Ahoj pánové,
mám opět dotaz.....možná jste už někdo řešil a nebo třeba jen budete mít dobrej nápad.
Minulý víkend výlet do Jeseníků a když jedu na Červenohorské sedlo a vidím starého Forda Fiestu....tak si říkám, šup a vychutnám si ho...sešlápnup plyn...a ono kulový. Měl jsem co dělat, abych se s ním vůbec držel, natož abych ho předjel. První co jsem myslel bylo, že cestou prostě zmizela silnice....oprava po povodních a velkej...fakt velkej krbol přes kterej se muselo přejet....a já si škrtnul spodkem. Ale auto jelo, tak jsem neřešil. Podobné škrtnutí občas proběhne:-(.
Pak celý víkend s tím jezdím a tak nějak to šlo.....
Vyloženě průser nastal, až když jsem jel domů. Vyjedu na dálnici, dám nohu na zem a hnnnnn a už si to mažu 90. Kurňa co je? Plyn fakt až na zem.....neochotně stoupal na 120 a po chíli na 130 a šup, teplota motoru nám leze vzhůru. Takže zpět na 110 a tradá do Prahy.
Ve zkratce, auto na jedna, dvě, tři jde, čtyři líná lemra....vůbec netáhne. Kontrolky žádné, nic to nevykazovalo...na palubce. Divnej zvuk....při vytočení drnčivej.
Takže servis a po pár dnech bádání mě servisák volá a říká.....až teprve, když jsem odmontoval kaťák, tak to s řevem začalo jezdit jako bejk.........
No a má otázka....co teď. Origo BMW kat se bavíme o 40k+ a to bůh ví, zda ho mít budou(za tu cenu nesmysl i když Bávouška mám fakt rád:-)). Jetej u Schmiedmanna.....no 10-13k(kvalita....zajíc v pytli). Nějakej totál noname se mě tam dávat nechce. Našel jsem nějakej Bosal kolem 10k. Nebo hledat třeba od Magnaflow 15k:-(.....ale nechci, aby to dělalo bordel a opět, bůh ví, jak by byl k sehnání.
Nějaká zkušenost, nápad, doporučení......?
díky moc a pěkný večer
BMW Z3 2.8 katalyzátor KO
-
Sovaja
- Klubové ID: 4075
-
El_Fuego
- Člen Klubu
- Klubové ID: 4108
Re: BMW Z3 2.8 katalyzátor KO
Ty jo, tak to jsem ještě neviděl, aby někomu kat takhle zazlobil, to je teda asi přicpaný? Já řešil na N52 vyhořelé katy. Tam byly ještě 2 pro každé 3 válce jeden, takže v BMW by to bylo za cca kilo. Řešil jsem i možnost repasu, je nějaká firma někde v Zittau, ale nebyl jsewm vůbec úspěšný - řekli mi že tyhle katy neumějí. Nakonec jsem koupil nějakou druhovýrobu, na kterou jsem našel samé pozitivní reference. Ty 2 katy vyšly dohromady asi na 20, ale fungovaly cca rok a už byly zase v prdeli. Tohle je strašná loterie, ať to bude druhovýroba, nebo jetý....
G32 640i Xdrive - Glaciersilber Metallic
EX F06 640i Xdrive - Spacegrau Metallic
EX E63 630i - Saphirschwarz Metallic
EX E46 316ti Compact - Japanrot
EX E36 323i Saloon - Orientblau Metallic
EX E36 316i Compact - Hellrot
EX F06 640i Xdrive - Spacegrau Metallic
EX E63 630i - Saphirschwarz Metallic
EX E46 316ti Compact - Japanrot
EX E36 323i Saloon - Orientblau Metallic
EX E36 316i Compact - Hellrot
-
Sovaja
- Klubové ID: 4075
Re: BMW Z3 2.8 katalyzátor KO
Ahoj,
finálně jsem dnes objednal od BM katalyst celej katalyzátor a uvidíme. Dle info asi nejlepší neorigo. Vlastně to byla jediná možná varianta teď aktuálně, pokud neberu vrakáč. U Schmiedmanna by byl za 17, v Belgii u prodejce za 9500 s dopravou. Vyměníme a dám echo.
Původní katalyzátor jsem ještě neviděl, ale prý byl komplet vevnitř rozpadlej.....uvidím, až si pro auto půjdu.
díky
finálně jsem dnes objednal od BM katalyst celej katalyzátor a uvidíme. Dle info asi nejlepší neorigo. Vlastně to byla jediná možná varianta teď aktuálně, pokud neberu vrakáč. U Schmiedmanna by byl za 17, v Belgii u prodejce za 9500 s dopravou. Vyměníme a dám echo.
Původní katalyzátor jsem ještě neviděl, ale prý byl komplet vevnitř rozpadlej.....uvidím, až si pro auto půjdu.
díky