Z4 e89 30i S-drive MR2009 - m4Zlik... :-)
-
pavproch
Re: Z4 e89 30i S-drive MR2009 - m4Zlik... :-)
Pře-nádherné repete fčerejška (dokonce skoro i bez kosy). Supr, kuju moc.
-
pavproch
Fčíl sem zase krasně m4Zlikoval, bohužel ale fčíl nějakou dobu budu žít s bubákem ve škebli. na vjezdu do Bílé je stacionár (50), já zrovna objížděl kyklisty a proti mě cosyk jelo = GPS 55. To sem zvjedaff, kolik tam maj nastavenou toleranci (čti: esli něco přinde).
-
pavproch
Taxem si fčíl prošel fšechny svoje záznamy a .... zřejmě bude repete nedávného příběhu s bramborem2 (dost dlúho sem si stěžoval, že hučí přední gumy a byly to nakonec ložiska) - předefčírem i fčera sem si fšim že ve vlásenkách (Soláň) pod plynem při levém rejdu něco sotva slyšitelně "drhne" v LP kole, podle záznamů sem m4Zlikovi ešče ložiska neměnil, tipuju, že je to první příznak.... holt už je to taky autovrak, no. Podle realoem tam sou naprosto stejná ložiska jako u brambora, tak tam dám zase ty Meyle, fungujou gůt.
-
pavproch
Cifiks.... asi sem si zajel "rekord" (a svěčí to o tom, že nekecám, obzvláště tady u m4Zlika, zahřát a redline): Zadní Cup2 (255/30R19) loni na konci léta nové už sou (skoro) po smrti (ani zdaleka ne 5 kkm) , kord z nich sice ešče neleze, ale vzorek už bych u PaCha se šuplerou asi neuhádal.... páč se ty Cupy už nedělají, mám už u Strnadla skované P Zero Sport ftomdle rozměru, sem si naivně myslel, že zase až do koce léta. Prd, brzo k němu pro ně budu muset...
-
pavproch
Píchnu to i semdle neb sem ukrutně zvjedaff i na názory z béemwé komunity:
Zeptám se ale na jinou věc související s gumama (letníma i zimníma) na moje (obě) brmbrmbrm - jezdím na obou staggered (225 vepředu, 255 vzadu, daily 18", m4Zlik 19") a odjakživa sem obouval POUZE "top" značkové (Pir, Mich, GY) protože těch 4x pár cm2 styku gumy se silnicí je to, co mě drží mezi životem a smrtí = před mnoha lety sem si udělal tento názor (=levné/ne "top" mi za to riziko nestojí).
Platí to ale dnes (2026) stále a pořád?
DŮLEŽITÁ POZN: Nemyslím tím ten opravdu levný odpad/šit od čankajška, myslím třeba gumy zn. Nexen apod.
A dodatek k tomu taky zkopírovaný odjinud:
Šmarjá, chlopi, co mi to zase podsouváte? Jaké šetření? Já šetřit nechcu a NEBYLO TO SMYSLEM TÉ OTÁZKY, jen sem se chtěl dostat do obrazu 2026 jak NATOm Nexeny, Barumy a IMHO i Conti aktuálně sou (= můj názor NATO vzniknul ešče v minulém tisíciletí a nemusí už neska být správný)
Takže znova: Byl by to (= podmiňovací způsob!) velký risk obout něco takového?
EDIT: Tak jak na AF.cz tak na AR.cz sem byl zdůvodněně poyebán a proto ode dneška pro mě taky platí: "top" = Pir, Mich, GY a Conti. Co ale ty ostatní značky (nemyslím tím samozřejmě ten černý odpad z čajny)?
Zeptám se ale na jinou věc související s gumama (letníma i zimníma) na moje (obě) brmbrmbrm - jezdím na obou staggered (225 vepředu, 255 vzadu, daily 18", m4Zlik 19") a odjakživa sem obouval POUZE "top" značkové (Pir, Mich, GY) protože těch 4x pár cm2 styku gumy se silnicí je to, co mě drží mezi životem a smrtí = před mnoha lety sem si udělal tento názor (=levné/ne "top" mi za to riziko nestojí).
