Že občas pal. poč. ukazuje třeba o půllitr až litr jinak než je real podle dolití se mi stává často, ale o čtyři?!? Wtf?
Z4 e89 30i S-drive MR2009 - m4Zlik... :-)
-
pavproch
Re: Z4 e89 30i S-drive MR2009 - m4Zlik... :-)
Fuha, tomu teda nerozumím: V úterý sem po cestě do Brna vzal na Orlenu v Holešově plnou obyčejného BA95NA, cestu do Brna i zpět (tam kde to šlo ref zácpa na D1) a dneska do Ostravy jsem absolvoval "svým" stylem (akcelerace/brzdy, redline), on board comp ukazoval průměr 16 na sto jako vždycky, denní počítadlo dneska v Ově ukazovalo 300km, ale palivoměr nebyl ani zdaleka v červeném, byl někde u 1/3, já tomu nevěřil a radši jsem to ještě v Ově na Orlenu zase nalil do plna = jen 36litrů místo obyvklých 50ti po 300km = palivoměr nekecal, ale palubní počítač jo (tvrdil 16, skutečnost "jen" 12). Fíha, to musel být nějaký zázračný obyčejný N95 by Orlen Holešov... nebo mi tam někdo jaxem parkoval v Brně na tom P+R centr. hřbitově dolil ca 14litrů..
Že občas pal. poč. ukazuje třeba o půllitr až litr jinak než je real podle dolití se mi stává často, ale o čtyři?!? Wtf?
-
pavproch
Cifiks.... už před pár lety sem chtěl být připraven, taxem si to tehdy vygůglil a koupil (blbě), neska sem ze sejfu vytáh druhý/náhradní klíč k m4Zlikovi (13 let tam ležel) a baterka v něm mrtvá (logicky), taxem ji chtěl vyměnit, enemže... kdysi sem vyglůglil, že tam patří typ 2032 a pořídil 2x (a ležely v polici), on tam ale patří typ 2020... no nic no, objednáno, zase dva kusy (ten druhý do zásoby pro můj hlavní klíč). Chjo no.
-
pavproch
Kopíruju můj ranní post z AF.cz:
A dodatek:
Tak. Fčíl už snad dvě hodiny usilovně gůglím (non AI, samozřejmě) a zaboha ne a ne vygůglit někde nějakou akci/slevu na CSC 7 255/30R19, ani v pšonsku/říši = fšude ceny fpostatě stejné, teda v ingtervalu asi tří stovek. Jak za mořem nevím, nechce semi se opruzovat s budižničemama. Chjo no.
pavproch píše: Mám to podobně (ale vlastně naopak): Sem tu nedávno postoval, že mě CSC7 vzadu na m4Zlikovi mile překvapily, že i po 5kkm je na nich furt dost "masa" a ýe to na nich do konce sezony asi dám + že mě potom v druhé půlce zimy čeká přezutí všech 4 zimních (dost ojetých Pir Sotto, poděděných z brambora2) a taxem uvažoval jak taky oddálit nezbytné výdaje a vymyslel sem, že radši kupim dvě nové CSC7 dozadu fčíl, až přijdou "tuny" vody na cestách s podzimníma plískanicema, tak je přezuju a budu na těch nových (= se vzorkem) jezdit jak dlouho do zimy jak jen to půjde, až potom přezuju na ty ojeté zimní a dáli pánbu, tak díky tomu pozdnímu přezutí by mi možná ty ojeté Sotto mohly vydržet celou zimu = tj. doufám, že 4 nové zimní budu muset koupit na na podzim 2027.... Vymyšleno, ale nemám patent na rozum.
A dodatek:
Tak. Fčíl už snad dvě hodiny usilovně gůglím (non AI, samozřejmě) a zaboha ne a ne vygůglit někde nějakou akci/slevu na CSC 7 255/30R19, ani v pšonsku/říši = fšude ceny fpostatě stejné, teda v ingtervalu asi tří stovek. Jak za mořem nevím, nechce semi se opruzovat s budižničemama. Chjo no.
-
pavproch
Boha jeho, ne a ne to tu najít - kdysyk v qětenci (ca) sem tu postoval, že se za Z4 (G29) navždy zavřela woda.
Nezavřela, sic je to kura drahá limitka.
Nezavřela, sic je to kura drahá limitka.
-
pavproch
No to jsem teda zase zvědav, co mě (nemile) překvapí: Právě jsem měl zase záchvěv příčetnosti a logiky = podíval jsem se do m4Zlikova blbníku a jo, je to tak, baterku dostal novou (Exide AGM 70Ah) už před 7 lety, od letoška parkuje venku pod přístřeškem (teplo garáže je fčíl už pouze pro Leguána) = musím zavčasu objednat novou než ta baterka umře mrazem (dle blbníku sem ji totiž už loňskou zimu musel 2x dobíjet, nepamatuju si to), zase tu samou Exide. A pustil sem i teho diag-zasrana čankajška a kupodivu v něm našel i oddíl "battery matching" a v něm dokonce i že by to mělo umět BMW = snad po výměně to půjde tím heblem tu baterku zaregistrovat do DME jako novou. Kéžby to klaplo, abych nemusel řešit/shánět pomoc nikde.
