Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Chipovat BMW 530D 135kw, nebo ne???
Andre píše:Ale bude. Máme 530D kombi přečipované na nějakých 230hp + se hodně zvedl krouták a je to sakra poznat

díííky

-
- Kontaktovat uživatele:
Marek-is píše:Taky jde oto jestli neni rozumnejsi nakej modul ci power box,protoze kdyz pujdes s necim do servisu tak ti ten chip smaznou a musel bys to znovu nahrat...na tohle me upozornili aj v dieseltechniku....tak jsem sel radej do mdulu....
Power Box?

Lukasek píše:Andre píše:Ale bude. Máme 530D kombi přečipované na nějakých 230hp + se hodně zvedl krouták a je to sakra poznat, v kolika km jsi to přibližně chipoval? kolik jsi s tím najel? Ňáký obtíže? Turbo bylo na mé 530D měněný už v 60tis. km a načipovaný to nebylo(vada). Nezáleží životnost turba a vstřiků spíš na štěstí(kus od kusu) a na tom jestli člověk nejezdí vyloženě jako prase, než-li na tom zda je auto načipovaný??? Kdo ti ten čip dělal a za kolik? Nikde jsem četl, že diesel-technik je celkem spolehlivý. Chtěj tam za to asi 11tis.kč???
díííky![]()
Auto bylo čipováno firmou BitPower při cca 88 tis. km. Ted najeto 95 tis. a pohoda. Cena byla 15 tis. a bylo to formou upravy dat ř.j.
tak to je hodne sloziteVena píše:Marek-is píše:Taky jde oto jestli neni rozumnejsi nakej modul ci power box,protoze kdyz pujdes s necim do servisu tak ti ten chip smaznou a musel bys to znovu nahrat...na tohle me upozornili aj v dieseltechniku....tak jsem sel radej do mdulu....
Power Box?Myslíš jako tohle? http://obd.ec.cz/powerbox/

Power box nedávat, radši přehrání chipové jednotky. Již sem to psal na foru 5tek. Měl jsem Alfu upravenou od bitpower a byli šikovní. Chip už si ale nedám nikam. do BMW ani nepatří a už vůbec ne pokud má auto víc najeto a je náchylné na odcházení turba a vstřiku (jako motor d 135 kw je). Ale proti gustu žádný dišputát. Jestli namontuješ, dej vědět jak si spokojenej. 

Děkuji Vám všem za rady a připomínky. Pravděpodobně do toho skočim koncem dubna
. Vážně uvažuji o diesel-technik, reference jsou na to zdá se dobré.
K těm vstřikům a turbu, no doufám, že to nebude tak horké, známí mají dvě 530D r.v. 99 mají na obou dost přes 200tis a nedělali ani vstřiky ani turbo. Na mém bylo turbo děláno v 60tis, těď má 60tis, tak snad vydrží
.
Rozhodně dám pak vědět jak jsem dopadl. Pokud máte ještě nikdo ňákou připomínku nebo radu, tak sem s ní, pečlivě to zvažuji.
Všem děkuji

K těm vstřikům a turbu, no doufám, že to nebude tak horké, známí mají dvě 530D r.v. 99 mají na obou dost přes 200tis a nedělali ani vstřiky ani turbo. Na mém bylo turbo děláno v 60tis, těď má 60tis, tak snad vydrží

Rozhodně dám pak vědět jak jsem dopadl. Pokud máte ještě nikdo ňákou připomínku nebo radu, tak sem s ní, pečlivě to zvažuji.
Všem děkuji

PowerBox je silena blbost...jedine coti to prida je kour a naftu.....
Chip je urcite lepsi...zmeni ti to dobu vstriky a dane mnozstvi nafty,tudiz ti v řj preprogramujou mapy...
a vysledek pri normalni jizde mensi spotreba(vyssi toc moment)
vetsi zrychleni(vyssi tlak turba)
....ale spotrebu bych neresil,chipujes auto a vic koni vic jede.....
Chip je urcite lepsi...zmeni ti to dobu vstriky a dane mnozstvi nafty,tudiz ti v řj preprogramujou mapy...
a vysledek pri normalni jizde mensi spotreba(vyssi toc moment)
vetsi zrychleni(vyssi tlak turba)
....ale spotrebu bych neresil,chipujes auto a vic koni vic jede.....
Lukasek píše:Děkuji Vám všem za rady a připomínky. Pravděpodobně do toho skočim koncem dubna![]()
. Vážně uvažuji o diesel-technik, reference jsou na to zdá se dobré.
K těm vstřikům a turbu, no doufám, že to nebude tak horké, známí mají dvě 530D r.v. 99 mají na obou dost přes 200tis a nedělali ani vstřiky ani turbo. Na mém bylo turbo děláno v 60tis, těď má 60tis, tak snad vydrží.
Všem děkuji![]()
![]()
![]()
Tak jak to všechno dopadlo s čipováním?? Motor dří ??