Platí to ale dnes (2026) stále a pořád?
DŮLEŽITÁ POZN: Nemyslím tím ten opravdu levný odpad/šit od čankajška, myslím třeba gumy zn. Nexen apod.
A dodatek k tomu taky zkopírovaný odjinud:
Šmarjá, chlopi, co mi to zase podsouváte? Jaké šetření? Já šetřit nechcu a NEBYLO TO SMYSLEM TÉ OTÁZKY, jen sem se chtěl dostat do obrazu 2026 jak NATOm Nexeny, Barumy a IMHO i Conti aktuálně sou (= můj názor NATO vzniknul ešče v minulém tisíciletí a nemusí už neska být správný)
Takže znova: Byl by to (= podmiňovací způsob!) velký risk obout něco takového?
EDIT: Tak jak na AF.cz tak na AR.cz sem byl zdůvodněně poyebán a proto ode dneška pro mě taky platí: "top" = Pir, Mich, GY a Conti. Co ale ty ostatní značky (nemyslím tím samozřejmě ten černý odpad z čajny)?
-
pavproch
Sem fčíl usilovně gůglil a... vygůglil ty Meyle ešče asi o tři stovky levněji než sem pro brambora2 kupil v Pema a dokonce prý i "skladem" = už sou teda něgde na cestě ke mně.... a taky sem fčíl mělpavproch píše: pát 24.04.2026 07:13 ve vlásenkách (Soláň) pod plynem při levém rejdu něco sotva slyšitelně "drhne" v LP kole, podle záznamů sem m4Zlikovi ešče ložiska neměnil, ... tak tam dám zase ty Meyle
-
pavproch
Johoho, už zase bylo brmbrmbrm, překrásných 150+ km skrz Beskydy vč. jedněch skovaných nečekaných PaChů , proletěl sem kolem nich 120+ ale nechali mě jet... uffff. Meyle ložiska už mám, CFS a filtry taky, tak začnu vymýšlet gdy to teda svěřím Liborovi. Křasa, kuju moc...
A... furt tady píšu jak šetřím, taxem naposledy do M4Zlika nalil plnou obyčejného orlenovského BA95NA = neska ten můj (už skoro umřitý Fittipaldi) nepoznal rozdíl, tak asi teda budu šetřit i na tomhle, no.
A... furt tady píšu jak šetřím, taxem naposledy do M4Zlika nalil plnou obyčejného orlenovského BA95NA = neska ten můj (už skoro umřitý Fittipaldi) nepoznal rozdíl, tak asi teda budu šetřit i na tomhle, no.
-
pavproch
-
pavproch
Repete fčerejška, kompletně = křasných ale ledových (na Pustevnách to ukázalo +4) 150km skrz Beskydy, neska bez viditelného PaChu. Křasa. O5 KUJU moc.
-
pavproch
m4Zlik = e89 Z4 30i 6MT vč. velmi krátkého diffu, po zahřátí furt redline = 225/35+255/30R19pavproch píše:Já semi (Cup2) yezdim už několikátou rundu (zadní nevydrží ani celou jednu sezonu) a fčíl zrovna hledám adekvátní náhradu. Semi (kor s měkkou směsí) je o třídu inde (gripem) oproti UHP neb UUHP gumám (jezdím 99% dyž sucho na to 1% je to "semi").
Cup2 už skončili/přestali vyrábět = taxem pro fčíl skončil u P-Zero Sport (už je mám u Strnadla, brzo pudou na m4Zlika), krom ťamanů mi to ftomdle rozměru totiž nabídlo ze značkových UHP-UUHP jen Bridge Potenza Evo.
Nepřehlídnul sem někde něco? Nemá někdo ešče nějaký tip?
(Ať sem připraven, odhaduju, že nejpozději s koncem sezony aji ty Zera budou zralé na výměnu...)
Kuju předem.
-
pavproch
A o5 potvrzení toho, jaký sem už geront: Inde sem dostal tip na GY SS a CS7 ftom rozměru s odkazem na rajpneu.cz - ano, jasně, na ně sem úplně zapoměl a neštudil jejich nabídku... chjo no. Už je mám zapsané v blbníku.
