Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e87 - M Radicka

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Zpráva
Autor
FrankDrebin

#1 Příspěvek od FrankDrebin »

Tak me zase chytnul rapl a rozhodl jsem investovat do vylepseni nasi e87 :lol:

Tentokrat jsem si vzal do hlavy, ze bych si chtel poridit M radicku. Byl jsem se na ni zeptat v Renocaru - a pry tam M radicka nejde. Ze tam pry jdou ruzne jine (Performance, sportovni radicky "bez M"), ale ta Mkova ne.

ETK mluvi nejednoznacne - podle VINu naseho auta to dodatecnou montaz nenabizi, ale kdyz si clovek ETK lepe procte (http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... 10&lang=cs), tak dil cislo 25118036624 by do nasi E87 pasovat mel (je to pro vozy do 03/2006, nas je 06/2005). Vim, ze to tam pisi v kombinaci s Mkovym volantem, ale to by na to nemelo mit vliv..

V nemeckych prospektech (napr. "DER BMW 1er.ORIGINAL BMW ZUBEHÖR") ci na webu bmw.de nic o nejakych "restrikcich" u M radicky nepisi, naopak v tom katalogu prislusenstvi k 1er o dilu c. 25118036624 pisou, ze je pro motorizace 116i/118d/118i/120d/120i/130i (u dieselu do data vyroby 03/2006, po tomto datu je pro diesely M radicka pod jinym cislem dilu).

Trochu OT: Trochu me ten Renocar stve v tom, ze si vezme VIN a kdyz neco pak nemuzou v ETK najit, tak reknou, ze to prislusenstvi na ten konkretni vuz nelze poridit (namontovat) a hotovo dvacet, i kdyz se pak ukaze, ze to jde (nesmi se uplne ve vsem verit VINu a ETK) :x

Poradil by mi nekdo, prosim? Dekuji :wink:
Přílohy
M radicka e87
M radicka e87
m_radicka_e87.jpg (113.62 KiB) Zobrazeno 8152 x
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

podle me to sedne, tyc pod hlavici je stejna jako u e90 a ta z e90 je stejna jako u e46, e36 atd, tedy nepredpokladam, ze by na Mku delali jinou tyc, s vidlici pro hlavici

hodne veci oficialne nesedi, ale kdyz je prilozis, tak srouby a hrany sedi tak jak maj, takze prakticky ednou bez problemu

technici u dealera proste vezmou vin, system jim rekne, ze se to na tohle a tohle auto nedelalo a tak maj jasno, resit to nemaj potrebu a ani nevedi jak na to, joooo vylezene obcas natrefis na nekoho, kdo to mel v rukou a rozumi tomu a i presto, ze system rekne, ze to nesedi, tak ti povi pravdu, ze vse pasuje

osobne, zkusil bych to, kdyztak se da prodat, ale neni duvod, proc by nesedela
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
FreeMaroStyle

#3 Příspěvek od FreeMaroStyle »

A budeš tu tyčku i řezat?? :D Když se dava Mkova řadička, tak je i nižší, že. Ale není to samozřejmně pravidlo že to musí být. Každpadně podle mě to zkus mělo by to pasovat.
rikin

#4 Příspěvek od rikin »

Ta M radicka je uplne na h... a performance taky neni nic moc, je moc uzka.

Dej si tam z E60ky, ta je best

Obrázek

U autorizovaneho prodejce BMW kod: 25 11 7 896 886

Cena je 1599,- vcetne DPH.

Co ja jsem se s tim natrapil/nahledal a nazkousel nez jsem na to prisel...
FreeMaroStyle

#5 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Je pravda že ta Mkova v 1er je dost hranata, nic přijemneho na drženi v ruce :D
FrankDrebin

#6 Příspěvek od FrankDrebin »

rikin píše:Ta M radicka je uplne na h... a performance taky neni nic moc, je moc uzka.

Dej si tam z E60ky, ta je best

Obrázek

U autorizovaneho prodejce BMW kod: 25 11 7 896 886

Cena je 1599,- vcetne DPH.

Co ja jsem se s tim natrapil/nahledal a nazkousel nez jsem na to prisel...

Diky moc za zajimavej tip :wink: Mohl bych Te pozadat o foto interieru tve e87 s touhle radickou? Jde mi i o esteticke hledisko :D

A neni material te radicky nachylny k odirani?
FrankDrebin

#7 Příspěvek od FrankDrebin »

Killca píše:technici u dealera proste vezmou vin, system jim rekne, ze se to na tohle a tohle auto nedelalo a tak maj jasno, resit to nemaj potrebu a ani nevedi jak na to, joooo vylezene obcas natrefis na nekoho, kdo to mel v rukou a rozumi tomu a i presto, ze system rekne, ze to nesedi, tak ti povi pravdu, ze vse pasuje

