Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Převodovka M5 E34

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Odpovědět
Zpráva
Autor
pajaas

#1 Příspěvek od pajaas »

Zdravím.
Při zahřátí na provozní teplotu se ozývá se z převodovky( 5-ti kvalt) rachtání, mám pocit, že jsou to převodová kola.Když se zmáčkne spojka, tak to přestane.Dá se to řešit jinak než komletní výměnou převodovky?Dokáže to někdo v ČR opravit?
Díky za odpověd
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MattyX Moderátor »

to co popisujes zni jako spojkovy lozisko ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
mpowerm

#3 Příspěvek od mpowerm »

pajaas píše:Zdravím.
Při zahřátí na provozní teplotu se ozývá se z převodovky( 5-ti kvalt) rachtání, mám pocit, že jsou to převodová kola.Když se zmáčkne spojka, tak to přestane.Dá se to řešit jinak než komletní výměnou převodovky?Dokáže to někdo v ČR opravit?
Díky za odpověd

Je to v prevodovke, su to loziska, da sa to opravit.
Jandy
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jandy »

MattyX píše:to co popisujes zni jako spojkovy lozisko ;)

i mě to tak připadá
Hyena
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hyena »

Nebylo by spojkovy lozisko slyset prave pri vyslapnute spojce :idea:
KEHO rennsport
pajaas

#6 Příspěvek od pajaas »

Spojka je asi 2 měsíce stará, takže to budou asi ložiska v převodovce :?:
Jandy
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jandy »

pajaas píše:Spojka je asi 2 měsíce stará, takže to budou asi ložiska v převodovce :?:

Jsi si jistý že ti měnili se spojkou i ložisko ???
pajaas

#8 Příspěvek od pajaas »

Jandy píše:
pajaas píše:Spojka je asi 2 měsíce stará, takže to budou asi ložiska v převodovce :?:

Já doufám, protože kvůli tomu rachotu (což jsem považoval za spojkový ložisko) jsem to dal do servisu.Tam řekli, že rachot je od převodovky, ale nějak to blíže neupřenili co to je.Tak doufám, že mě neobložili:-)
BrutalniMonstrumWole

#9 Příspěvek od BrutalniMonstrumWole »

pajaas píše:
Jandy píše:

Já doufám, protože kvůli tomu rachotu (což jsem považoval za spojkový ložisko) jsem to dal do servisu.Tam řekli, že rachot je od převodovky, ale nějak to blíže neupřenili co to je.Tak doufám, že mě neobložili:-)

tři otázky: jde řadit normálně, motor trošku vybruje v otáčkách, neubylo trochu výkonu nahoře? jestli to má tyto symptomy, tak vím určitě čím to je :wink:
ARI

#10 Příspěvek od ARI »

cau.cim to je co popisujes.tvoje tri otazky se me asi taky tykaji.
burner

#11 Příspěvek od burner »

mpowerm píše:
pajaas píše:Zdravím.
Díky za odpověd

Je to v prevodovke, su to loziska, da sa to opravit.

Přesně tak, mam to po výměně převodovýho oleje na m5 e39 taky.Dal jsem s přísadou molybdenu a začalo se to ozývat taky.Je na to jednoduchá dignostika.Nemačkej spojku a zatlač lehce na řadící páku jakoby jsi chtěl zařadit.Jenom na ni vyvinout tlak z neutrálu na jednotlivý rychlosti.Když to bude přestávat, tak jsou to ložiska.Ale podle toho co popisuješ je to jasný.Takhle si to můžeš jen ověřit.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Znáte pls někoho schopného (nejen) v okolí Brna, kdo svede opravit manual 5st převodovku E34 M5 :?: Jedna řadí blbě z 2 na 3 (asi pružinky a kuličky) a druhá má k.o. synchron. Takže si myslím, že dvou by se aspoň dala udělat jedna funkční.. :idea:

Takže Edit: něco rozebrat vyměnit a složit zvládli v KPK servis Jiříkovice. Ale na synchrony si tady u tohoto Getragu netroufli. Je to k*revsky slisovaný dohromady a to by pak rozborka sborka vyšla draho.
Odpovědět