-
pavproch
A o5 repete repete. A zas bez PaChu. Ale provoz víkendářů před dlúhým vikendem už byl festovní. No nic no, du sa, teda m4Zlika, objednat ke Strnadlovi na ty zadní (Cup2 tentokráte jen 4300 km a exitus) a k Liborovi na ty ložiska a oneskorený posezónní servis.
-
pavproch
K temu výběru zadních gum pro m4Zlika:
Kura, ta CSC7 teda vítězí na celé čáře - ptal sem se fšudemožně = vezmu to fpotaz až to budu v druhé půlce léta řešit. Fčíl je ten prodejce, gde bych to chtěl koupit - páč "obrovská" sleva pro mě - má oboje - CSC i GY - "skladem", uvidíme jaký bude mít "stock" až to bude na pořadu dne.
Podotázka: Na konci léta budou přední Cup2 tak napůl zralé na výměnu tež (ale ešče na nich ca půlka dezénu bude, odhaduju), vzít či nevzít je k těm zadním taky (tj. fšechny 4 gumy stejná značka/typ)???
Btw, esli to nakonec budou ty Contíky, tak to bude zhruba ve stejnou dobu, gdy sem už rozhodnutý testovat je vzadu na daily (255/35 R18, kupuju je inde, páč firemní a tam mě ta sleva až tak nezajímá/nejde) = takže po 20 a více letech mé naprosté ignorace té značky je budu mít na obou brmbrmbrm současně.
Kura, ta CSC7 teda vítězí na celé čáře - ptal sem se fšudemožně = vezmu to fpotaz až to budu v druhé půlce léta řešit. Fčíl je ten prodejce, gde bych to chtěl koupit - páč "obrovská" sleva pro mě - má oboje - CSC i GY - "skladem", uvidíme jaký bude mít "stock" až to bude na pořadu dne.
Podotázka: Na konci léta budou přední Cup2 tak napůl zralé na výměnu tež (ale ešče na nich ca půlka dezénu bude, odhaduju), vzít či nevzít je k těm zadním taky (tj. fšechny 4 gumy stejná značka/typ)???
Btw, esli to nakonec budou ty Contíky, tak to bude zhruba ve stejnou dobu, gdy sem už rozhodnutý testovat je vzadu na daily (255/35 R18, kupuju je inde, páč firemní a tam mě ta sleva až tak nezajímá/nejde) = takže po 20 a více letech mé naprosté ignorace té značky je budu mít na obou brmbrmbrm současně.
-
pavproch
Offtopíč, ale prostě musím....

NEJSEM sám, samotinký...pavproch píše:mám blbý TLAČÍTKOVÝ tydlifon a sem zato neskutečně ráth
-
pavproch
K temu mojemu příspjefku o bio 75+ (výše ne této stránce) sem ešče domyslel a vygůglil (opět ignor bulvár, enem vědecké práce a byl to potrat to najít):

Čuli podle toho mám se svou aktuální délkou 7,7kb ešče furt dost rezervu odkud můžou buňky pro svoje dělení brát/odečítat... takže akutní ani méně akutní buněčná senescence aka smrt z příliš krátkých telomer zdá se nehrozí, to mě spíš/dříf zabije to moje "blbě".
Dyž sa teho dožiju, tak přesně za rok si nechám ty telomery z krve změřit zas abych podle úbytku dokázal dopočítat, kolik času mi ešče zbývá. Takže až za rok bude další update.

Čuli podle toho mám se svou aktuální délkou 7,7kb ešče furt dost rezervu odkud můžou buňky pro svoje dělení brát/odečítat... takže akutní ani méně akutní buněčná senescence aka smrt z příliš krátkých telomer zdá se nehrozí, to mě spíš/dříf zabije to moje "blbě".
Dyž sa teho dožiju, tak přesně za rok si nechám ty telomery z krve změřit zas abych podle úbytku dokázal dopočítat, kolik času mi ešče zbývá. Takže až za rok bude další update.