Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak poznat kradené BMW

Ukradená vozidla a díly BMW, podvodníci atd.
Odpovědět
Zpráva
Autor
LEO_1

#1 Příspěvek od LEO_1 »

Zdravím všechny lidi kteří fandí BMW a mají svvého miláčka doma nebo si jej chtějí pořídit. Taky si svého mazlíka teprve hledám a přijedmi jako nutné podělit se ze všema co tu jsou o pár dobrých zjištění.
Při svém hledání jsem v jednom nejmenovaném autobazaru narazil na E 39 530d Touring v docela ucházejícím stavu se servisní knihou. Po dlouhé nehybnosti motor naskočil brilantně s pevným volnoběhem, nikde žádné pazvuky. Nechali jsme jej zahřát a jeli projet. Jízda fajn nějaké drobnosti jsem postřehl (pač jsem punťa co se týče aut, ale vše v normě). Poslední kolem byla kontrola všech náležitých znaků vozidla. A tady to začalo.
Na první pohled by nikoho nic nenapadlo VIN byl na hrnci naražený s příslovečnou pečlivostí BMW (celkově motorová část jemně zaprášená, žádné umělkování před prodejí, prostě auto které jezdí). Chopil jsem se velkého technického průkazu a jal jsem se zkontrolovat údaje v něm napsané. !! Pozor vše vypadalo OK!! (VIN seděl dokonce i v OTP jak jsem posléze zjistil dokonce i na DI) Na první pohled tedy žádná věc kvůli které bych se měl znepokojovat.
Jak jsem psal jsem puntičkář a tak jsem už dopředu začal plánovat kolik mě bude stát uvedení vozidla do mnou požadovaného stavu. Zde musím absolutně blahořečit toho kdo zde zpřístupnil sys. ETK. Opsal jsem si VIN a zadávám tedy posledních 7 znaků k identifikaci vozidla. A HLE PROBLÉM!
Vozidlo nenalezeno. To je divné říkám si volám tedy značkový servis kde dle údajů prodejce byl pravidelně servisován. HA PROBLÉM! Vozidlo ne jen že zde nikdy nebylo ani na vodu do ostřikovačů ale ani na nic jiného protože podle vyjádření technika na toto vozidlo nedokáží nic objednat protože systém jej nezná. Tak to mi začalo opravdu vrtat hlavou a pro kontrolu zkouším další značkový servis a ten potvrzuje předchozí a radí mi abych kontaktoval importéra do ČR.
Musím říci že byli velice vstřícní a po půlhodině přepojování telefonů a čekání :roll: jsem se dobral osoby která mi pomohla celou věc rozlousknout. Jmenuje se p. Krajčo (omlouvám se ale celé jméno nevím) a já mu tímto způsobem vzdávám hold a vřele ho doporučím každému kdo bude mít nějaký problém. Nastínil jsem mu tedy svůj problém a on se mě již jen ptal na určité konkrétnosti. Začli jsme znovu ověřením VINu tentýž problém=souhlasil že tu něco nehraje. Následovalo zadání čísla skeletu karoserie (které mi majitel autobazaru ve své blbosti sám nadiktoval) a ono ejhle = zjišťení je že byl změněn jeden z identifikačních znaků ve VINu a ještě mě p. Krajčo upozornil na správný tvar VINu. Takže správný VIN mám a využil jsem tedy své známosti ve f. CEBIA a pozeptal se zdali mi řelnou něco víc. Vzhledem ke zdlouhavé procedůře prověřování a i její fin náročnosti, kterou jsem nehodla platit já, mi pouze zdělili že vozidlo je v ČR čisté. Historie v zahraničí je o 5 dní a pár tisíc dál. :) Majiteli autobazaru jsem sdělil že má v nábídce na 90% kradené vozidlo a doporučil mu aby je vrátil "svému" českému majiteli, protože pokud tak neučiní stává se spolupodílníkem na ... a já jej oznámím svým známým kteří pracují v jedné velké státní fimě (všichni nechodí v modrém). Já o takové vozidlo přestal mít okamžitě zájem. Bohužel jak jsem se sám dnes přesvědčil vozidlo je stále v prodeji, takže ani ne z lásky ke svým bližním ale z potrestání parchanta se hned v pondělí podělím o své zjištění.

V krátkosti VIN onoho vozidla XXXXXXXXXXGF82073 (zkuste si jej otevřít v ETK, aby jste viděli jak vypadá na 80% kradené auto)

Dle sdělení BMW musí být před i za VIN číslem malý kulatý znáček BMW.