-
pavproch
(možná) ZÁSADNÍ UPDATE + ("stupido") OTÁZKA
"Ref "oddálení nákladů" (viz výše ob 3 posty) : Teď mě napadlo porušit co sem si za/nakázal a psal nejen tady po jarním fiasku s PZ4 "nemíchat gumy různých značek a jen prémie".
Co kdybych zkusil dozadu dát (na podzimní silnice, kdy se už stejně nedá jezdit tak "ostře" jak v létě) na zkoušku Sava Intensa UHP - dají se sehnat kolem 2 tis za kus oproti 5ti za CSC: Přinejhorším je holt na jaře vyhodím a dám tam ty CSC7.... žeby?
Než sa rozhodnu to risknout (a ušetřit resp. oddálit nezbytné náklady), prosím o (klidně i stupido a odsuzující = že sem kkt) komentáře k tomuhle stupido nápadu.
(Našel sem na ty Savy UHP non-AI gůglem čtyři celkem pochvalné recenze, žádná z nich nebyla vyloženě "katastrofa" = co myslíte - risknout to?!?)
"Ref "oddálení nákladů" (viz výše ob 3 posty) : Teď mě napadlo porušit co sem si za/nakázal a psal nejen tady po jarním fiasku s PZ4 "nemíchat gumy různých značek a jen prémie".
Co kdybych zkusil dozadu dát (na podzimní silnice, kdy se už stejně nedá jezdit tak "ostře" jak v létě) na zkoušku Sava Intensa UHP - dají se sehnat kolem 2 tis za kus oproti 5ti za CSC: Přinejhorším je holt na jaře vyhodím a dám tam ty CSC7.... žeby?
Než sa rozhodnu to risknout (a ušetřit resp. oddálit nezbytné náklady), prosím o (klidně i stupido a odsuzující = že sem kkt) komentáře k tomuhle stupido nápadu.
(Našel sem na ty Savy UHP non-AI gůglem čtyři celkem pochvalné recenze, žádná z nich nebyla vyloženě "katastrofa" = co myslíte - risknout to?!?)
-
pavproch
Tak, z US jako by mi vmetli do tváře moje vlastní slova:
Nebudu vymýšlať nesmysly.
Jakmile začnou plískanice resp. hodně vody na cestách, přezuju na zimní Sotto, dojedu je a paq tam dám fšechny čtyři Nexen WinGuard 2 a na jaře 2027 m4zlikovi zase dopřeju dozadu CSC7.
Yap, I am using the very same phrase often (and so far always stuck to it = premiums only). Thanks for returning myself back to Earth.MRCW píše:Tires are the ONLY thing that connect your car to the road.
Nebudu vymýšlať nesmysly.
Jakmile začnou plískanice resp. hodně vody na cestách, přezuju na zimní Sotto, dojedu je a paq tam dám fšechny čtyři Nexen WinGuard 2 a na jaře 2027 m4zlikovi zase dopřeju dozadu CSC7.
-
pavproch
Tak. Přenádherných bezPaChových skoro 500km skrz slovenské vnitrozemí, přes milion kopců a oklik (spodem přes BB ke mně domů do ta3, nejkraší cestou po D1 je to jen 208km
), supr sem si zařídil, paráda, kuju moc.
-
pavproch
Tak, krom ranního výletu na Brnčalu fčíl přenádherných skoro 300kiláků okolo ta3 ze fšech směrů + za ta3 sem našel jednu (skoro) lesní, ale bez zákazu pro mě novou cestu (15km, parádní asfalt). Supr.
-
pavproch
Až fčíl bo sem řešil a řeším 403 Access forbidden z mého pičítače, jak píšu vedle, musel sem quli temu rozchodit starý pičítač.
Fposledním postu sem spal, že brmbrbrm okolo ta3, to samé sem dělal ešče i čtvrteček a páteč = dohromady nějakých skoro tysyc kiláků okolo ta3 ze fšech SK stran – křasa, ale v profláknutých lokalitách fest provoz hlavně pšonských výletníků.
A fsubotu sem to směr dom vzal pro změnu zase vrchem přes Roháče na Oravu, tam poskákat, co sa dá a paq po 520 z Oravskej Lesnej do Krásna a skrz beskydy dom. Po té 520 sem nejel asi 8 let a starně sa změnila – dříff to bývalo supr poježděníčko na supr asphaltu, fčíl je to záplatovaný tankodorm.
