkoušel jsem, ale jak tady někdo psal, že stím olejem někdo jezdí závody, ano to určitě jezdí, mám taky kamaráda, ovšem po jednom dni, ten olej mění, takže na běžný ježdění, nevím, nevím. Já osobně, nejlepší zkušenos, mobil 5w50 rally formula, nejlepší olej co vůbec může být. K tomu castrolu, castrol oleje nevyrábí, je to jen firma co to pakuje do svejch vobalů, takže na trhu nakoupí, za co nejlepší cenu, od kohokoliv olej a ten pak naheftuje do těch svejch hezoučkejch obalů. Zkušenost osobní s castrolem - prve, kamoš natom zadřel motorku, dva roky starou, Ok, říkám si, asi to bylo jezdcem, né olejem, podruhé jsem viděl rozdělanej svůj motor, kterej jezdí 5w50 a vedle toho sice starší M3 e36, ale ježděnou jen na castrolu 10W60 a teda jak říkám, raději zlomit ruku. Na mým rozdělaným motoru ani ťuka špíny nebo takovýho toho bordelu co se uvolňuje, ale jak vypadal ten motor u té E36, vyloženě ho ten olej poškodil, sešlo se nás u toho tenkrát víc a všici kroutily hlavama, a pozor nebylo to auto z druhé ruky, origo první majitel, poctivej servis, toho člověka znám jen to nejlepší nikdy by nešetřil a nedával tomu za studena, kabrio mělo najeto tak k 90T, no co ten olej tomu udělal, plakal bych. Firma Castrol je u mě naprostej propadák, ano haním je, není to odemě moc hezké, ovšem potom co jsem viděl, prožil a slyšel, od jejich obchodního zástupce..... říkám NIKDY !!! a kdo si to tam dá... tomju přeji ať motor drží, není to nic příjemnýho u Mka dělat repas... :cry:

Na pobavenie dobre :D
Ale oleju by som vinu urcite nedaval, to vyzera ako pokec u nejakeho garazmajstra :D

Za dalsie by si mal napisat do BMW, aby prestali predpisovat castrol 10w60, ktory bol vyvinuty pre novsie Mpower motory e46,e39,z4m atd.

Pre e36 su tam urcite lepsie viskozity ako 10w60, ale to by mal majitel vediet a je to jeho chyba.

Na Castrole 10w60 mam najazdenych stovky ostrych km na okruhu... a bol to jediny olej, ktory mal na motorovej brzde predpisane hodnoty, ostatne oleje typu Shell, Valvoline motor brzdili.

Do e46 M3 je to najlepsi olej.
KOMA

#27 Příspěvek od KOMA »

Jasně, že BMW doporučuje Castrol, Castrol má nejlepší marketing, když už nevyrábí a jen plněj, tak ještě aby ne. Ať si tam každej leje co chce, moje zkušenost je bohužel negativní a to velmi negativní. A s tím nejlepší olejem do E46 M3 je rozhodně MOBIL 5w50 rally formula :wink: ...
Tyfelek

#28 Příspěvek od Tyfelek »

KOMA píše:K tomu castrolu, castrol oleje nevyrábí, je to jen firma co to pakuje do svejch vobalů, takže na trhu nakoupí, za co nejlepší cenu, od kohokoliv olej a ten pak naheftuje do těch svejch hezoučkejch obalů.

A na tohle si přišel kde? Samozřejmě že castrol oleje vyrábí a ne jenom přebaluje. Uznávám, že castrol sype ohromný peníze do marketingu, ale taky do vývoje, což se o některých firmách v oboru říct nedá. Vím o čem mluvím otec je tam pracuje. Celý tvůj příspěvek mi spíš připadá jako JPP (jedna paní povídala)
Jandy
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Jandy »

KOMA píše:Jasně, že BMW doporučuje Castrol, Castrol má nejlepší marketing, když už nevyrábí a jen plněj, tak ještě aby ne. Ať si tam každej leje co chce, moje zkušenost je bohužel negativní a to velmi negativní. A s tím nejlepší olejem do E46 M3 je rozhodně MOBIL 5w50 rally formula :wink: ...

Nějaký pan Krampota jezdí závody do vrchu na e36 M3 a celou dobu na Castrol TWS a všecko bylo v klidu. Pak usoudil že tam naleje dražší Mobil a co se nestalo po 2 závodech prošel píst blokem. :roll: ,Tak pokračoval ještě na dalším motoru na Mobil a ve Štenberku se nový moitůrek přidřel. Od té doby je zpátky u Castrolu a auto o pět fumguje a funguje. :wink: Po tétzo zkušenisti si nikdo z nás nedovolí nalít do //M motoru cokoliv jiného. :wink:
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od MattyX Moderátor »

mobil 5w50 a 15w50 a podobny huspeniny sou uplne k nicemu , vyzkouseno na par agregatech a nejsou to moc vhodne oleje , jak tim jak se dlouho ohrivaji a nevim jestli olejovej film ma stejnou tloustku na vymezeni vůlí... rozhodně castrol je marketingově profláklá věc , ale oleje sou to pořád výborný , specifikace odpovída na 10w60 u S50 tak nechápu proč tam lít neěco jinýho :roll: pak ty ojnice s těma klikama lítaj :roll:
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
KOMA

#31 Příspěvek od KOMA »

Jak říkám, já s tím castrolem nemám dobrou zkušenost, těžko říct jak to je, vycházím z osobních zkušeností a hold jsou jiné než ty Vaše. Na mobilu jezdí i Brněnskej závodní tým, myslím se jmenujou ktm, mají sice japonské vozy, ale na mobil nedaj dopustit, slyšel jsem od člověka co proně něco řešil, tak nevím jestli to tak opravdu je :) . Co se týče firmy castrol, tak žádnou výrobu nemaj, řeší všechno externě v asii, a jestli mají nějaký vývoj, tady v evropě a pak to nechaj vyrobit v asii to netuším, ale nakupují a balej stejně jako třeba Shell. Samozřejmě kvalitu si hlídat musí, to je jasný. Já na mobil nedám dopusti, porsche ho myslím taky doporučuje do svejch aut, nebo aspoň kamoš si koupil novou 911 a leje tam mobil, ale mám pocit, že je doporučenej. O castrolu mám svoje míňení, jejich kšeft je akorát velká reklamní bublina, stejně jako olej 10w60, který speciálně vytvořily pro nové Mmotory, jak tu někdo psal. Samo, ať si každej leje co chce, je to každýho věc, já jen, že jste ten olej tady probírali, tak přidávám svoji zkušenost a ta mi bohužel nedovolí castrol pochválit, no i když vlastně babička ho má v sekačče a ta šlape už druhým rokem jak nová, tak snad tady bych měl zkušenost zatím dobrou :D ...
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#32 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Jen jeslit ty přidřený M3 nejsou náhodou špatnou údržbou a chlazením. I závodn í team může mít špatně postavený motor nebo zrovna špatný použitý díl a nemusí to být zrovna olejem.
Nicméně castrol RS, Valvoline 10W-60, Mobil a dokonce i AGIP 10W-60 jsem jezdil v zavodní M3 a nic se nepřidřelo a věřte, že při driftech to dostává větší sodu než někde při závodech do kopce.
Odpovědět