Vyjímkou je pouze originálně opravovaná (ve značkovém servisu) přední část kdy VIN pak ma tvar malý kulatý znak-VIN-hvězdička, tak poznáte bouračku a když už je na nový díl přeražen i VIN tak si uděláte sami představu o jaký náraz šlo.

Na přepážce mezi motorem a kabinou (byl jsem upozorněn žr může být i jinde) najdete číslo skeletu vozidla díky němuž jde zjistit orig. VIN.

Vše za předpokladu že se nejedná o profesionální práci (zlodějskou)

Jestliže totiž zloději vyříznou celý VIN a dají jiný nebude souhlastit (teda pokud nejsou tupci) model vozu, barva a určité specif. vybavení. Osobně si těžko dokážu představit jak by to provedli aby to nebylo poznat, ale možné je ledacos.

Pokud přebrousí a přerazí jeden z určovacích znaků pak vám to hodí tu hlašku v ETK a i u prodejců BMW. (musím ale uznat že to na ono postiženém BMW je dobrá práce nic nepoznáte okem ani hmatem, možná mag, měrkou nebo jinou metodou)

Takže to je zatím můj závěr a zjištění, kterého jsem se dopídil a jdu hledat dál své budoucí BMW.

P.S. Při dovozu z ciziny požadujte prověření-certifikát od CEBIE nebo CarDetektu
nica
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od nica »

Velice zajímavé.Díky za info.....
castro
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od castro »

pěknej článek... díky. Člověk aby prověřoval, prověřoval a prověřoval...
Marek-is

#4 Příspěvek od Marek-is »

mozna by nebilo spatné napsat kde to stoji at se nikdo nenachita..
Jandy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jandy »

doporučuju http://www.cardetect.cz zdarma prolustruje VIN v ČR, problém je že čorky se u nás přepalujou na papíry co jsou z venku. Jinak CEBIA má u nás kompletní program na lustrování, dokladová lustrace je za 2500 a fyzická kolem 4500.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od matal Moderátor »

Dobrý report..dobře to vědět.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
korek

#7 Příspěvek od korek »

co je to za bazar ?
eagle

#8 Příspěvek od eagle »

u většiny BMW (novější typy) jde posledních 7 pozic VIN aktivovat i na palubní desce kombinací tlačítek. Tak lze zkontrolovat alespoň zda souhlasí VIN nahrané v paměti v pal. desce (NE V POČÍTAČI MOTORU!!!) s VIN vyraženým na karoserii..
fafejta

#9 Příspěvek od fafejta »

Na počítači samotnom je nálepka s vin kodem také do roku 95.Od modelů 38,39 lze vin kod vyčíst elektronicky přes Diss ze všech elektronických modulů ve voze i z klíčku samotného, který už má čipový imobilizér v klíčku EWS,to se i z klíčku zjistí kolik má auto najeto opravdu a né co má na tacháči..Navíc plno dílů má na sobě vyraženo posledních sedm znaků na sobě.
eagle

#10 Příspěvek od eagle »

pokud ovšem někomu záleží na změně identity lze přehrát počet ujetých km ve všech jednotkách vč. klíčku a to samé lze udělat i s VIN. Takže když si někdo dá fakt záležet nezjistích na MODICu kolik má auto ujeto doopravdy.. a původní VIN také nezjistíš..
fafejta

#11 Příspěvek od fafejta »

Vin z jednotek vymazat nelze.A modikem toho moc nezjistíš.
eagle

#12 Příspěvek od eagle »

vymazat nelze ale změnim ti ho na jinej.. :lol:
Zdenda_8
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Zdenda_8 »

ta e34 co tady zminuje byla puvodne motorove vyrobená jako 525tds,tourring,06-1993......tyhle vin si každej muže zjistit sám na netu :wink:
Milhaus_

#14 Příspěvek od Milhaus_ »

jojo, tehle "vyhledavacu" VIN je samozrejme na netu vice ;) nekde jsem i nasel popis jak dekodovat cely VIN (co znamena kazdy znak v nem) ale nemuzu to ted najit, jakmile to budu mit urcite to sem dam

vyhledavac je treba na http://www.x5world.com
podle toho konce VIN jsem nasel
Chassis number GF82073
Vehicle code HG82
Series E34
Model 525tds
Body type tourring
Catalog model ECE
Production date 1993 / 06
Engine M51
Transmission Automatic
Steering Right
Catalyzer YES
jako anglicka (right steering) E34 525tds ma k evropske E39 530d fakt daleko ;-))
George_D
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od George_D »

Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Dave
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Dave »

:idea:
Odpovědět