V globále ale parádní SK/ta3 výlet, bez PaCha i bez poblema, kuju moc.
Fposledním postu sem spal, že brmbrbrm okolo ta3, to samé sem dělal ešče i čtvrteček a páteč = dohromady nějakých skoro tysyc kiláků okolo ta3 ze fšech SK stran – křasa, ale v profláknutých lokalitách fest provoz hlavně pšonských výletníků.
A fsubotu sem to směr dom vzal pro změnu zase vrchem přes Roháče na Oravu, tam poskákat, co sa dá a paq po 520 z Oravskej Lesnej do Krásna a skrz beskydy dom. Po té 520 sem nejel asi 8 let a starně sa změnila – dříff to bývalo supr poježděníčko na supr asphaltu, fčíl je to záplatovaný tankodorm.
V globále ale parádní SK/ta3 výlet, bez PaCha i bez poblema, kuju moc.
-
pavproch
Tak hurá, už tu zase můůžubečet i se radovat (ze svého pc) - reinstalce Chromu to vyřešila.... ufffff. Hezky, kuju moc za ty dary!
-
pavproch
Jo, nová baterka je tam a registrace sa sice s poblémy (quli te pidi-ingliš teho zasrana) nakonec taky povedla. Zase 7-8 roků bude klid.pavproch píše: No to jsem teda zase zvědav, co mě (nemile) překvapí: Právě jsem měl zase záchvěv příčetnosti a logiky = podíval jsem se do m4Zlikova blbníku a jo, je to tak, baterku dostal novou (Exide AGM 70Ah) už před 7 lety, od letoška parkuje venku pod přístřeškem (teplo garáže je fčíl už pouze pro Leguána) = musím zavčasu objednat novou než ta baterka umře mrazem (dle blbníku sem ji totiž už loňskou zimu musel 2x dobíjet, nepamatuju si to), zase tu samou Exide. A pustil sem i teho diag-zasrana čankajška a kupodivu v něm našel i oddíl "battery matching" a v něm dokonce i že by to mělo umět BMW = snad po výměně to půjde tím heblem tu baterku zaregistrovat do DME jako novou. Kéžby to klaplo, abych nemusel řešit/shánět pomoc nikde.
Enemže... malinký problém vadící mému woku: Po té výměně baterky se na displeji on-board compu objevily tyhle žluté šipky, dřív tam nebyly, neví, pls někdo jak se jich zase zbavit?

Kuju moc.
-
pavproch
Ty jo, pochvala pro ostravský CarTec resp. p. cholevu: Prakticky obratem mi pomohl (na dálku a nezištně), už sou ty šipky pryč. WHITE!
1) Zapněte zapalování.
2) Pomocí tlačítka BC (Board Computer) na konci levé páčky blinkrů postupně překlikávejte funkce palubního pC.
3) Překlikávejte tak dlouho, dokud se na displeji nezobrazí zcela prázdná (čistá) obrazovka , kde nesvítí žádný údaj o spotřebě nebo dojezdu.
4) Jakmile jste na této prázdné obrazovce,stiskněte tlačítko BC a podržte ho stisknuté po dobu cca 3 až 5 sekund.
5) Šipky ukazatele řazení z displeje zmizí.
-
pavproch
Neska i jeden malinký úspěch, teda pokud sa ešče něco dodatečně nepokaká. Dyž sem 2013 m4Zlika kupil. dostal sem k němu 2 OEM FOB klíče, jeden z nich používám furt, druhý ležel těch 13 let v sejfu, před asi 14ti dny sem si na něj zpoměl a ... totálně scíplá baterka v něm, až tak, že sa nedala ani nabít strčením do díry v m4Zlikovi (= kde se bezdrát nabíjí z auta). Taxem ho silou rozebral, přišel NATO, že tam je pájená baterka, ustřihnul ji a objednál novou, neska došla, s pomocí elektrikáře přepájeno a FOB slepen zpět... a sfěte dif se, ten klíč zase funguje, takže ho zase na dalších 13 let odkládám do sejfu jako nouzovou rezervu, dyby ten primární scípnul.
-
pavproch
Ne, neska při vycházce sem to vymyslél inak: Až nastane čas, vyměním napřed jen dvě zadní ojeté Sotto za nové Nexeny, uvidím jak/esli sa to bude (v zimním provozu, přeci jen umírněnějším než je letní) mezi sebou hádat (vepředu Pir, vzadu Nexen) a dyž bude, tak holt koupím ty Nexeny i dopředu. Třeba ale nebude a tímpádem semi povede oddálit (zbytné) výdaje za míň ojeté přední zimní. Uvidíme, zřejmě kolem/po Novém Roce.pavproch píše: Jakmile začnou plískanice resp. hodně vody na cestách, přezuju na zimní Sotto, dojedu je a paq tam dám fšechny čtyři Nexen WinGuard 2