A to je prave chyba.. To tam muzou mit cvicenou opici a vyslo by to skoro nastejno :lol: Fakt me na nich stve, ze o dalsich alternativach ani nepremyslej- sice reknou, ze druhej den zavolaj, ale pak zavolaj s tim, ze se s tim proste neda nic delat.. To na Invelt lidi nadavaj (a opravnene), ale v prodeji dilu je clovek, ktery se v tom dobre orientuje a prave nad tema dalsima alternativama premysli..
mike-ee
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mike-ee »

ta E60 se mi teda taky líbí, aktuálně mám v 3er tu hranatou a ne že po 75 tisicich mám už nahoře kolem plastu tu perforaci ošoupanou, takže vypadá to jak kokta s 200 tis, ale i ten tvar je celkem nepříjemně hranatý a i když sem si zvykl, tahle vypadá mnohem lépe, nahoďte někdo to foto ;)
Killca

#9 Příspěvek od Killca »

to ja teda s tou hranatejsi z E90 jsem velmi spokojen v e46, dobre se s ni leti podlaha
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
rikin

#10 Příspěvek od rikin »

Material radicky je vyborny a neodira se, je stejne dobra jako Mkova (myslim opravdu Mkova, ne M-paket shitka). Ta radicka je v podstate dokonala, stejne jako M-paketovej volant, coz se o tom hranatym tvrdym m-paket kramu rict neda ani nahodou. Ta performance je rozhodne na dobre ceste, ale stale to neni ono.

Obrázek
FrankDrebin

#11 Příspěvek od FrankDrebin »

Dekuji uctive za tu fotku interieru :wink: Tak to jdu objednat :D
rikin

#12 Příspěvek od rikin »

FrankDrebin píše:Dekuji uctive za tu fotku interieru :wink: Tak to jdu objednat :D

Neni vubec zac.

Ja jsem auto koupil s Mpaketovou, tu jsem odsoudil hned, ale nevedel jsem co misto ni. V te dobe jsem nevedel, ze hlavice radicek jsou u vsech bmw zamenitelne... Potom BMW prislo s performance radickou, s tou jsem jezdil par mesicu a nebylo to spatne, ale je moc uzka (hodne lidi ji rikalo joystick). Jenze i pres ne vylozene spatnou perfromancku se clovek hodne nasere kdyz ridi nejake Mko, tahle, vyse zminena uz je na stejne urovni a s Mkama si nema co vycitat.
FrankDrebin

#13 Příspěvek od FrankDrebin »

Abych se priznal, tak se mi vic libi ta M-radicka, kterou mam v prvnim prispevku. . Vzhled je sice fajn, ale ergonomie a zkusenosti ostatnich jsou dulezitejsi :) A v neposledni rade cena-ne ze by rozdil cca 2000 Kc byl nejak likvidacni, ale proc zbytecne utracet za neco, s cim bych nebyl az tak uplne spokojenej (a jeste k tomu u auta, ktery mozna za par mesicu pujde pryc :) ) a kdyz existuje lepsi varianta :)

Je dobre, ze existuje tohle forum, kde se clovek dozvi spoustu veci (napr. o te zamenitelnosti radicek) a nemusi se tak spolehat na prodejce, ktery nabizi jenom to, co mu "vyplivne" pocitac :roll:
FrankDrebin

#14 Příspěvek od FrankDrebin »

Tak radicka uz je v aute :D A Rikine, diky za super tip, ta radicka je vazne super, material hrozne prijemnej a i tvarove jde krasne do ruky :wink: Jeste jednou moc diky a :respect:
Přílohy
radicka
radicka
radicka.JPG (149.03 KiB) Zobrazeno 4578 x
rikin

#15 Příspěvek od rikin »

FrankDrebin píše:Tak radicka uz je v aute :D A Rikine, diky za super tip, ta radicka je vazne super, material hrozne prijemnej a i tvarove jde krasne do ruky :wink: Jeste jednou moc diky a :respect:

Jsem rad, ze jsi spokojeny. :) Ja uz bez ni nedam ani ranu, instant legend! Je tak dobra, jako m paketovej volant mezi volanty, coz se o ostatnich radickach neda rict ani vzdalene. :)
ozracing

#16 Příspěvek od ozracing »

bude pasovat do e46?
rikin

#17 Příspěvek od rikin »

ozracing píše:bude pasovat do e46?

Co jsem cetl na americkych forech, tak po strance nasazeni by mely byt hlavice radicek zamenitelne ve vsech bmw modelech. Je tu ale otazka jak je vysoka ta tyc vzhledem k pozici ridice u E46, tzn jestli E46 nemaji vyssi radicky, abys tuhle pak nemel moc nizko vzhledem k posazu.
charlie5775

#18 Příspěvek od charlie5775 »

Jak je to u jedničky, jde ta původní řadička lehce sundat,nebo je potřeba násilí.Máte s tím někdo zkušenost? Novou Mkovou už mám objednanou. Díky předem za radu.
rikin

#19 Příspěvek od rikin »

charlie5775 píše:Jak je to u jedničky, jde ta původní řadička lehce sundat,nebo je potřeba násilí.Máte s tím někdo zkušenost? Novou Mkovou už mám objednanou. Díky předem za radu.

Lehce ne, je potreba nasili.
FrankDrebin

#20 Příspěvek od FrankDrebin »

No chce to celkem dost sily, viz video http://www.youtube.com/watch?v=_MHtj2MuV8I (je to 3er, ale to nehraje roli) :)

V servisu mi tu radicku vymenili bezplatne - jeste aby ne, kdyz je to "prace" asi tak na 20 vterin :)
Odpovědět